EPKK Kraków Balice 2012

Latest version: v1.3 (2012)

Post Reply
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4761
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Monday 26 Dec 2011, 22:31

Czy sceneria zainstalowała się w katalogu D:\Flight Simulator 2004\Addon Scenery\EPKK Krakow Balice 2012 ?
[area] zmieniać nie trzeba - on wpisuje w pierwsze wolne miejsce.
Image

nawrot93
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Monday 20 Dec 2010, 13:05
Location: Wroclaw, Poland

Post by nawrot93 » Monday 26 Dec 2011, 22:54

Tak dokladnie w tym kalogu, a moze miec cos do tego dodatek vfr krakow z avsim ? Co prawda usunalem to jakis miesiac temu ale jakieś pozostałości mogą mieć wpływ na to .

Egbert Drenth
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Monday 26 Dec 2011, 07:07
Location: The Netherlands

Post by Egbert Drenth » Tuesday 27 Dec 2011, 06:06

DD Stanislaw wrote:You can try to remove
EPKK_srtm_hill(...).bgl but that would probably remove the hill on runway 25 approach. You can also try to remove EPKK_srtm.bgl which will remove the whole mesh. In case you use FS Global, this might be a better option though... Please try it!
I removed all _srtm files and it now looks much better.
Still a few issues but I'm happy to live with that.
Thanks for the hint.

Egbert

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4761
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Tuesday 27 Dec 2011, 07:13

nawrot93 wrote:Tak dokladnie w tym kalogu, a moze miec cos do tego dodatek vfr krakow z avsim ? Co prawda usunalem to jakis miesiac temu ale jakieś pozostałości mogą mieć wpływ na to .
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, co jest zmieniane scenery.cfg . Instalator wszystko robi automatycznie i bez zmieniania czegokolwiek powinno wszystko działać (nie trzeba też ręcznie nic dodawać). Jeśli chodzi o VFR Balice, tak też był podkład foto i tu już niestety nie pomogę, bojeśli został gdzieś ten plik a tekstury zostały skasowane, to może to tak wyglądać.
Image

Appliance
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Tuesday 07 Dec 2010, 08:26
Location: Sydney, Australia

Post by Appliance » Tuesday 27 Dec 2011, 10:07

Stanislaw just like to go on record and thank you (and team?) for going the extra mile and adding the city to your scenery. It really makes a difference to the immersion factor as well as causing curiosity as to the landmarks you have chosen to incorporate.

Jolly well done Sir :)

aviation_90

Post by aviation_90 » Tuesday 27 Dec 2011, 14:00

Sceneria jest B.£adna z jednym zastrze¿eniem Lotnisko EPKC Muzeum lotnictwa odbiega od rzeczywisto¶ci by³o by fajnie gdyby zrobiæ je bardzo szczegó³owe takie jak Góraszka podczas AirShow no i ¿eby tam te¿ sta³y samoloty które przylecia³y na pokaz :wink:.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4761
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Tuesday 27 Dec 2011, 15:19

Witam.
Po prostu jest to tylko muzeum, więc odzwierciedlanie go tak jak EPGO moim zdaniem nie miałoby sensu, wliczając podwyższenie o kilka euro ceny finalnego produktu (niestety, odwzorowywanie muzeum też zajęłoby odpowiednią ilość czasu). W EPLL miało to sens, bo samoloty stoją przy samym lotnisku. Tutaj moim zdaniem niekoniecznie, poza tym byłoby to kolejne obciążenie komputera podczas podejścia na 25.

@ Appliance - thank you! :)
Image

SkipperPL
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Saturday 24 Dec 2011, 20:13
Location: EPKK

Post by SkipperPL » Tuesday 27 Dec 2011, 21:27

A ja mam kilka pytań i ewentualnych próśb.

1. Czy jest planowane dodanie AES to EPKK?
2. Czy była by możliwość dodania dodatkowego AFCADA z funkcjonalnymi stanowiskami na których obecne jest static, poprawianie stojanki nr 6 ( bo teraz to jest 6R ) i dodanie 6' która jest dziobem do płyty.
3. Marzenia to: ruch na autostradzie :D
4. kominy w łęgu widoczne z trochę większej odległości (bo to świetny punkt odniesienia - taki checkeboard dla EPKK)

A poza tym sceneria bajeczka!

Pozdrawiam
Paweł

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4761
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Tuesday 27 Dec 2011, 22:30

Witam.

1. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie, ale to raczej razem z wersją pod X.
2. 6/6R są zrobione w/g map.
3. Marzenia - ale w FS9 to by oznaczało dość konkretne cięcie sima przy podejściu, bo samochody musiałyby wjeżdzać na wiadukt a potem jeszcze jechać wzdłuż pasa. A klatkowanie i tak jest na granicy.
4. Jest 10km z tego co pamiętam, czyli taka zwykła widoczność, wliczając zanieczyszczenia powietrza i fotomorgany :wink:
Image

SkipperPL
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Saturday 24 Dec 2011, 20:13
Location: EPKK

Post by SkipperPL » Wednesday 28 Dec 2011, 08:40

DD Stanislaw wrote:Witam.
...
2. 6/6R są zrobione w/g map.
....
No w/g mnie nie, mapa z pl-vacc i ead pokazuje coś innego:

Image

Po drugie, wybierając stand 6 stoimy na 6R co jest sporą różnicą bo właśnie 6 jest dziobem do apronu a 6' jest tyłem (taki jak 1-5) ot taka różnica.

Pozdrawiam
Paweł

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4761
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 28 Dec 2011, 10:13

Witam.
No tak, ale w scenerii tak właśnie jest. Nie mogę zrobić w AFCADzie stanowiska o nazwie z "R" np. 6R lub 13R. Jest po prostu 6 i 13.
Image

SkipperPL
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Saturday 24 Dec 2011, 20:13
Location: EPKK

Post by SkipperPL » Wednesday 28 Dec 2011, 10:32

w scenerii wybierając 6 stajemy nie na 6 tylko na 6R czyli nie tam gdzie trzeba i w dodatku tył do przodu względem map.

Rafal

Post by Rafal » Wednesday 28 Dec 2011, 19:36

I would like to congratulate Staszek's whole team on the commercial success.
I don't know, guys, how many copies of EPKK you have sold so far (none of my business anyway).
But at present you are the top seller of Simmarket - world's most popular on-line addon shop, right after ASE and FSUIPC.

Wonderful and well deserved! Image I wish you even more success in 2012.
Love to be part of it (seen the view count of EPKK's AVSIM forum thread, lol?).

I use scenery addons e.g. by FlyTampa, FSDT or UK2000 and I must say with confidence that for me you have joined the club.

All the best,
Rafal

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4761
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 28 Dec 2011, 19:41

Hello Rafal.
Seen it. Thank you!
Image

Appliance
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Tuesday 07 Dec 2010, 08:26
Location: Sydney, Australia

Post by Appliance » Wednesday 28 Dec 2011, 19:44

Just one observation Stanislaw...

Over now a half dozen visits I notice a Boeing E-3 AEW aircraft always parked at the Terminal rather than the military base. I use MyTraffic AI program.

Any comments?

Post Reply