Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.0 (2020)

Post Reply
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by Kuba Pa » Friday 22 Nov 2019, 07:55

Sławek jak zrobisz to mi najpierw przyślij na maila, to sprawdzę u siebie czy nie ma błędów.
Czy mógłbyś także uzupełnić AFCADy o kody linii lotniczych na tych standach na których stoją w realu?

User avatar
csb005
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 16
Joined: Thursday 15 May 2014, 07:02
Location: Katowice, Poland

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by csb005 » Friday 22 Nov 2019, 16:35

Dobry wieczór,
Mam problem z rękawami w EPGD:
Aktywny (poruszający się) rękaw to ten oryginalny ze scenerii, niestety jeśli usunę w menu ten od GSX to automatycznie tracę możliwość kontrolowania rękawa w menu GSX (no jetway).
Próbowalem z różnymi plikami sdx dostępnymi na forum ale niestety efekt jest cały czas ten sam.
https://imgur.com/QvD4MpW

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1401
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by Martin_Starski » Friday 22 Nov 2019, 21:15

Czy mówimy o ostatniej wersji 4.6?
Ktory symulator?
Czy używając shift+D poprawnie działają rękawy?
W scenerii powinien być używany jedynie oryginalny rękaw.

User avatar
csb005
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 16
Joined: Thursday 15 May 2014, 07:02
Location: Katowice, Poland

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by csb005 » Friday 22 Nov 2019, 21:53

Reinstalacja scenerii rozwiązała cały problem, dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!

User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 171
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by seam1977 » Saturday 23 Nov 2019, 09:42

Ok uzupelnie je dzisiaj i wysla ci na emails
pozdro
Slawek

User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 171
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by seam1977 » Sunday 24 Nov 2019, 00:51

Kuba email wyslany daj znac jak to idzie bo u mnie jest ok,stanowiska przypisane w/g Lini lotniczych(dzieki Bozence '''Pogodynce'' i Mario ''Marshaller'' z EPKT).
Pozdrawiam
Slawek

jodle
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 46
Joined: Thursday 15 Sep 2011, 12:41
Location: Czersk

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by jodle » Sunday 24 Nov 2019, 08:43

Brak ILS29 w EPGD.
Mój post na Aivlasoft forum: https://forum.aivlasoft.com/topic/3899- ... ment-23309 możecie to zweryfikować?

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1401
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by Martin_Starski » Sunday 24 Nov 2019, 10:45

Z tego co zrozumiałem - Aivlasoft czyta dane z naszego AFCADa i stwierdzono blad z błędnym opisem ILS na 29, tak?

Czy mówimy o ostatniej wersji? Sprawdzimy aczkolwiek nikt do tej pory nie zgłosił takiego błędu a to dosc mocno rzucający się w oczy błąd..

jodle
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 46
Joined: Thursday 15 Sep 2011, 12:41
Location: Czersk

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by jodle » Sunday 24 Nov 2019, 14:30

Tak dokładnie. Ostatnia wersja.

User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 171
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by seam1977 » Sunday 24 Nov 2019, 21:12

Hej Wszystkim pod tym linkiem znajdziecie nowy AFcad EPKT ze wszystkimi stanowiskami i podejściem IKTO do pasa 27.( Dwie wersje z i bez statycznych samolotów) Pozdrawiam
Slawek
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1401
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by Martin_Starski » Monday 25 Nov 2019, 14:20

jodle wrote:
Sunday 24 Nov 2019, 08:43
Brak ILS29 w EPGD.
Probably it's caused by the fact that this error was also included in a default AFCAD, so according to my colleagues it wasn't possible to edit it - we are only able to change the name manually. Please check the attached file and let us know if it's working or not.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

BartekB
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Saturday 30 Nov 2019, 00:14
Name: Bartek

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by BartekB » Saturday 30 Nov 2019, 00:19

Witajcie,
Może nie tu ,a może nie znalazłem odpowiedniego tematu to proszę o naprowadzenie.

Zakupiłem vol.1, zainstalowałem niestety lotnisk nie widać w FSX SE. Niby powinno to się zrobić z automatu wg instrukcji jednak wszystko jest defaultowe. Scenerie Addon są na pierwszym miejscu

Wracam po długiej przerwie do FS i moje dawne przyzwyczajenie do instalowania scenerii tu nie zdają egzaminu, tak więc proszę o wyrozumiałość i pomoc

Pozdrawiam

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1401
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by Martin_Starski » Saturday 30 Nov 2019, 06:30

Witaj! Na początek daj znać którą opcje wybrałeś podczas instalacji w instalatorze. Zważ proszę że opcja FSX Steam Edition jest tylko dla "Dual Mode", więc jeżeli masz samą Steam Edition na PC to trzeba wybrać opcję jak dla standardowego FSX.
Sugeruję jednocześnie reinstalację z uprawnieniami administratora.

BartekB
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Saturday 30 Nov 2019, 00:14
Name: Bartek

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by BartekB » Saturday 30 Nov 2019, 07:10

no to zabieram sie za reinstalacje bo fakt.. zainstakowalem dla dual.

dzieki dam znać czy wszystko jest ok

BartekB
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Saturday 30 Nov 2019, 00:14
Name: Bartek

Re: Polish Airports vol.1 X

Post by BartekB » Saturday 30 Nov 2019, 07:58

OK, jestem po reinstalacji wszystko jest ok ale mam jeszcze kilka pytań bo może jest w temacie gdzieś łatka do tego albo się czepiam :D

W niektórych sytuacjach widać migotanie textur, głównie cieni, odrzucam sprawy wymagań systemowych bo jestem po świeżym zakupie więc bardziej pytanie czy gdzieś w sceneraich trzeba coś wyłączyć bo to wygląda jakby coś nakładało się na siebie.
Na screenie zaznaczyłem przykładowe cienie gdzie to migotanie wyszło podczas lotu. Może to po prostu kwestia widoku pory dnia czy textur (obecnie sceneria ma normalna trawę a dookoła jest już tonacja brązu i czasami w niektórych partiach już widać śnieg

Druga sprawa to głównie będę latał na VAtism więc wole mieć płytę czystą poza tym może spróbuje uruchomić gsx żeby. Te wszystkie static aircraft usunę przez wyrzucenie którego pliku?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply