Polish Airports vol.3 XP V2

Latest version: v2.1 (2020)

Post Reply
jjgorzow
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Monday 24 Sep 2018, 19:52
Name: Jarek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by jjgorzow » Tuesday 25 Sep 2018, 07:54

No i jeszcze coś mi się przypomniało. Zakupiłem sobie niby mocny komputer :
Intel i9-7980XE
Płyta Gigabyte Aorus X299 Gaming 9
Pamięć DDR4 64GB G.SKILL 3466MHz
Grafika 2x Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti AORUS 11GB GDDR5X (352 bit) podłączone SLI
Dyski Samsung M.2 970EVO 2TB + 1TB

A i tak w zasadzie mam wrażenie że się to kula. Jak ustawię wszystko na maksa to mam 5-7 klatek na sekundę.
Może wiesz czy ja mam to źle skonfigurowane czy po prostu to jeszcze za słaby komp? Jeżeli za słaby to proszę o sugestię co by dał rady żeby można było latać z parametrami na full i żeby było 25-30 fps

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Tuesday 25 Sep 2018, 11:44

Dużo zależy od szczegółowości projektu oraz zainteresowania rynkowego (jeśli zachowujemy prawa do sprzedaży). WIęcej informacji napisałem tutaj: http://www.drzewiecki-design.net/commercial.htm (dół strony).

Komputer jest bardzo dobry, ale to nie oznacza, że można ustawić "wszystkie suwaki na prawo" - po to te suwaki są, by ustawić grafikę w taki sposób żeby klatki były optymalne. https://www.dropbox.com/s/w4wu3vqhf8jkm ... m.pdf?dl=0
Image

jjgorzow
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Monday 24 Sep 2018, 19:52
Name: Jarek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by jjgorzow » Friday 19 Oct 2018, 11:27

Często latam z EPPO i zauważyłem że jeżeli nie mam zainstalowanego "Polish Airports vol.3 XP" to pojazdy/samoloty na lotnisku są aktywne poruszają się, samoloty startują i lądują a jak zainstaluję "Polish Airports vol.3 XP" to wszystko robi się nienaturalnie statyczne. Czy trzeba coś doinstalować, włączyć żeby lotnisko ożyło?

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Saturday 20 Oct 2018, 03:02

Witam.
Po ukończeniu projektu Chicago opublikujemy nową wersję pakietu vol.3 w takim formacie jaki mają teraz vol.1 i vol.2, gdzie będą i ruchome pojazdy i wiele innych fajnych rzeczy.
Image

jjgorzow
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Monday 24 Sep 2018, 19:52
Name: Jarek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by jjgorzow » Tuesday 20 Nov 2018, 06:52

Witam,
chciałem dopytać jak tam daleko jest jeszcze do opublikowania Polish Airports vol.3 XP v.4 ? Czekam i czekam.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Tuesday 20 Nov 2018, 09:31

Witam.
Luty/marzec być może - czysto orientacyjnie.
Image

jjgorzow
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Monday 24 Sep 2018, 19:52
Name: Jarek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by jjgorzow » Friday 23 Nov 2018, 20:10

Szkoda że dopiero 2019r bo wcześniej były informacje że do końca tego roku będzie już w sprzedaży. Czemu taka duża obsuwa przecież na FSX już dawno wydaliście tą najnowszą wersję? Naprawdę pod choinkę nie będzie tego prezentu?

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Saturday 24 Nov 2018, 04:01

viewtopic.php?f=1&t=289
Nie ma żadnych informacji, nigdy nie było i nie będzie. Jedyna informacja była taka, że planujemy pracę nad tym projektem po Chicago i tak też planujemy. A że Chicago zajęło rok zamiast 9 miesięcy i nadal jest tam sporo roboty to jest to już inna kwestia. Mam oczywiście na uwadze, że wielu użytkowników czeka na tę aktualizację. Zobaczymy, co się da zrobić.
Image

jjgorzow
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Monday 24 Sep 2018, 19:52
Name: Jarek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by jjgorzow » Sunday 25 Nov 2018, 19:06

Dzień dobry,

Dobrze, dobrze proszę się nie denerwować że pytam, będę czekał cierpliwie ale znalazłem dwa posty w których jednak "padła deklaracja" że do końca roku postaracie się :

Re: Polish Airports vol.3 XP
Post autor: DD Stanislaw » środa 19 wrz 2018, 09:46
Planujemy jej wydanie w tym roku i planowana jest także zniżka, ale osobiście sugerowałbym poczekać na nową wersję, gdyż stara jest już trochę przestarzała. Nowa również będzie posiadać lotnisko Mazury, tak jak w wersji pod FSX/P3D.


Re: Polish Airports vol.3 XP
Post autor: DD Stanislaw » wtorek 25 wrz 2018, 05:34
Witam. EPPO do FSX/P3D jest aktualnie w wersji V4 z lipca 2018 a w X-Plane ze stycznia 2015 - stąd różnice. Do końca roku planujemy wydać aktualizację tego pakietu pod X-Plane i wówczas będzie to wyglądać podobnie.


Ja rozumiem że jest poślizg, zdarza się i będę grzecznie czekał co pewien czas pytając o postępy.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Monday 26 Nov 2018, 10:25

Wszystko spokojnie. :wink:
Obie deklaracje są prawdziwe:
Tak - staramy się i tak - planowaliśmy wydanie do końca roku.
Image

kot_behemot
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Tuesday 18 Dec 2018, 14:54
Name: Marek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by kot_behemot » Tuesday 18 Dec 2018, 15:00

Dzień dobry,
zakupiłem Polish Airports vol. 3 do X-Plane 11 (zdaje się, że w wersji 2. bo 4. jeszcze nie ma).
Zauważyłem, że Wrocław z powietrza nie wygląda tak, jak na screenshotach tutaj: http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv3_XP.htm
Samo lotnisko jest OK, chodzi mi o wygląd miasta. Z jednej strony widać trochę punktów charakterystycznych, np. stadion, budynek nawiązujący do Sky Tower, ale nie widać charakterystycznych budynków w centrum Starego Miasta, na Śródmieściu i w innych miejscach (które widać na screenach z podlinkowanej strony). Miasto mocno przypomina swój autogenerowany pierwowzór z czystego X-Plane (wersja 11.26).
Czy jest możliwe że zainstalowałem coś nie tak?

Pozdrawiam!

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Tuesday 18 Dec 2018, 16:13

Dzień dobry.
Będziemy nad tym pracować przy okazji kolejnej wersji, będzie to wyglądać znacznie lepiej.
Image

kot_behemot
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Tuesday 18 Dec 2018, 14:54
Name: Marek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by kot_behemot » Wednesday 19 Dec 2018, 08:57

OK, przyjrzałem się bardziej screenom i scenerii w symulatorze i faktycznie chyba się jednak zgadza - po prostu z daleka wygląda lepiej :-) Tak czy siak czekam na kolejną wersję!

kot_behemot
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Tuesday 18 Dec 2018, 14:54
Name: Marek

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by kot_behemot » Sunday 27 Jan 2019, 10:04

Dzień dobry!
Mam jeszcze jedno pytanie - w oczekiwaniu na kolejną wersję PA vol. 3 poprawiam wygląd scenerii otaczającej lotniska na własną rękę przy pomocy Ortho4XP.
Mam problem z teksturami miast (np. Wrocławia), które chciałbym wyłączyć bo są w słabej jakości i zamiast nich używać własnych. Niestety, z jakiegoś powodu są one w Layer 1, a nie w Terrain, przez co nie mogę ich wyłączyć nie wyłączając jednocześnie modeli lotnisk.
Czy da się jakoś sprytnie "zniknąć" pliki *.pol z Layer1, tak, żeby nie przesłaniały moich własnych tekstur z Ortho4XP? Usunięcie ich sprawia, że cały Layer1 się nie ładuje, a to mnie nie urządza. Jak usunę tylko powiązane .jpg, to mam czarne plamy w tych miejscach, co też mnie nie urządza. Może trzeba jakoś je zbiorczo zedytować? Albo zedytować inny plik, żeby były ignorowane?

Dziękuję i pozdrawiam!

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5191
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Sunday 27 Jan 2019, 14:29

Witam.
Na dany moment myślę, że warto po prostu poczekać na nową wersję. Aktualnie nie będziemy mogli się zająć tym problemem a niestety nie mamy "gotowych" informacji jak go rozwiązać. Myślę, że bardziej praktyczny będzie pełny update.
Image

Post Reply