Polish Airports vol.1 XP V2

Latest version: v2.0 (2018)

Post Reply
rmaciekr
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Monday 02 Dec 2019, 14:32
Name: rmaciekr

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by rmaciekr » Monday 02 Dec 2019, 14:34

Witam, zakupiłem paczkę lotnisk i mam problem z instalacją. Posiadam Plane X 11 zakupiony na steam- jak zainstalować paczkę na symulator ze steamu?

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by DD Stanislaw » Monday 02 Dec 2019, 16:34

Witam.
Powinno działać tak samo jak na każdej innej wersji X-Plane.
Image

rmaciekr
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Monday 02 Dec 2019, 14:32
Name: rmaciekr

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by rmaciekr » Monday 02 Dec 2019, 21:05

Już wszystko działa. Podawałem w instalatorze zły folder....

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by DD Stanislaw » Tuesday 03 Dec 2019, 06:08

Zdarza się :D
Image

Kacper Snopkowski
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Thursday 23 Jan 2020, 12:17
Name: Kacper

Aktualizacja

Post by Kacper Snopkowski » Thursday 23 Jan 2020, 12:25

Witam
Kiedy można się spodziewać długo wyczekiwanej aktualizacji do vol1 dla xp?

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by Martin_Starski » Thursday 23 Jan 2020, 20:38

Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie podać żadnych nowych informacji.

chorazy23
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Saturday 28 Mar 2020, 20:06
Name: Jakub

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by chorazy23 » Saturday 28 Mar 2020, 20:23

cześć
mam problem z zainstalowaniem Polish Airports vol.1 zakupiłem wasz produkt w styczniu 2018 roku ze strony store.x-plane.org
gdy po zmianie dysku próbuje pobrać ten produkt ze stronu sklepu wyskauje mi błąd. Korespondowałem z supportem sklepu i ten powiedział mi ze produktu ktory kupiłem jest już przestarzały i nie mogę go pobrać( i jeżeli chcę to mogę kupić sobie nową wersję za kolejne 28$).Wiem że aktualna wersja to V2 a według sklepu posidam V1.5. Moje pytanie jest takie czy mogę dostać jakiś link lub pliki tego produktu. Nie ukrywam swojego zirytowania bo nie mam dostępu do produktu za który zapłaciłem.
ps. w załączniku dołączam screen shot komunikatu który wyskakuje po próbie instalacji

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by Martin_Starski » Saturday 28 Mar 2020, 22:31

Witaj, niestety za sprzedaż odpowiedzialny jest sklep i to on powinien udostępnić Ci możliwość pobrania wersji produktu, za który zapłaciłeś. Jednocześnie mogę zapewnić, że nasza "polityka cenowa" pod kątem dostępności wersji V2 dla poprzednich posiadaczy wersji V1 przewiduje znaczny rabat - jest to chociażby wyraźnie widoczne w sklepie takim jak np. Simmarket. Nie wiem czemu X-Plane.org tego nie uwzględnia mimo że w przypadku niektórych innych naszych scenerii jest stosowna adnotacja typu: "Owners of the of Polish Airports Volume 3 version 1 can get this new version 2 at 40% off. Look for the coupon in your original invoice". Może spróbuj ich dopytać o rabat dla PA vol.1 V2. My ze swojej strony również spróbujemy to ustalić.
chorazy23 wrote:
Saturday 28 Mar 2020, 20:23
w załączniku dołączam screen shot
Screenshot się nie załączył więc ciężko powiedzieć czego dotyczy błąd.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by DD Stanislaw » Sunday 29 Mar 2020, 09:08

Jakubie, gwoli informacji - aktualnie pracujemy nad kolejną wersją Polish Airports, tzn. nad płatną aktualizacją. Powinna ukazać się za około miesiąc (pod FSX/P3D i później pod X-Plane). Za kilka dni usuniemy w ogóle PAvol.1 ze sprzedaży z tego powodu. Sugerowałbym poczekać już na najnowszą wersję, gdyż zmian będzie tam dość sporo.
Image

TesuX
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Monday 06 Apr 2020, 08:01
Name: Igor_Jakubowski

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by TesuX » Monday 06 Apr 2020, 08:05

Witam, mam problem z zakupem na SimMarket. Mianowicie zakupiłem wersję X-Plane a po checkoutcie dostałem wersję p3d/fsx. Jest jakaś możliwość wymiany? Pozdrawiam

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by Martin_Starski » Monday 06 Apr 2020, 08:32

TesuX wrote:
Monday 06 Apr 2020, 08:05
Jest jakaś możliwość wymiany?
Witaj, niestety za caly proces zakupu odpowiada sklep i do nich musisz wyslac zapytanie w tej sprawie. Nie mamy na to wiekszego wplywu, ale opisz im dokladnie sprawe i moze beda w stanie jakos Ci pomoc: https://secure.simmarket.com/customerservice.php

snoopsonski
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Thursday 09 Apr 2020, 14:52
Name: Wojtek

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by snoopsonski » Saturday 11 Apr 2020, 13:32

Hej wszystkim !

Zakupiłem scenerię Polish Airports vol.1 dla X-Plane'a 11, system windows. Mam problem z infrastrukturą lotnisk zawartych w paczce. Gdańsk działa dobrze, ale na innych lotniskach nie widzę budynków, a czasami częściowo płyt postojowych.

- wersja mojego X-Plane'a 11 to wersja na platformę Steam
- nie instalowałem wcześniej żadnych dodatkowych scenerii. Jedynie B737 ZIBO, radar terenowy oraz AviTab
- przeinstalowałem cały symulator łącznie ze sceneriami vol. 1 (nie pomogło)
- Miejsce zainstalowania scenerii : Steam --> SteamApps --> Common -- > X-Plane 11 --> Custom Scenery
- Link do mojego pliku scenery_packs.ini : https://www.easypaste.org/file/FSOCEM58 ... ni?lang=pl
- Link do ss z ustawień graficznych symulatora : https://www.easypaste.org/file/DrVnO7WI/zdd.png?lang=pl

Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu problemu. Z góry dziękuje :)
Pozdrawiam, Wojtek :P

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by Martin_Starski » Saturday 11 Apr 2020, 17:21

Witaj. Number of World objects musi być ustawiony co najmniej na "medium".

snoopsonski
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Thursday 09 Apr 2020, 14:52
Name: Wojtek

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by snoopsonski » Sunday 12 Apr 2020, 09:37

Dziękuje, wszystko działa :)

gcze
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Monday 04 May 2020, 14:41
Name: gcze

Re: Polish Airports vol.1 XP V2

Post by gcze » Monday 04 May 2020, 15:12

Witam wszystkich!
Używam popularnej paczki dodającej charakterystyczne obiekty na mapie Polski.
Mam kłopot, ponieważ lotniska nadpisują te obiekty, przykładowo dla prawie całego Trójmiasta po instalacji lotniska w Gdańsku. Jeśli ustawię te obiekty ponad lotniskami, to nie widzę samych lotnisk.
Czy jest jakakolwiek możliwość instalacji, aby lotniska nie miały wpływu na resztę okolicy?

Post Reply