Polish Airports vol.1 XP V2

Latest version: v2.0 (2018)

Post Reply
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by Martin_Starski » Monday 25 Mar 2019, 16:38

Martin_Starski wrote:
Wednesday 20 Mar 2019, 19:26
stoi defaultowy airbas
Witaj, czy mozesz sprawdzic czy zalaczony fix rozwiazuje problem?
Pliki nalezy skopiowac do Custom Scenery i oczywiscie nadpisac to co konieczne 8)

https://www.dropbox.com/s/oh0pap2b3hqsk ... x.zip?dl=0

alien
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Wednesday 20 Mar 2019, 01:10
Name: Mirek

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by alien » Wednesday 27 Mar 2019, 00:32

Witam. Teraz jest dobrze. Tak powinno być, po wybraniu opcji bez statycznych samolotów.

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by Martin_Starski » Wednesday 27 Mar 2019, 09:02

Super - dzieki za zwrotne info. Bedzie to uwzglednione przy nastepnej aktualizacji.

spinow
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Saturday 30 Mar 2019, 15:10
Name: Saulo

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by spinow » Saturday 30 Mar 2019, 15:15

Dzien dobry!
I have purchased Polish Airports vol.1, my first add-on ever for X-Pane! I am very satisfied with the product but I have a question/ suggestion. In Gdansk default scenery there is a very realistic curved runway surface which is very awesome. By installing your scenery, the runway is flat now. Is there a possibility to configure this somehow to have the non-flatten runway back but still using your senery? If not, this is a suggestion for next updates... :)

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by DD Stanislaw » Saturday 30 Mar 2019, 15:26

Hi.
There is no practical/realistic way of implementing this at the current stage. The more realistic way for airport operations is to keep the runway flat.
Image

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 09:28

Witam serdecznie.Kiedyś poruszałem taki problem odnośnie paczki PAv3 jednak prace mają dopiero ruszyć więc nie cisnę tematu,jednak dzisiejszy post dotyczy PAv1 2.0 oraz PAv2 v2.1.
Problem polega na tym że na niektórych lotniskach dziwnie sie loguje samolot na "stajance" jest jak by w moim slangu hee "nie doparkowany do końca" .Problem dotyczy następujących lotnisk:
PAv1:EPKT,EPLB
PAv2:EPRA,EPSC,EPLL,EPZG
Nie wiem może się mylę , ale poniżej dodaje zdjęcia jak to jest w paczkach , a jak mi się wydaje powinno to wyglądać

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 09:36

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 09:36

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 09:37

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 09:37

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 09:40

jest też możliwość(nie wykluczam takiej) że błąd leży u mnie w symulatorze ale nie wiem o co chodzi na innych produktach od aerosoftu czy FlightSim czy innych nie ma problemu

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by DD Stanislaw » Wednesday 01 May 2019, 12:42

Witam.
Rozumiem, że dzieje się tak niezależnie od tego jaki samolot się wybierze?
Image

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1400
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by Martin_Starski » Wednesday 01 May 2019, 14:08

To ja jeszcze dopytam czy przypadkiem nie dzieje się to na stand-ach, na których stoją statyki gdy wybrana jest taka opcja?
Jak instalowałeś produkt - ręcznie czy installer?

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 14:15

Tak , sprawdziłem na A320 FF i 737 ZIBO.
Jeżeli chodzi o instalacje PAv1 instalator exe PAv2 Instalacja z paczki ZIP , a czy tam stały statyki wcześniej to nie mam pojęcia

peyter76
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 33
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Re: Polish Airports vol.1 XP

Post by peyter76 » Wednesday 01 May 2019, 14:32

w paczce zip był taki plik do podmiany czy chcemy statyki czy nie no i 1 i 2 wiem gdzie skopiować natomiast nie bardzo wiem gdzie skopiować 3 , 4 , i 5
wiem gdzie sie znajduje plik 1 i 2 w scenerii ale porównywałem i nie widziałem różnicy co do pliku nr 5 nie wiem gdzie
download/file.php?mode=view&id=458
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply