Polish Airports vol.1/2/3 for FS2004

All Polish Airports products for FS2004

Post Reply
User avatar
Kuba Pa

Team Member
Posts: 399
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa » Sunday 27 Sep 2015, 07:31

Akurat w pakiecie P.A. Vol.3 lotniska od czasu premiery zmieniły się najmniej, także na razie nie ma planów na aktualizacje tej scenerii. Aktualizowane w przyszłym roku będzie Vol.1 czyli EPKT, EPGD i EPRZ

grzegorz

5-12 posts
Posts: 9
Joined: Sunday 18 Sep 2011, 17:26
Location: wrocław,poland

Post by grzegorz » Monday 28 Sep 2015, 21:18

Rozumiem i dziękuje za odpowiedź.
A można samemu w AFCAD dodać brakujący element np. w programie Airport Design Editor?

User avatar
Kuba Pa

Team Member
Posts: 399
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa » Tuesday 29 Sep 2015, 07:34

W wersji do FSXa było by to możliwe, do FS9 raczej nie bo wyżej jest mapsat lotniska, który zakrywa wszystko co "pod spodem".

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Monday 29 Aug 2016, 05:19

The new version of this product (v4.0) has been sent to stores and the product has been renamed to Polish Airports vol.1 2017. It will also be available as a payware update (10eur + tax).

Uninstall the old version first by removing the corresponding folder from Addon Scenery as well as entries of each airport in the Scenery Library.

Version 4.0 features:

All airports:
- New lighting system
- New NAV2 animations
- Optional, new static aircraft for each airport

EPKT:
- All ground surfaces and signs done from scratch
- New Cargo and C terminals and their surroundings
- New vegetation
- Car traffic
- Cars on car parks

EPRZ:
- Apron near the hangars
- 3 new hangars (2 with interior modeling)
- Car traffic

EPGD:
- Enlarged main terminal
- TNT building
- Runway 11 turnaround area
- HEMS base

EPLB:
- New buildings added
- Apron signs changed

ImageImageImage
Image

Marcin_K

0-1 posts
Posts: 1
Joined: Wednesday 30 Nov 2016, 11:23
Location: Warszawa

Post by Marcin_K » Wednesday 30 Nov 2016, 11:34

Dzień dobry, czy przewidziany jest update? Podobnie jak było to opisane w wątku poświęconemu FSX, także w FS9 występuje problem "kanciastych" świateł na pasie (dotyczy wszystkich lotnisk).

przemekg

2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 07 Dec 2016, 21:32
Location: Kraków

Post by przemekg » Tuesday 13 Dec 2016, 07:59

Witam,

Mam problem podczas lotów online w EPGD v 4.0. Na 4 loty 3 razy miałem OOM na podejściu do pasa 29. 2 razy problem wystąpił podczas rozglądania się po kokpicie, raz darowałem sobie podziwianie okolicy i tuż przed przyziemieniem również wywaliło (komunikat dot. pamięci). Używam oczywiście UTE i mam wgrane wszystkie patche. Ma ktoś podobnie, można temu jakoś zaradzić?

User avatar
Kuba Pa

Team Member
Posts: 399
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa » Tuesday 13 Dec 2016, 09:04

Witaj :)

A w poprzedniej wersji było ok nic takiego się nie działo? Czy OOM występuje w nocy czy także w dzień? Akurat ta sceneria nie obciąża zbytnio pamięci, może masz jeszcze jakąś scenerię Gdańska zainstalowaną?

przemekg

2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 07 Dec 2016, 21:32
Location: Kraków

Post by przemekg » Tuesday 13 Dec 2016, 19:42

W poprzedniej wersji wszytko było oki. Tutaj wywaliło mnie 2 razy w nocy i raz w dzień. Niedawno instalowałem FS 2004 na nowo i mam zainstalowaną tylko EPWA 2015 i darmowe scenerie Norwegii. Zastanawiam się czy to nie UTE (może muszę coś w nim wyłączyć bo wiem, że kiedyś coś się gryzło z vol.1, ale teraz nie pamiętam co), ale na lotniskach w Norwegii nic się nie złego nie dzieje. I jeszcze co do świateł - tak jak pisał poprzednik u mnie też są kwadratowe.

User avatar
Kuba Pa

Team Member
Posts: 399
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa » Wednesday 14 Dec 2016, 07:45

Skoro instalowałeś ostatnio FS9 od nowa to pewnie nie ma możliwości abyś miał aktywne jednocześnie obie wersje scenerii starą i nową? Spróbuj pojedynczo usuwać z listy scenerii kolejne dodatki, nawet takie które mogą nie mieć nic wspólnego z Gdańskiem, i sprawdź w którym momencie problem ustąpi.

przemekg

2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 07 Dec 2016, 21:32
Location: Kraków

Post by przemekg » Wednesday 21 Dec 2016, 17:49

Co prawda jedna Jaskółka wiosny nie czyni, ale po usunięciu Polish Airports demo vol.2 (o których ostatnio zapomniałem wspomnieć, że mam je na liście) dziś udało się dolecieć. Będę testował dalej.

peyter76

5-12 posts
Posts: 9
Joined: Sunday 31 May 2015, 09:41
Location: Gdynia

Post by peyter76 » Tuesday 27 Dec 2016, 22:05

Witam serdecznie

Mam pytanie odnośnie textur wokół lotniska a w szczegolności mapsat itp Które pliki usunąć zeby zostało tylko lotnisko(dotyczy wszystkich pav 1,2,3,EPWA i EPKK FS9) żeby było bez tego
Obrysu,usuwam pliki które wydaje mi sie ze odpowiadają za te elementy ale zawsze pozostaje taki obrys nie wiem czy wogóle można osiągnąć taki efekt

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Wednesday 28 Dec 2016, 05:44

Witam!
Za podkład foto odpowiadają pliki BGL - przeważnie mają w nazwie "foto", "mapsat" tudzież jeszcze coś podobnego, sugerującego przeznaczenie tychże plików.
Image

Savior

5-12 posts
Posts: 8
Joined: Friday 07 Apr 2017, 14:50
Location: Siemianowice ¦l±skie

Post by Savior » Friday 07 Apr 2017, 14:53

Dlaczego podczas ściągania ze strony pliku Polish Airports vol.1 2017 dla FS9, pobiera wersję v3.2 zamiast v4 ?

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Friday 07 Apr 2017, 14:59

Prawdopodobnie coś jest nie tak na stronie.
Image

Savior

5-12 posts
Posts: 8
Joined: Friday 07 Apr 2017, 14:50
Location: Siemianowice ¦l±skie

Post by Savior » Friday 07 Apr 2017, 15:01

Rozumiem. Bo jest przekierowanie na link do dropboxa, na którym jest wersja 3.2.
Poni¿ej dany link.

https://www.dropbox.com/s/hrzphmpk50k0i ... 9_DEMO.exe

Mo¿na prosiæ o link do v4 dla FS9 ? Ewentualnie o poprawê linku na stronie.

Z góry bardzo dziêkujê :roll: :oops:

Post Reply