DRZEWIECKI DESIGN Forum Index DRZEWIECKI DESIGN
Software Development for Flight Simulators

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Polish Airports vol.1 2017
Author Message
Marcin_K


Name: Marcin
Joined: 30 Nov 2016
Posts: 1
Location: Warszawa
Posted: Wed Nov 30, 2016 11:34   

Dzień dobry, czy przewidziany jest update? Podobnie jak było to opisane w wątku poświęconemu FSX, także w FS9 występuje problem "kanciastych" świateł na pasie (dotyczy wszystkich lotnisk).
 
 
przemekg


Name: Przemek
Joined: 07 Dec 2016
Posts: 3
Location: Kraków
Posted: Tue Dec 13, 2016 07:59   

Witam,

Mam problem podczas lotów online w EPGD v 4.0. Na 4 loty 3 razy miałem OOM na podejściu do pasa 29. 2 razy problem wystąpił podczas rozglądania się po kokpicie, raz darowałem sobie podziwianie okolicy i tuż przed przyziemieniem również wywaliło (komunikat dot. pamięci). Używam oczywiście UTE i mam wgrane wszystkie patche. Ma ktoś podobnie, można temu jakoś zaradzić?
 
 
Kuba Pa
Team Member



Name: Jakub Paczek
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 445
Location: Kolbuszowa, Poland
Posted: Tue Dec 13, 2016 09:04   

Witaj :)

A w poprzedniej wersji było ok nic takiego się nie działo? Czy OOM występuje w nocy czy także w dzień? Akurat ta sceneria nie obciąża zbytnio pamięci, może masz jeszcze jakąś scenerię Gdańska zainstalowaną?
 
 
przemekg


Name: Przemek
Joined: 07 Dec 2016
Posts: 3
Location: Kraków
Posted: Tue Dec 13, 2016 19:42   

W poprzedniej wersji wszytko było oki. Tutaj wywaliło mnie 2 razy w nocy i raz w dzień. Niedawno instalowałem FS 2004 na nowo i mam zainstalowaną tylko EPWA 2015 i darmowe scenerie Norwegii. Zastanawiam się czy to nie UTE (może muszę coś w nim wyłączyć bo wiem, że kiedyś coś się gryzło z vol.1, ale teraz nie pamiętam co), ale na lotniskach w Norwegii nic się nie złego nie dzieje. I jeszcze co do świateł - tak jak pisał poprzednik u mnie też są kwadratowe.
 
 
Kuba Pa
Team Member



Name: Jakub Paczek
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 445
Location: Kolbuszowa, Poland
Posted: Wed Dec 14, 2016 07:45   

Skoro instalowałeś ostatnio FS9 od nowa to pewnie nie ma możliwości abyś miał aktywne jednocześnie obie wersje scenerii starą i nową? Spróbuj pojedynczo usuwać z listy scenerii kolejne dodatki, nawet takie które mogą nie mieć nic wspólnego z Gdańskiem, i sprawdź w którym momencie problem ustąpi.
 
 
przemekg


Name: Przemek
Joined: 07 Dec 2016
Posts: 3
Location: Kraków
Posted: Wed Dec 21, 2016 17:49   

Co prawda jedna Jaskółka wiosny nie czyni, ale po usunięciu Polish Airports demo vol.2 (o których ostatnio zapomniałem wspomnieć, że mam je na liście) dziś udało się dolecieć. Będę testował dalej.
 
 
Savior


Name: Michal Orzel
Joined: 07 Apr 2017
Posts: 8
Location: Siemianowice Śląskie
Posted: Fri Apr 07, 2017 14:53   

Dlaczego podczas ściągania ze strony pliku Polish Airports vol.1 2017 dla FS9, pobiera wersję v3.2 zamiast v4 ?
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3237
Location: Warsaw, Poland
Posted: Fri Apr 07, 2017 14:59   

Prawdopodobnie coś jest nie tak na stronie.
_________________
 
 
Savior


Name: Michal Orzel
Joined: 07 Apr 2017
Posts: 8
Location: Siemianowice Śląskie
Posted: Fri Apr 07, 2017 15:01   

Rozumiem. Bo jest przekierowanie na link do dropboxa, na którym jest wersja 3.2.
Poniżej dany link.

https://www.dropbox.com/s...v1_FS9_DEMO.exe

Można prosić o link do v4 dla FS9 ? Ewentualnie o poprawę linku na stronie.

Z góry bardzo dziękuję :roll: :oops:
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3237
Location: Warsaw, Poland
Posted: Fri Apr 07, 2017 16:21   

Aa, o tę stronę chodzi.

Potwierdzam, jest to ostatnia wersja dema, nie ma nowszej. Jest to wersja z 2013 roku. Do FSX/P3D demo zostało zaktualizowane, do wersji FS2004 nie będzie takiej aktualizacji, gdyż nie prowadzimy już żadnych prac związanych z tym symulatorem. Dla FS9 jest dostępna tylko komercyjna wersja PAvol.1 v4: http://secure.simmarket.c...4)-fs2004.phtml
_________________
 
 
Savior


Name: Michal Orzel
Joined: 07 Apr 2017
Posts: 8
Location: Siemianowice Śląskie
Posted: Fri Apr 07, 2017 16:35   

A więc tylko komercha... Wydawało mi się, że demo jeszcze bylo v4 dla fs9. No nic trudno. Pozdrawiam
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3237
Location: Warsaw, Poland
Posted: Sat Apr 08, 2017 04:06   

Nie "komercha" tylko wersja płatna, czyli ta "zwykła".
_________________
 
 
Jon


Name: Jonathan
Joined: 20 Nov 2017
Posts: 3
Location: Australia
Posted: Mon Nov 20, 2017 20:26   Volume 1 has ruined my sim

After installing Polish Airports Vol 1, only EPGD airport was installed. Then after selecting the other 3 airports, the terrain around the airport was missing large amounts of textures, and water was in place of land.

Further our away from the installed texture area, ALL the gournd textures are blurry. Loading up any other area causes a TERRAIN.DLL CTD.

It seesm you simply cannot un-install this product. There isn't an un-install option. Delting the airport(s) in the addon scenery part of FS9 doesnt do anything. EPDG automatically gets added back in.

Swapping the scenery.cfg file for another does nothing.
Swapping the Terrain.cfg does nothing.


What has happened? If somebody can help me, I be GREATLY appreciated, because right now, I'm not happy at all.

Jonathan

[ Added: Mon Nov 20, 2017 20:53 ]
Guys I have it working. :? :o :|

The installers are very strange. EPGD would apear 2-3 times in the scenery.cfg and be activated. The other 3 airports in Volume 1 DIDNT get activated.

Some of the airports in the scenery.cfg becamse scenery 000 or 001. 001 was my TERRAIn file so that strangely was removed.

And trying to remove it all to start again was difficult. They'd all get called [area 001] in the cfg.


I've never seen an installer do this. Very strange!! So maybe one to watch for others. And why I REALLY dislike not being able to do a manual install onto the desktop to see what goes where.

A lesson learned.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3237
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Nov 21, 2017 06:41   

Hi.
I am afraid I have no idea why that mess happened during your install.

The standard uninstall procedure of all our FS9 product is:
1. Remove the product's folder from the Addon Scenery folder
2. The sim will prompt you to remove the particular scenery.cfg entry

Is this FS9.0 or FS9.1 ?
_________________
 
 
Jon


Name: Jonathan
Joined: 20 Nov 2017
Posts: 3
Location: Australia
Posted: Tue Nov 21, 2017 15:58   

It is with 9.1.


Perhaps a suggestion is to have the option of installing to another folder first? Then we can see where everything goes and manually install as well.
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Map