Washington XP

Latest version: v1.1 (2018)

Carter0507

5-12 posts
Posts: 7
Joined: Saturday 15 Apr 2017, 07:53
Location: United Kingdom

No installer

Post by Carter0507 » Sunday 16 Apr 2017, 12:34

Hi, I purchased the Washinngton XP this weekend along with NYC Airports (another issue in the other thread)... When I open the downloaded folder I was expecting an installer (Im on Windows 10) when I open open the "DD Washington XP INSTALLER" I have 2 folders "no_static" "with_static" and 2 text files "earth_nav" and earth_nav11" plus a DAT file "user_nav.dat

Am I missing something, shouldn't they be an exe file to run for windows (like there is for nyc airports?

Not having a good weekend with these products so far.

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Sunday 16 Apr 2017, 14:16

Hi.
I guess you have downloaded something wrong as the EXE installer should be included too, but anyway, you can manually put all required folders to the correct directions. Please read the attached manual.
Image

Carter0507

5-12 posts
Posts: 7
Joined: Saturday 15 Apr 2017, 07:53
Location: United Kingdom

Post by Carter0507 » Monday 17 Apr 2017, 10:16

Thanks but can't see the attached instructions.

[ Added: Mon Apr 17, 2017 10:16 ]
DD - In the PDF manual that I have with the download it only states the below, I need a detailed manual on where each specific folder/ library goes please. Which attached manual are you referring to?

"Please uninstall all other sceneries of all included airports before proceeding. The scenery will be automatically added to the X-Plane scenery library. "

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Monday 17 Apr 2017, 14:45

Please post a screenshot of the files that you have downloaded. There should be file called "How to install under Mac/Linux" or something similar. The instructions are the same for Windows in case there is no EXE file.
Image

slgoldberg

5-12 posts
Posts: 6
Joined: Sunday 02 Apr 2017, 10:12
Location: United States

Post by slgoldberg » Friday 21 Apr 2017, 10:37

slgoldberg wrote:...the Washington XP installer for Windows is adding a custom "user_nav.dat" file to the .../XPlane 11/Custom Data/ folder.
Drzewiecki folks, do you have nothing to say about this? I'm very concerned the Washington XP installer is silently adding a custom BROKEN user_nav.dat file to everyone's Custom Data folder, which is doubly-bad because it's (a) not expected for a scenery installer, and (b) not correct since it breaks ILS approaches to KDCA (at least for XP11).

Please answer? I'm just hoping for an acknowledgment that you are in fact installing this file (because otherwise, I have no idea who did), and if you can either remove it from your installer or explain why you needed to install it and maybe I can help troubleshoot why it's breaking ILS.

Thanks.

Steve

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Saturday 22 Apr 2017, 09:07

With all our XP products you are free to proceed with a fully manual install (using the Mac/Linux zip installer). With this method you can inspect each and every file you are placing into your sim folder, if you wish to do so. Anyway, if there is a problem with nav data, it is most probably caused by a faulty install. Please refer to these manual for the correct install procedure:

Drzewiecki Design XP10/XP11 products - manual install instructions (English)
Drzewiecki Design XP10/XP11 products - manual install instructions (Polish)
Drzewiecki Design XP10/XP11 products - manual install instructions (Russian)
Image

slgoldberg

5-12 posts
Posts: 6
Joined: Sunday 02 Apr 2017, 10:12
Location: United States

Post by slgoldberg » Saturday 22 Apr 2017, 11:21

Hi, Stanislaw, thanks for the response -- however, I don't think you read my original message in the previous page (sorry).

The problem is clear and I can't be the only one with this problem. Can someone else confirm that user_nav.dat is breaking KDCA ILS approaches for them, too?

I had no problem performing the installation, and it was no error on my part. Your installer must have added that file (user_nav.dat). Can you not confirm that it does? That's all I'm asking!

And if it does, then I'd like to recommend you re-test it because it isn't working for me (at least, not in XP11).

I'm giving you advice on fixing your stuff, not asking for help.

Thanks.

Steve

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Saturday 22 Apr 2017, 11:53

Got it, will need some more testing as beta testers were reporting everything fine with the navaids.

Anyway, you can remove that file indeed, it will only remove custom navaids provided with the product.
Image

slgoldberg

5-12 posts
Posts: 6
Joined: Sunday 02 Apr 2017, 10:12
Location: United States

Post by slgoldberg » Saturday 22 Apr 2017, 23:53

OK thanks. If you want, I can add it back and test it again .. was first just making sure your installer for Washington XP really did install it. Because I still can't be 100% sure that's what did it. I still have the file and can readily move it back into place to test something if you need. But I spent hours troubleshooting, then finally realized there was this file, and I removed it and all was good. Thanks.

Steve

Billyjb

0-1 posts
Posts: 1
Joined: Monday 24 Apr 2017, 21:33
Location: Littlestown, PA

Question About Compatibility with FJCC x737 FMC

Post by Billyjb » Tuesday 25 Apr 2017, 02:11

I am relatively new to X-plane and the DC scenery is my first purchase from DD. It is a beautifully detailed model. I am flying EADT x737 latest version (5.0.3) on a Mac running X-plane version 10. I am also using the FJCC x737 FMC. I believe I updated the nav data file correctly but placing the text for the new airports at the end of the file caused the FMC not to show any arrival/departure runways for any airport in the database. This may be a problem with the FJCC software. I was able to get past the problem by inserting individual lines from your earth_nav.txt file into existing file where they had been removed. It seems to be working but I wanted to check if anyone else may have come across this issue?
Thanks for your help.

User avatar
Moter

Team Member
Posts: 50
Joined: Tuesday 25 Nov 2014, 09:41
Location: Gomel, Belarus

Post by Moter » Saturday 29 Apr 2017, 21:40

This is arqhive for disable our orthophoto from scenery. (If you want use our scenery with Ortho4XP)
Extract Earth nav data folder from archive to DD Washington XP Layer2 folder in your custom scenery with replace.
https://drive.google.com/file/d/0BxQMlD ... sp=sharing

If anyone have troubles with NAVAIDS please explain the problem in detail.

slgoldberg

5-12 posts
Posts: 6
Joined: Sunday 02 Apr 2017, 10:12
Location: United States

Re: Question About Compatibility with FJCC x737 FMC

Post by slgoldberg » Sunday 30 Apr 2017, 01:05

Billyjb wrote:I am relatively new to X-plane and the DC scenery is my first purchase from DD. It is a beautifully detailed model. I am flying EADT x737 latest version (5.0.3) on a Mac running X-plane version 10. I am also using the FJCC x737 FMC. I believe I updated the nav data file correctly but placing the text for the new airports at the end of the file caused the FMC not to show any arrival/departure runways for any airport in the database. This may be a problem with the FJCC software. I was able to get past the problem by inserting individual lines from your earth_nav.txt file into existing file where they had been removed. It seems to be working but I wanted to check if anyone else may have come across this issue?
Thanks for your help.
As I wrote just a few posts above this, for some reason DD installs a file you don't need and that breaks everything. So just remove that file. I bet it will work.

Again, the file is in .../Custom Data/user_nav.dat within your main X-plane installation folder. No clue why they feel their installer should be installing stuff outside .../Custom Scenery.

Steve

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Re: Question About Compatibility with FJCC x737 FMC

Post by DD Stanislaw » Sunday 30 Apr 2017, 02:36

slgoldberg wrote:why they feel
Who are "they"?
Image

slgoldberg

5-12 posts
Posts: 6
Joined: Sunday 02 Apr 2017, 10:12
Location: United States

Re: Question About Compatibility with FJCC x737 FMC

Post by slgoldberg » Sunday 30 Apr 2017, 05:51

DD Stanislaw wrote:Who are "they"?
I was speaking to Billyjb, referring I think to you. :-) I guess it's "he", then? :-)

Either way, I already made the point previously that your installer for Washington XP on Windows added the file user_nav.dat to my Custom Data folder, and that the only way I could get it to work was the remove it. It didn't break anything else -- just KDCA. If that matters in this case? :-)

BTW, I may be wrong about Billyjb's problem; it's possible it's also the problem of X-Plane's installer updating people to 11.01b1 who ran it recently not realizing they were opting into more flaky stuff. So, Billyjb, the other option is to look at maybe downgrading (it's trivial to do) to XP11r1 which you do by running the X-Plane installer and unchecking the checkbox saying you want to opt into betas. Then once you tell it to go ahead and check for updates and install, it will replace all the changed files back to the right version. A lot of things broke as part of that .. something to do with navigation data .. many people saw outright crashes so that may not be your problem. Either way, you ddin't say what FMS you're using on that plane; that's really where the problem probably lies.

Steve

Skyhawk66

0-1 posts
Posts: 1
Joined: Sunday 30 Apr 2017, 21:53
Location: Alabama, USA

Post by Skyhawk66 » Sunday 30 Apr 2017, 22:02

I have to agree with slgoldberg as I purchased the DC area also on 4-29-17 and the runway 1 did not work using the GS with 109.9 at KDCA. I looked for the file he quotes and removed to the desktop and restarted x-plane 11 and now the GS works fine. Also the file user_nav.dat was created on 4-29-17! The only way this could happed was by the DC install.

Post Reply