DRZEWIECKI DESIGN Forum Index DRZEWIECKI DESIGN
Software Development for Flight Simulators

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
EPWA Warsaw Chopin Airport XP
Author Message
Szkodzin


Name: Michal
Joined: 15 Jan 2017
Posts: 3
Location: London
Posted: Mon Mar 06, 2017 13:28   

Sprawa oświetlenia rozwiązała się po przeinstalowaniu scenerii.
Teraz chodzi mi o AI na EPWA która chodzi na Windows a na Macu wszystko stoi w miejscu.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3425
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon Mar 06, 2017 15:03   

Pliki scenerii są takie same dla Windows, Mac i Linux. Jeśli coś działa w jednym systemie a nie działa w innym to jest to wina samego X-Plane'a lub jego konfiguracji na Macu.
_________________
 
 
marcink7


Name: Marcin K
Joined: 04 Jul 2017
Posts: 2
Location: Los Angeles, CA
Posted: Tue Jul 04, 2017 03:08   

Hello

Is there a way to fix the placement of aircraft and AI at the gates? It does not seem to match the ground image of the yellow markers when I spawn or if I spawn AI at a gate. Sometimes, the aircraft will be pulled to far behind the gate and be in the way of ground traffic. Sometimes it is too close to the gate and almost in the terminal building.

Thank you

https://drive.google.com/open?id=0B5TE6Bq3xZ_MQXlPLXNCS1lYejQ
https://drive.google.com/open?id=0B5TE6Bq3xZ_MeUZYaFpjRzlCS1U
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3425
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Jul 04, 2017 03:29   

Hi.
We will have a look at this but it seems rather like the AI issue itself.
_________________
 
 
marcink7


Name: Marcin K
Joined: 04 Jul 2017
Posts: 2
Location: Los Angeles, CA
Posted: Tue Jul 04, 2017 03:53   

Thank you.

It seems to happen to my own plane too even with AI turned off but only at certain gates.

https://drive.google.com/open?id=0B5TE6Bq3xZ_MQXlPLXNCS1lYejQ
https://drive.google.com/open?id=0B5TE6Bq3xZ_MeUZYaFpjRzlCS1U

One more question, can you confirm which gate numbers have AutoGate configured? I can't seem to get it to work on some of the gates I have tried.

Thanks again!

[You can't tag images with [img][/img] when the link does not end with image firmat (.jpg / .bmp etc)]
 
 
Poweer


Name: Kamil
Joined: 29 Mar 2012
Posts: 4
Location: EPRZ
Posted: Sat Jul 29, 2017 08:59   

Cześć,

nie wiem czemu dopiero teraz, ale zauważyłem, że ILS G/S pasa 33 prowadzi nie do obecnej strefy przyziemienia, tylko do strefy przyziemienia przed przesunięciem progu.

Żadne zmiany w nav.dat nie dają przesunięcia G/S we właściwe miejsce.

Czy można to naprawić?
 
 
Jakubson007


Name: Jakub
Joined: 26 Aug 2015
Posts: 15
Location: Warszawa, Polska
Posted: Thu Sep 14, 2017 17:57   

Witam,
Czy problem braku taxi lights został rozwiązany, bo przeglądałem forum i widziałem ostatni wpis z 2016 roku, że działacie... ??? Ale ja kupiłem EPWA tydzień temu i taxi lights brak !!!
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3425
Location: Warsaw, Poland
Posted: Thu Sep 21, 2017 04:38   

Witam.
Przed ukończeniem Seattle nie będą prowadzone prace nad żadnym innym projektem, a z tego co wiem, wspomniany problem nadal występuje.
Pozdrawiam
_________________
 
 
jenks007


Name: Jens
Joined: 07 Oct 2017
Posts: 1
Location: Germany
Posted: Mon Oct 09, 2017 23:00   

Hi,
After installing Chopin XP, the Warsaw City XP is not working correctly (X-plane 11.05). EPMO is full of hills and flying cars. All non-DD addons I uninstalled before and deleted scenery_packs.ini.
Removing Chopin XP is fixing the issue with Warsaw XP immediately.
What is the solution to use both at the same time?
Thanks for help, Jens
 
 
pietsteens


Name: piet steens
Joined: 18 Oct 2017
Posts: 2
Location: Netherlands
Posted: Wed Oct 18, 2017 15:11   

Just installed Warsaw Chopin DEMO,(FSX ) but not any AI traffic shows up.
What to do to fix this ?
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3425
Location: Warsaw, Poland
Posted: Thu Oct 19, 2017 04:01   

I believe you need to wait for the updated version of this product.
_________________
 
 
martinlest


Name: Martin
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 14
Location: EGLF
Posted: Tue Oct 24, 2017 19:21   

I have been searching for terms of getting the X-Plane 11 version of EPWA, given I have already bought the FS9 version (SimMarket). Is there a free download, or a discount for the XP rendition? Can't see anything on SimMarket either.

Thanks.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3425
Location: Warsaw, Poland
Posted: Wed Oct 25, 2017 05:26   

Hi.
Our XP products are different products than FS9 or X (FSX/P3D) versions. There are nu discounts from upgrading f/e from the FS9 version to the XP version however currently we are running a Halloween Sale which might be an ideal chance to purchase our XP products.
_________________
 
 
m4ti140


Name: Mateusz Brzozowski
Age: 23
Joined: 30 Oct 2017
Posts: 1
Location: Zielonka, Poland
Posted: Mon Oct 30, 2017 00:44   

Witam,

Sceneria jest piękna, ale mam z nią kilka problemów, które należałoby, wydaje mi się, sklasyfikować jako bugi. X-Plane jest w wersji 11.05:

1. ILS CAT-IIIA pasa 33 naprowadza na lewą połowę pasa raczej niż środek i spory kawałek przed strefą przyziemienia (PAPI czerwone). Mógł być to błąd ustawień z mojej strony (B738), ale na pewno nie wiatru itp. bo wskaźniki ILS były idealnie scentrowane

2. Ścieżki dla AI nie wyglądają najlepiej - nie otwierałem wprawdzie scenerii w WED by to sprawdzić, bo nie wiem czy nie złamałbym w ten sposób licencji, ale "odbitka" ścieżek wygenerowana przez X-Life (plugin wprowadzający zmasowany ruch lotniczy) była tragiczna, wygląda to jakby stanowiska postojowe/bramki, jak i same ścieżki kołowania dla AI były po prostu zostawione z domyślnej scenerii X-Plane. Możliwe, że była to wina X-Life wczytującego ścieżki przygotowane z góry dla starej scenerii z XP8, raczej niż samych ścieżek, ale to wyjaśniałoby raporty pozostałych użytkowników o dziwnym zachowaniu domyślnego AI, więc warto byłoby to sprawdzić.

3. Jak już ktoś wspomniał, terminal robi się przezroczysty przy ustawieniach gęstości obiektów niższych niż drugie ustawienie od góry - przy tak dokładnej scenerii jest to dość problematyczne, bo nie ma możliwości zmniejszenia detali na słabszych maszynach.

Tak poza tym, pod względem wizualnym sceneria jest świetna, miło było podczas podejścia na pas 11 zobaczyć znajdujące się przy Okęciu zakłady PZL i ILot. Z pewnością zakupię też Warszawę po następnym updacie, trzymam kciuki.

PS. Jeśli jest taka potrzeba mogę jeszcze przetłumaczyć posta na angielski, ale wolałbym tego nie robić bo zrobił się trochę długi :)
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3425
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon Oct 30, 2017 06:36   

Witam.
3. W taki sposób są konwertowane wszystkie nasze sccenerie - myślę, że trzeba uznać że "tak jest i już".
2. O tym problemie wiemy i zajmiemy się tym za kończeniu prac nad projektem Seattle.
3. Oczywiście dokładnie to sprawdzimy. Nie wiem jak w XP, ale w X/P3D istnieje dodatkowa baza punktów AIRAC z której korzystają bardziej zaawansowane samoloty i wówczas ewentualne błędy w pomocach nawigacyjnych mogą być właśnie z tego tytułu (np. są takie przypadki w Katowicach, gdzie niektóre AIRACi mają ILSa nadal do starego pasa, który aktualnie jest TWY).
_________________
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Map