EPWA Warsaw Chopin Airport XP v2

Latest version: v2.0 (2018)

Szkodzin

2-4 posts
Posts: 4
Joined: Sunday 15 Jan 2017, 19:21
Location: London

Post by Szkodzin » Monday 06 Mar 2017, 13:28

Sprawa oświetlenia rozwiązała się po przeinstalowaniu scenerii.
Teraz chodzi mi o AI na EPWA która chodzi na Windows a na Macu wszystko stoi w miejscu.

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Monday 06 Mar 2017, 15:03

Pliki scenerii są takie same dla Windows, Mac i Linux. Jeśli coś działa w jednym systemie a nie działa w innym to jest to wina samego X-Plane'a lub jego konfiguracji na Macu.
Image

marcink7

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Tuesday 04 Jul 2017, 02:53
Location: Los Angeles, CA

Post by marcink7 » Tuesday 04 Jul 2017, 03:08

Hello

Is there a way to fix the placement of aircraft and AI at the gates? It does not seem to match the ground image of the yellow markers when I spawn or if I spawn AI at a gate. Sometimes, the aircraft will be pulled to far behind the gate and be in the way of ground traffic. Sometimes it is too close to the gate and almost in the terminal building.

Thank you

https://drive.google.com/open?id=0B5TE6 ... XNCS1lYejQ
https://drive.google.com/open?id=0B5TE6 ... FpjRzlCS1U

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Tuesday 04 Jul 2017, 03:29

Hi.
We will have a look at this but it seems rather like the AI issue itself.
Image

marcink7

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Tuesday 04 Jul 2017, 02:53
Location: Los Angeles, CA

Post by marcink7 » Tuesday 04 Jul 2017, 03:53

Thank you.

It seems to happen to my own plane too even with AI turned off but only at certain gates.

https://drive.google.com/open?id=0B5TE6 ... XNCS1lYejQ
https://drive.google.com/open?id=0B5TE6 ... FpjRzlCS1U

One more question, can you confirm which gate numbers have AutoGate configured? I can't seem to get it to work on some of the gates I have tried.

Thanks again!

[You can't tag images with Image when the link does not end with image firmat (.jpg / .bmp etc)]

Poweer

2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 29 Mar 2012, 17:26
Location: EPRZ

Post by Poweer » Saturday 29 Jul 2017, 08:59

Cześć,

nie wiem czemu dopiero teraz, ale zauważyłem, że ILS G/S pasa 33 prowadzi nie do obecnej strefy przyziemienia, tylko do strefy przyziemienia przed przesunięciem progu.

Żadne zmiany w nav.dat nie dają przesunięcia G/S we właściwe miejsce.

Czy można to naprawić?

Jakubson007

13-25 posts
Posts: 15
Joined: Wednesday 26 Aug 2015, 16:39
Location: Warszawa, Polska

Post by Jakubson007 » Thursday 14 Sep 2017, 17:57

Witam,
Czy problem braku taxi lights został rozwiązany, bo przeglądałem forum i widziałem ostatni wpis z 2016 roku, że działacie... ??? Ale ja kupiłem EPWA tydzień temu i taxi lights brak !!!

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Thursday 21 Sep 2017, 04:38

Witam.
Przed ukończeniem Seattle nie będą prowadzone prace nad żadnym innym projektem, a z tego co wiem, wspomniany problem nadal występuje.
Pozdrawiam
Image

jenks007

0-1 posts
Posts: 1
Joined: Saturday 07 Oct 2017, 13:21
Location: Germany

Post by jenks007 » Monday 09 Oct 2017, 23:00

Hi,
After installing Chopin XP, the Warsaw City XP is not working correctly (X-plane 11.05). EPMO is full of hills and flying cars. All non-DD addons I uninstalled before and deleted scenery_packs.ini.
Removing Chopin XP is fixing the issue with Warsaw XP immediately.
What is the solution to use both at the same time?
Thanks for help, Jens

pietsteens

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Wednesday 18 Oct 2017, 15:03
Location: Netherlands

Post by pietsteens » Wednesday 18 Oct 2017, 15:11

Just installed Warsaw Chopin DEMO,(FSX ) but not any AI traffic shows up.
What to do to fix this ?

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Thursday 19 Oct 2017, 04:01

I believe you need to wait for the updated version of this product.
Image

martinlest

13-25 posts
Posts: 14
Joined: Friday 04 Dec 2015, 21:07
Location: EGLF

Post by martinlest » Tuesday 24 Oct 2017, 19:21

I have been searching for terms of getting the X-Plane 11 version of EPWA, given I have already bought the FS9 version (SimMarket). Is there a free download, or a discount for the XP rendition? Can't see anything on SimMarket either.

Thanks.

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Wednesday 25 Oct 2017, 05:26

Hi.
Our XP products are different products than FS9 or X (FSX/P3D) versions. There are nu discounts from upgrading f/e from the FS9 version to the XP version however currently we are running a Halloween Sale which might be an ideal chance to purchase our XP products.
Image

m4ti140

0-1 posts
Posts: 1
Joined: Monday 30 Oct 2017, 00:08
Location: Zielonka, Poland

Post by m4ti140 » Monday 30 Oct 2017, 00:44

Witam,

Sceneria jest piękna, ale mam z nią kilka problemów, które należałoby, wydaje mi się, sklasyfikować jako bugi. X-Plane jest w wersji 11.05:

1. ILS CAT-IIIA pasa 33 naprowadza na lewą połowę pasa raczej niż środek i spory kawałek przed strefą przyziemienia (PAPI czerwone). Mógł być to błąd ustawień z mojej strony (B738), ale na pewno nie wiatru itp. bo wskaźniki ILS były idealnie scentrowane

2. Ścieżki dla AI nie wyglądają najlepiej - nie otwierałem wprawdzie scenerii w WED by to sprawdzić, bo nie wiem czy nie złamałbym w ten sposób licencji, ale "odbitka" ścieżek wygenerowana przez X-Life (plugin wprowadzający zmasowany ruch lotniczy) była tragiczna, wygląda to jakby stanowiska postojowe/bramki, jak i same ścieżki kołowania dla AI były po prostu zostawione z domyślnej scenerii X-Plane. Możliwe, że była to wina X-Life wczytującego ścieżki przygotowane z góry dla starej scenerii z XP8, raczej niż samych ścieżek, ale to wyjaśniałoby raporty pozostałych użytkowników o dziwnym zachowaniu domyślnego AI, więc warto byłoby to sprawdzić.

3. Jak już ktoś wspomniał, terminal robi się przezroczysty przy ustawieniach gęstości obiektów niższych niż drugie ustawienie od góry - przy tak dokładnej scenerii jest to dość problematyczne, bo nie ma możliwości zmniejszenia detali na słabszych maszynach.

Tak poza tym, pod względem wizualnym sceneria jest świetna, miło było podczas podejścia na pas 11 zobaczyć znajdujące się przy Okęciu zakłady PZL i ILot. Z pewnością zakupię też Warszawę po następnym updacie, trzymam kciuki.

PS. Jeśli jest taka potrzeba mogę jeszcze przetłumaczyć posta na angielski, ale wolałbym tego nie robić bo zrobił się trochę długi :)

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Monday 30 Oct 2017, 06:36

Witam.
3. W taki sposób są konwertowane wszystkie nasze sccenerie - myślę, że trzeba uznać że "tak jest i już".
2. O tym problemie wiemy i zajmiemy się tym za kończeniu prac nad projektem Seattle.
3. Oczywiście dokładnie to sprawdzimy. Nie wiem jak w XP, ale w X/P3D istnieje dodatkowa baza punktów AIRAC z której korzystają bardziej zaawansowane samoloty i wówczas ewentualne błędy w pomocach nawigacyjnych mogą być właśnie z tego tytułu (np. są takie przypadki w Katowicach, gdzie niektóre AIRACi mają ILSa nadal do starego pasa, który aktualnie jest TWY).
Image

Post Reply