DRZEWIECKI DESIGN Forum Index DRZEWIECKI DESIGN
Forum of Drzewiecki Design group

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
[EG&PL] Bornholm Island 2011 for FS2004
Author Message
DD Stanislaw
Administrator

Name: Stanislaw Drzewiecki
Posted: Fri May 27, 2011 00:29   [EG&PL] Bornholm Island 2011 for FS2004

Bornholm Island 2011 for FS2004 by Drzewiecki Design
More info at/Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodBornholm.htm

English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.

_______________________________________________________________________________________

EXTRA DOWNLOADS

Update from version 1.4 to version 1.5 (FS2004 full version only) - 3MB

This file updates our product from version 1.4 to version 1.5. Works only with the full version. Features:
- Corrected look of all custom forests around the airport
- Corrected manual

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Mon Jun 06, 2011 04:52   

The Update 1.1 to our Bornholm Island 2011 product is now removed becaused in stores there is already version 1.2 available for download. If you don't have this version yet (check the first page of the manual), you can download it from the same store you have purchased the first version of our Bornholm as a free upgrade.
- - - - -

Update 1.1 do naszego produktu Bornholm Island 2011 został skasowany, gdyż w sklepach pojawiła się już wersja 1.2. Jeśli nie posiadasz jeszcze tej wersji, zaloguj się do sklepu, w którym zakupiłeś pierwszą wersję Bornholmu i ściągnij bezpłatnie najnowszą wersję 1.2.

RAF_Loke

Name: Jens Voigt
Posted: Thu Jun 23, 2011 13:01   

Can't wait to see the FSX version of it :)

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Sun Jul 03, 2011 20:54   

There is a new DEMO version currently available for the FS2004 and FSX versions of our Bornholm.

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Thu Jul 14, 2011 11:10   

This product is currently supported by Aerosoft's Airport Enhancement Services (AES) http://www.aerosoft-shop.com/products/aes/aes.html version 2.12 . All supported airports in this new edition: http://www.aerosoft.com/s...esairports.html .

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Fri Aug 10, 2012 07:06   

Update from version 1.4 to version 1.5 (FS2004 full version only) - 3MB

This file updates our product from version 1.4 to version 1.5. Works only with the full version. Features:
- Corrected look of all custom forests around the airport
- Corrected manual

kolodziejskim

Name: Michal Kolodziejski
Posted: Mon Nov 12, 2012 21:35   

witam, mam prośbę o sprawdzenie linii kołowania w nocy... nie wiem czy to tylko przypadłość mojej wersji (FS2004 + REX) ale linie są ledwie widoczne, nawet w świetle reflektorów kołowania... pisałem do obsługi EKRN ale stwierdzili, że im się farba fluorescencyjna skończyła więc przemalowanie w najbliższym czasie odpada ;)

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Tue Nov 13, 2012 08:02   

Witam.
FS9 tak ma, że czy mocniejsze reflektory tym gorzej widać to, co na ziemi. Przy kołowaniu należy oczywiście mieć landing lights wyłączone i generalnie powinno być ok, ale proszę o screena tego zjawiska.
Pozdrawiam
SD

kolodziejskim

Posted: Wed Nov 14, 2012 06:08   

z landing lights to oczywiście były tylko testy :) liczyłem na poprawę i kolejną, być może pomocną informację...

http://goo.gl/B8ygK

Pzdr
Michal

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Wed Nov 14, 2012 07:16   

kolodziejskim wrote:
z landing lights to oczywiście były tylko testy :) liczyłem na poprawę i kolejną, być może pomocną informację...

http://goo.gl/B8ygK

Pzdr
Michal

Przykro mi, ale w związku z powtarzającym się ostatnio zjawiskiem ostrzeżenie o wartości 2 za umieszczanie nieprawdziwej informacji i screenów dotyczących scenerii. To na obrazku to nie jest nasz produkt. Precyzyjne powody wystawienia ostrzeżenia:

1. Szukanie przeze mnie rozwiązania problemu, kiedy w rzeczywistości dotyczył on innej scenerii (strata czasu)
2. Potencjalny negatywny obraz produktu w oczach innych użytkowników, kiedy w rzeczywistości dotyczył on innej scenerii

kolodziejskim

Posted: Wed Nov 14, 2012 15:46   

jak to nie Wasz ?? mam zainstalowaną Waszą scenerię... możliwe, że zostały elementy podmienione przez darmowe produkty ze strony Skandynawskiego VACC, sprawdzę ale nie przypominam sobie żebym instalował inną scenerię EKRN niż Wasza... wyłączę darmowe produkty i sprawdzę jeszcze raz... co do ostrzeżenia to proszę nie przesadzać bo są gorsze zdjęcia Waszych scenerii umieszczane na tym forum i jakoś nikt nie przestaje ich kupować tylko dla tego, że ktoś grzecznie pyta się czym to może być spowodowane, że sceneria wygląda tak a nie inaczej... jestem Waszym fanem, mam wszystkie scenerie dla Naszego kraju i pytam się jako użytkownik... a zostaje zaatakowany ostrzeżeniami jak konkurencja... chyba komuś udzieliła się atmosfera marszy z 11 Listopada... sprawdzę scenerie, wyłączę darmowe skandynawskie i obejrzę scenerię ponownie...

[ Dodano: Sro Lis 14, 2012 18:47 ]
znalazłem paczkę lotnisk w skandynawskim darmowym dodatku który miał zawierać jedynie mesh... mimo usunięcia z niej wszystkich plików dotyczących EKRN lotnisko nie ładowało się prawidłowo... po wyłączeniu dodatku w FS dopiero pojawiła się prawidłowa sceneria...

tak to wygląda teraz... http://goo.gl/hySx7

myślę, że nie zasłużyłem na ostrzeżenie i jest to nie fair wobec uczciwych fanów Pana scenerii...

Pzdr[/quote]

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Wed Nov 14, 2012 19:38   

Quote:
EKRN - Bornholm, ciemno jak w ..... darmowa sceneria do FS... na szczęscie dzień odpoczynku więc rower i w długą...

- to podpis zdjęcia. Nasza sceneria nie jest chyba darmowa? Teraz wygląda tak, jak powinno, ale z uwagi na jakość zdjęcia trudno mi ocenić, czy to demo czy full.

Ostrzeżenia do wartości 3 nie mają żadnych konsekwencji - jak sama nazwa wskazuje, to tylko ostrzeżenia. Scenerii EKRN jest na rynku kilka - i darmowych i płatnych. Przed napisaniem do supportu, proszę sprawdzić, która jest zainstalowana/się wyświetla.

kolodziejskim

Posted: Wed Nov 14, 2012 19:59   

podpis jest dzisiejszy - poprawiony żeby nie było żadnych "ale", drugie zdjęcie jest ze scenerią od DD... problem pierwszej polegał na tym, że część budynków była od DD a część z darmowej... ja aż takiej uwagi na szczegóły nie zwracam, kupuję lub używam wersji demo po to by mieć aktualne scenerie... nie koniecznie po to żeby oglądać odbicia w szybach... chociaż nie przeczę, że scenerie są naprawdę genialne i na światowym poziomie... jak widać skandynawska wersja EKRN ma drogi kołowania do... pomalowania...

moja wina, gdyż nie sprawdziłem plik po pliku czy nie ma gdzieś innego EKRN... FS ma swoje kaprysy, mam nauczkę na przyszłość... a ostrzeżenie boli, wystarczyło napisać, że to nie jest sceneria DD i prosicie o dokładne sprawdzenie... poczułem się jak konkurencja która stara się wcisnąć foty z innego produktu i udawać, że to Wasze i że są do.... wiadomo czego...

Pzdr

HenningL

Name: Henning Larsen
Posted: Fri Jan 04, 2013 16:57   Performance problems in FS9

Hi,

I have low FPS with the Bornholm scenery. I'm using version 1.5. By trial and error I discovered that it is the file Bornholm.bgl that is causing the problem. It's a small file. When I remove this file the performance gets much better. Is this file important or is it okay to remove it?

Thanks,
Henning Larsen

DD Stanislaw
Administrator

Posted: Fri Jan 04, 2013 17:23   

Well, if there is nothing wrong visible when you remove that file, it is okay. :wink:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: