Polish Airports vol.1/2/3 for FS2004

All Polish Airports products for FS2004

Post Reply
Vulture

2-4 posts
Posts: 3
Joined: Tuesday 01 Nov 2011, 10:00
Location: EPPO

Post by Vulture » Monday 07 May 2012, 17:24

Stasiu czy istnieje możliwość otrzymania rozpakowanego dema? Chciałbym korzystać z dema pod FSX dopóki nie wyjdzie wersja dla FSX. Wszystko lepsze niż defaultowy AFCAD FSX.

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Monday 07 May 2012, 17:47

Ale nie mamy dema pod FSX :) . Mogę ewentualnie wysłać sam AFCAD w formacie FSX, ale czy to wiele da, nie wiem.
Image

Vulture

2-4 posts
Posts: 3
Joined: Tuesday 01 Nov 2011, 10:00
Location: EPPO

Post by Vulture » Monday 07 May 2012, 17:50

Wiem, trochę nie precyzyjnie napisałem. Chciałbym korzystać z dema FS9 pod FSX. Nie wiem czy nie będzie żadnych konfliktów.

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Monday 07 May 2012, 20:39

Niestety nie będzie to działać, lub będzie działać z bardzo dużą ilością błędów i bardzo znaczącym spadkiem klatkowania. Poza tym pozycja lotniska będzie przesunięta względem wersji pod 9, więc również nie będzie mowy o lataniu online.
Image

User avatar
Adam73

5-12 posts
Posts: 8
Joined: Thursday 22 Sep 2011, 08:52
Location: POZnań

Post by Adam73 » Monday 07 May 2012, 21:07

Witam,
Pobrałem scenerię demo, (oryginał mam zamiar kupić w przyszłym tygodniu). Przed instalacją usunąłem starą wersję EPPO2005 oraz wszystkie pliki z tym związane (przynajmniej tak mi się wydaje) następnie zainstalowałem nową scenerię i po zalogowaniu się na rwy28 samolot "utonął" w asfalcie. Podobnie się dzieje z samolotami z ruchu AI, co widać na załączonym screenie. Ponadto na nową scenerię nałożyła się ta defaultowa. Próbowałem obniżyć za pomocą programu AFCAD poziom rwy oraz płyty postojowej, ale to nic nie daje :( Co robię nie tak?
Dzięki i pozdrawiam.

User avatar
Kuba Pa

Team Member
Posts: 399
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa » Tuesday 08 May 2012, 07:22

Pamiętam że coś podobnego działo się na EPGO i przyczyną był dodatek Aerodromes of Poland, nie myślę żeby ktoś jeszcze miał zainstalowanego takiego starocia, ale polecam przepatrzeć bibliotekę scenerii.

robert82

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Tuesday 08 May 2012, 19:29
Location: Poznan

Post by robert82 » Tuesday 08 May 2012, 19:44

Wygląda na to, że ktoś zepsuł zabawę dostarczając błędną mapę (prawdopodobnie firma, która ją robiła)
- brak stanowiska 17L
- złe oznakowanie poziome:
DKB jest tylko na odcinku od DS do stanowiska 17. Wzdłuż całej płyty jest Golf a nie A i B jak było po staremu
-DK Romeo jest jedno kierunkowa, nie ma wjazdu przez nią na pas i są znaki zakazu wjazdu
-brak stanowisk 40A, 41A i 42A
- osobiście nie widzę "miasta" nad EPPO, nad Wrocławiem mam ładny podkład z googla, co może być? Miałem poprzednio EPPO 2005 ale problemów z zatapianiem pad pasem nie mam.
Jak to powinno wyglądać przedstawia najnowszy suplement EPPO:
http://i611.photobucket.com/albums/tt19 ... y/eppo.jpg

[ Added: Tue May 08, 2012 23:05 ]
Może to szczegół ale na D1 pobocza są przystosowane do kat. E natomiast na D2 tylko do kat. D, widać to na tym zdjęciu:
http://i611.photobucket.com/albums/tt19 ... eppo-2.jpg
Na wjeździe na Foxtrot jest oznakowanie poziome: WINGSPAN
Tak to wygląda na EPPO jeśli chodzi o mój osobisty problem:
http://i611.photobucket.com/albums/tt19 ... eppo-1.png

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Tuesday 08 May 2012, 22:19

robert82 wrote:- osobiście nie widzę "miasta" nad EPPO, nad Wrocławiem mam ładny podkład z googla, co może być?
A czy gdzieś jest napisane, że odwzorowane jest miasto Poznań?
Image

robert82

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Tuesday 08 May 2012, 19:29
Location: Poznan

Post by robert82 » Tuesday 08 May 2012, 22:35

DD Stanislaw wrote:
robert82 wrote:- osobiście nie widzę "miasta" nad EPPO, nad Wrocławiem mam ładny podkład z googla, co może być?
A czy gdzieś jest napisane, że odwzorowane jest miasto Poznań?
Teraz doczytałem że na EPPO nie ma foto tekstury. Szkoda i trochę dziwnie. Mam nadzieję że wyjdzie jakaś łatka z poprawkami powyżej plus foto tekstura Poznania.

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Wednesday 09 May 2012, 04:08

Witaj Michale - jeśli to dla Ciebie trochę dziwne (choć nasze produkty są jedne z nielicznych zawierające fototekstury miast, przy których leżą lotniska), możesz sam wykonać taką łatkę, dodającą fototeksturę Poznania. Na pewno wirtualni piloci z Poznania bardzo docenią taki gest, a i może w przyszłości nawiążemy bardziej zawodową współpracę. Mówię poważnie.

A za pozostałe uwagi dzięki - może uda się poprawić razem z wypuszczeniem wersji pod FSX.
Image

marcpro

5-12 posts
Posts: 8
Joined: Wednesday 26 Jan 2011, 07:29
Location: Sochaczew, Poland

Post by marcpro » Friday 01 Jun 2012, 16:25

I was trying to download the version 3.0, but simmmarket still provides v 2.0.
Maybe the v3.0 in not available yet?

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Friday 01 Jun 2012, 17:59

Hello.
Is it what is said in the manual - v2.0? It should be available for both, FS9 and FSX for a long time... You may try to completely remove the previous version to be sure that the new one is installed.
Image

Egbert Drenth

2-4 posts
Posts: 4
Joined: Monday 26 Dec 2011, 07:07
Location: The Netherlands

Polish Airports 3 - Blurred and missing textures

Post by Egbert Drenth » Saturday 02 Jun 2012, 13:42

Hi,

Today I installed PA3 (not in default Addon Scenery folder)
At EPWR I have blurred textures and the texture of the autobus is missing at all airports

Please advice,
Egbert Drenth

http://www.ewdrenth.eu/upload/EPWR.jpg

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 3821
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Location: Warsaw, Poland
Contact:

Post by DD Stanislaw » Saturday 02 Jun 2012, 16:19

Hello.
1. Please write in a dedicated topic.
2. Please read our regulations - the max picture size allowed here is 800pix wide

3. Press S and then Shift+S. This should bring the normal textures resolution. Or simply wait while your PC load it.
4. Yes, we know about that missing bus texture.
Image

User avatar
seam1977

100-199 posts
Posts: 146
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

polish airports

Post by seam1977 » Sunday 10 Jun 2012, 17:55

WITAM STASZKU MOJE PYTANIE DOTYCZY POLSKICH LOTNISK.
KIEDY JUZ SKONCZYCIE SCENERIE WSZYSTKICH POLSKICH LOTNISK CZY MACIE W PLANACH WYDANIE JAKIEJS MEGA PACZKI JAK POLISH AIRPORTS MEGA PACK I JAK TO SIE BEDZIE MIALO DO CENY.WIEKSZOSC FIRM WYDAJACYCH SCENERIE WYDAJA PO JAKIMS CZASIE MEGA PACK.CO TY NA TO?

Post Reply