English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.
The old topic about Polish Airports vol.1 for FS2004 is available here: http://drzewiecki-design....topic.php?t=114
_______________________________________________________________________________________
This file updates our product from version 2.0 to version 2.1. Works only with the full version. Features:
- corrects all problems with AFCAD files and AI traffic
- updates manual and adds new charts for all airports
- creates a folder under Menu Start -> Drzewiecki Design -> Polish Airports. All manuals and charts from this and future Polish Airports volumes will be placed in this folder to give you an easy access.
Plik ten uaktualni nasz produkt z wersji 2.0 do wersji 2.1. Działa tylko z pełną wersją. Charakterystyka:
- poprawia wszystkie problemy z AFCADami i ruchem AI
- uaktualnia manual i dodaje nowe mapy dla każdego lotniska
- tworzy nowy katalog w Menu Start -> Drzewiecki Design -> Polish Airports. Wszystkie manuale i mapy z tego i przyszłych wydań Polish Airports będą umieszczane właśnie w tym foldrze, aby ułatwić do nich dostęp.
Trudno powiedzieć, ale na wszelki wypadek proszę sprawdzić, czy przypadkiem bałaganu nie zrobiło VFR Poland, które mogło zainstalować dwa pliki w Addon Scenery/Scenery o nazwach EPGD_FSX_VFR.BGL i EPGD_FSX_VFR_CVX.BGL. Jeśli takie są, należy je wykasować.
Witam.
Ale z tego co widzę, nie jest to program stworzony przez nas - jeśli jest jakiś wizualny problem, prosiłbym o przesłanie screenshotów.
Dziękuję, cieszę się, że Bornholm się podoba!
witam ze slonczenej marsylii i dziekuje za tak szybka odpowiedz, ale bardzo prosze o wyrozumialosc gdyz jestem zupelnie raczkujacym amatorem daleko mi od pojscia w slady mojego brata (www.cassubian.pl)....
otoz, moj problem do takiej poczatkowej nauki, ten programik o ktorym pisalem dodawal do scenerii punkty VFR dla FIR EPWA
pomiedzy tymi wizualnymi 'odnosnikami' przydatnymi dla naprawde poczatkujacego jak ja, jest m.in. wielki maszt od radia i tv w miejscowosci Chwaszczyno to tak w polowie drogi - lotem ptaka - pomiedzy dawnym wojskowym lotniskiem Gdynia Oksywie à EPGD
widoczny z daleka (w FS9 jak i w 'naturze') byl mi pomocny do moich poczatkowan do lotow VFR
i teraz moj problem jest taki ze w sceneriach mam naprawde niezbedne minimum, tj lotniska i addony dla tych, ktorymi latam jako pasazer w realu a wiec marsylia, roissy, copenhagen kastrup, monachium, frankfurt/main oraz oczywiscie gdansk (bornholm z wielkiej sympatii do tego cudownego miejsca i jeszcze raz Panu dziekuje za ten pakiet, wspaniala praca)
jesli chodzi o scenerie dla PL to mam Panski pakiet wlasnie w ktorym jest >EPGD, do tego mam scenerie miasta gdansk (freeware) ale nawet jesli ja usune to i tak nie mam wlasnie tych punktow VFR o ktorych wyzej
stad moje pytanie czy moze Panska sceneria dla EPGD powoduje jakas niekompatybilnosc
niestety dlatego ze nie mam tego na ekranie nie moge zalaczyc zrzutu ekran,u ale gdyby Pan startowal z EPGD z 29 to tuz po wzniesieniu doslownie praktycznie zaraz, po lewej stronie powiedzmy o 2 lub o 3 widzialby Pan ten wielki maszt
jeszcze raz przepraszam ale chcialbym wyszukac dlaczego tego nie ma
Witam polecam ściągniecie sobie VFR Poland 3D Landmarks ja mam ten pakiet zainstalowany i mam w Gdańsku ten maszt o którym jest wspomniane.
Link do ściągnięcia http://www.simdesign.pl/downloads.php
Witam.
Rozumiem. Na pewno nasz produkt nie może usuwać obiektu 3D z innej scenerii - stąd na przykład u niektórych użytkowników mogą pojawić się problemu z Bornholmem, gdyż niektóre scenerie zawierające Danię wstawiają też różne obiekty na Bornholm (typu np. wiatraki). Nasze scenerie nie mogą ich jednak usuwać, także jeśli czegoś brakuje to na pewno nie nasza wina. Żadne opcje konfiguracyjne (np. kolejność w Scenery Library) nie mają na to wpływu. Ewentualnie Scenery Complexity (niższe ustawienie mniej detali na niektórych lotniskach), ale raczej tutaj tego problem nie dotyczy.
Pozdrawiam
Posted: Thu Aug 25, 2011 23:29 Update - drogi kołowania oraz budowa na EPGD
Witam,
Mam pytanie kiedy możnaby się spodziewać uaktualnienia dla EPGD dotyczącego nowo otwartych dróg kołowania oraz płyty postojowej?
Domyślam się, że grubszy update to raczej dopiero gdy powstanie nowy terminal, ale fajnie byłoby móc już podążać nowymi drogami wzdłuż pasa
Hello.
Due to the large construction work at the EPGD airport, our scenery got outdated. We are planning to create an update for EPGD and also for two other airports as there are some changes as well. Since this will require a lot of work and we are now finishing another two projects, it will take some time to publish the update. However for those who already want to check the new EPGD aprons and taxiways, here is a very simple AFCAD update to the scenery. Unforunately you will have to remove some original files from our scenery to make the update work properly. It should work in both commercial and demo versions. This file is for FS2004 only.
2. Overwright the file in your EPGD scenery folder. For the commercial scenery users it will be FS2004\Addon Scenery\Polish Airports vol.1\EPGD\Scenery
3. From the same directory remove (or move somewhere else) the following files:
EPGD_Fence.bgl
EPGD_mapsat_5.bgl
EPGD_Objects.bgl
EPGD_Signs.bgl
EPGD_Trees.bgl
Gate34.bgl
Witam serdecznie. Czy plik AF2_EPGD.bgl można umieścić na innym serwerze ponieważ od dłuższego czasu próbuję ściągnąć go z medifie i jest to niemożliwe z przyczyn mi nieznanych. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum