EPKK Kraków Balice X v2

Latest version: v2.1 (2018)

Post Reply
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 607
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by Martin_Starski » Friday 15 Mar 2019, 13:30

Sprobuj prosze podmienic ten plik sdx i daj znac czy GSX juz widzi rekawy w EPKK:

https://www.dropbox.com/sh/40tkr6a0tmrz ... EPKK_X.sdx

mariuszp
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Friday 04 Jun 2010, 18:18
Location: Oswiecim, Poland

Re: Prepar3Dv4

Post by mariuszp » Friday 15 Mar 2019, 18:42

Witam!
Ok wiem nie ten temat EPKK, ale wielka prośba proszę podajcie mi w krótko punktach co potrzebne jest do użycia Fs-X w Prepar3Dv4. Komputer mam wyposażony w i9 9900K GeForce 1080Ti HDD 3TB 7200obr Kingston 32Gb. I nie wiem jaki monitor 3D i czy specjalne gogle są potrzebne? Tyle jeśli chodzi o sprzęt, natomiast oprogramowanie byłem na stronie Lockheed Martin i jest tam aż pięć licencji do zakupu i nie wiem która dla mnie odpowiednia do użytku domowego Fs-X, X-Plane, DCS i czy jeszcze jakieś dodatkowe oprogramowanie jest potrzebne? I ostatnia rzecz to konfiguracja? Nie Znam! Bardzo przepraszam za nie w temacie, proszę o nie rozpisywanie się, Tylko jedna osoba niech jasno i krótko określi w punktach sprzęt, oprogramowanie oraz konfigurację. Pozdrawiam serdecznie. Z Poważaniem Mariusz

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 607
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by Martin_Starski » Friday 15 Mar 2019, 21:26

Mariusz, wybacz ale to nie jest dobre miejsce na tego typu pytania. Abstrahujac od tego, ze jest w sieci bardzo duzo poradnikow jak zaczac swoja przygode z wirtualnym lataniem, to mysle rowniez ze duzo lepszym pomyslem jest zadanie tego typu pytan na forum avsim (www.avsim.com/forums), forum prepar3d (www.prepar3d.com/forum) czy tez forum Polish VACC (www.prepar3d.com/forum). Ten watek poswiecony jest EPKK i tylko tego typu zagadnienia moga byc tutaj poruszane.

mariuszp
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Friday 04 Jun 2010, 18:18
Location: Oswiecim, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by mariuszp » Saturday 16 Mar 2019, 12:29

No i tak jak sie spodziewalem czytane bez zrozumienia pisalem ze przepraszam ze nie w tym temacie bo nie wiem gdzie pytac. Spodziewalaem sie tego typu odpowiedzi ba byłem tego pewny! Mimo wszystko dzięki. Może znajdę gdzieś pomocną duszę> Pozdrawiam

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4497
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by DD Stanislaw » Saturday 16 Mar 2019, 12:44

Mariusz, szczerze mówiąc nawet chcąc odpowiedzieć to nie rozumiem pytania "podajcie mi w krótko punktach co potrzebne jest do użycia Fs-X w Prepar3Dv4", mimo, że staram się czytać ze zrozumieniem. IMHO masło maślane. Dalej też nie rozumiem o co chodzi.

Jeśli chodzi o licencje to jest to bardzo dokładnie opisane: https://www.prepar3d.com/product-overvi ... omparison/ . Jest 5, z czego 2 dla developerów, 2 profesjonalne i jedna "amatorska".
Image

mariuszp
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Friday 04 Jun 2010, 18:18
Location: Oswiecim, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by mariuszp » Saturday 16 Mar 2019, 13:32

Ok to może tak. Oczekiwalem odpowiedzi tak jak pisalem podaję przykład:
Mariusz do prawidlowego funkcjonowania Prepar3Dv4 w grach Fs-X, X-Plane czy DCS potrzebne czy tez niezbędne jest:
1.Oprogramowanie licencja Lockheed Martin za kwotę ......$
2.Oprogramowanie dodatkowe jakieś tam?
Sprzęt ;
1.Monitor 3D lub zwykły LED lub LCD
2.Gogle lub okulary 3D
3.Inne urządzenia
Konfiguracja znajduje się tu i tu odnośniki do stron, linki
Tyle tylko chcę wiedzieć przecież chyba korzysta ktoś z Was z Fs-X w Prepar3Dv4, macie jakiś określony sprzęt i oprogramowanie i jakoś to konfigurujecie żeby uzyskać jak najlepszy efekt u siebie. A zrozumienie to jasno w pierwszym poście wyraziłem ze piszę nie w tym temacie, dwa razy "przepraszam z w EPKK" bo nie mogę nigdzie znaleźć punktu zaczepienia tematu Prepar3D dlatego go tutaj umieściłem bo jest inny stanowi kontrast i będzie zauwazony, a kolega pisze mi że nie powinienem tutaj pisać bo nie w temacie. Kurczę toż to ja o tym doskonale wiem!!!
I tylko Panowie Szanowni tyle nic więcej. Pozdrawiam

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4497
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by DD Stanislaw » Sunday 17 Mar 2019, 05:40

mariuszp wrote:
Saturday 16 Mar 2019, 13:32
do prawidlowego funkcjonowania Prepar3Dv4 w grach Fs-X, X-Plane czy DCS
Hmm, to tak jakby zapytać, co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania BMW w Mercedesie lub Audi. :) A DCS to zupełnie inna linia produktów. Z tego co widzę z historii postów posiada Pan FSX:SE, więc jeśli ma Pan na myśli "przesiadkę" na Prepar3Dv4 to na pewno jest to dobry pomysł.

ad.1 - zgodnie z podanym linkiem koszt licencji to od 60$ do 2300$ w zależności od własnych wymagań.
ad.2 - dodatki płatne (przykładowe linki):
https://secure.simmarket.com/prepar3d-v ... ge-1.chtml - samoloty
https://secure.simmarket.com/prepar3d-v ... ge-1.chtml - pakiety dźwięków
https://secure.simmarket.com/prepar3d-v ... ge-1.chtml - misje
https://secure.simmarket.com/prepar3d-v ... ge-1.chtml - pakiety tekstur
https://secure.simmarket.com/prepar3d-v ... ge-1.chtml - scenerie
https://secure.simmarket.com/prepar3d-v ... ge-1.chtml - inne akcesoria
Istnieją też rozbudowane społeczności bezpłatnych dodatków, np: https://simviation.com/1/front-page

Tak, może być monitor 3D, LED, LCD lub kineskopowy.
Tak, mogą być okulary 3D.
Tak, mogą być inne urządzenia (np. projektor).

Jeśli chodzi o konfigurację symulatora, to konfiguracja jest taka jak w FSX:SE. P3D jest pochodnym produktem i ogólna zasada jest podobna do tego co było w FSX.
Image

mariuszp
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Friday 04 Jun 2010, 18:18
Location: Oswiecim, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by mariuszp » Sunday 17 Mar 2019, 17:40

Bardzo dziękuję to jest to !!! Pozdrawiam :D :D :D :D

radzio2
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 26
Joined: Saturday 27 Jun 2015, 07:32
Location: Czêstochowa

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by radzio2 » Thursday 28 Mar 2019, 16:52

Cześć!
Jak wygląda sytuacja zmiany sezonów? Od 7 dni mamy wiosnę, a na moim Krakowie jak i na pozostałych sceneriach leży śnieg. Kiedyś był taki program jak Drzewiecki Design Season Switcher, ale teraz nie mogę go znaleźć.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4497
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v2

Post by DD Stanislaw » Thursday 28 Mar 2019, 19:48

Witam.
W EPKK zima jest od grudnia do marca włącznie, także jeszcze 3 dni.

Program Switcher działał tylko z wersją 1 tej scenerii.
Image

Post Reply