DRZEWIECKI DESIGN Forum Index DRZEWIECKI DESIGN
Software Development for Flight Simulators

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Polish Airports vol.3 for FS2004
Author Message
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon May 07, 2012 20:39   

Niestety nie będzie to działać, lub będzie działać z bardzo dużą ilością błędów i bardzo znaczącym spadkiem klatkowania. Poza tym pozycja lotniska będzie przesunięta względem wersji pod 9, więc również nie będzie mowy o lataniu online.
_________________
 
 
Adam73



Name: Adam
Age: 43
Joined: 22 Sep 2011
Posts: 8
Location: POZnan*
Posted: Mon May 07, 2012 21:07   

Witam,
Pobrałem scenerię demo, (oryginał mam zamiar kupić w przyszłym tygodniu). Przed instalacją usunąłem starą wersję EPPO2005 oraz wszystkie pliki z tym związane (przynajmniej tak mi się wydaje) następnie zainstalowałem nową scenerię i po zalogowaniu się na rwy28 samolot "utonął" w asfalcie. Podobnie się dzieje z samolotami z ruchu AI, co widać na załączonym screenie. Ponadto na nową scenerię nałożyła się ta defaultowa. Próbowałem obniżyć za pomocą programu AFCAD poziom rwy oraz płyty postojowej, ale to nic nie daje :( Co robię nie tak?
Dzięki i pozdrawiam.
 
 
Kuba Pa
Team Member



Name: Jakub Paczek
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 444
Location: Kolbuszowa, Poland
Posted: Tue May 08, 2012 07:22   

Pamiętam że coś podobnego działo się na EPGO i przyczyną był dodatek Aerodromes of Poland, nie myślę żeby ktoś jeszcze miał zainstalowanego takiego starocia, ale polecam przepatrzeć bibliotekę scenerii.
 
 
robert82


Name: Michal
Joined: 08 May 2012
Posts: 2
Location: Poznan
Posted: Tue May 08, 2012 19:44   

Wygląda na to, że ktoś zepsuł zabawę dostarczając błędną mapę (prawdopodobnie firma, która ją robiła)
- brak stanowiska 17L
- złe oznakowanie poziome:
DKB jest tylko na odcinku od DS do stanowiska 17. Wzdłuż całej płyty jest Golf a nie A i B jak było po staremu
-DK Romeo jest jedno kierunkowa, nie ma wjazdu przez nią na pas i są znaki zakazu wjazdu
-brak stanowisk 40A, 41A i 42A
- osobiście nie widzę "miasta" nad EPPO, nad Wrocławiem mam ładny podkład z googla, co może być? Miałem poprzednio EPPO 2005 ale problemów z zatapianiem pad pasem nie mam.
Jak to powinno wyglądać przedstawia najnowszy suplement EPPO:
http://i611.photobucket.c...uniacy/eppo.jpg

[ Added: Tue May 08, 2012 23:05 ]
Może to szczegół ale na D1 pobocza są przystosowane do kat. E natomiast na D2 tylko do kat. D, widać to na tym zdjęciu:
http://i611.photobucket.c...iacy/eppo-2.jpg
Na wjeździe na Foxtrot jest oznakowanie poziome: WINGSPAN
Tak to wygląda na EPPO jeśli chodzi o mój osobisty problem:
http://i611.photobucket.c...iacy/eppo-1.png
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue May 08, 2012 22:19   

robert82 wrote:
- osobiście nie widzę "miasta" nad EPPO, nad Wrocławiem mam ładny podkład z googla, co może być?

A czy gdzieś jest napisane, że odwzorowane jest miasto Poznań?
_________________
 
 
robert82


Name: Michal
Joined: 08 May 2012
Posts: 2
Location: Poznan
Posted: Tue May 08, 2012 22:35   

DD Stanislaw wrote:
robert82 wrote:
- osobiście nie widzę "miasta" nad EPPO, nad Wrocławiem mam ładny podkład z googla, co może być?

A czy gdzieś jest napisane, że odwzorowane jest miasto Poznań?

Teraz doczytałem że na EPPO nie ma foto tekstury. Szkoda i trochę dziwnie. Mam nadzieję że wyjdzie jakaś łatka z poprawkami powyżej plus foto tekstura Poznania.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Wed May 09, 2012 04:08   

Witaj Michale - jeśli to dla Ciebie trochę dziwne (choć nasze produkty są jedne z nielicznych zawierające fototekstury miast, przy których leżą lotniska), możesz sam wykonać taką łatkę, dodającą fototeksturę Poznania. Na pewno wirtualni piloci z Poznania bardzo docenią taki gest, a i może w przyszłości nawiążemy bardziej zawodową współpracę. Mówię poważnie.

A za pozostałe uwagi dzięki - może uda się poprawić razem z wypuszczeniem wersji pod FSX.
_________________
 
 
Egbert Drenth


Name: Egbert Drenth
Joined: 26 Dec 2011
Posts: 4
Location: The Netherlands
Posted: Sat Jun 02, 2012 13:42   Polish Airports 3 - Blurred and missing textures

Hi,

Today I installed PA3 (not in default Addon Scenery folder)
At EPWR I have blurred textures and the texture of the autobus is missing at all airports

Please advice,
Egbert Drenth

http://www.ewdrenth.eu/upload/EPWR.jpg
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Sat Jun 02, 2012 16:19   

Hello.
1. Please write in a dedicated topic.
2. Please read our regulations - the max picture size allowed here is 800pix wide

3. Press S and then Shift+S. This should bring the normal textures resolution. Or simply wait while your PC load it.
4. Yes, we know about that missing bus texture.
_________________
 
 
seam1977



Name: Slawomir Muszalik
Age: 40
Joined: 14 Oct 2011
Posts: 137
Location: Czeladz(EPKT)
Posted: Sun Jun 10, 2012 17:55   polish airports

WITAM STASZKU MOJE PYTANIE DOTYCZY POLSKICH LOTNISK.
KIEDY JUZ SKONCZYCIE SCENERIE WSZYSTKICH POLSKICH LOTNISK CZY MACIE W PLANACH WYDANIE JAKIEJS MEGA PACZKI JAK POLISH AIRPORTS MEGA PACK I JAK TO SIE BEDZIE MIALO DO CENY.WIEKSZOSC FIRM WYDAJACYCH SCENERIE WYDAJA PO JAKIMS CZASIE MEGA PACK.CO TY NA TO?
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Wed Jun 13, 2012 04:54   

Na dany moment nic takiego nie planujemy.
_________________
 
 
adriank


Name: Adrian
Joined: 23 Jun 2012
Posts: 4
Location: EPPO
Posted: Sat Jun 23, 2012 09:13   

Witajcie.. Czekałem z kupnem do momentu wybudowania terminali, dróg kołowania na EURO i teraz chciałem przetestować...
Mam dwa problemy:
1)Podczas procedur lądowania, WARSAW przekierowuje mnie na: APPROACH (bez Poznań) i tu mam problem, otóż nie mogę "wejść"/"zgłosić" się do tego approach'u.
2)Podczas kołowania, te zewnętrzne tekstury dróg kołowania itd. przed samolotem znikają. Widać, jakieś inne tekstury, ale już nie te jakie są zewnątrz. I co dziwne, to się dzieję, jak mam widok na VC, albo COCPIT. Jak mam widok na samolot z zewnątrz, tego zjawiska już nie ma.
Mam nadzieję, że mi pomożecie, bo chcę przetestować zwłaszcza Poznań i kupić pełną wersję.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Sat Jun 23, 2012 11:20   

Witam.
Proszę wejść do EPPO od razu po uruchomieniu symulatora i jeszcze raz potwierdzić zjawisko. Nie powinno nic przenikać, choć bardzo sporadycznie zdarzać się to może w wersji demo (w pełnej się nie zdarza).
_________________
 
 
adriank


Name: Adrian
Joined: 23 Jun 2012
Posts: 4
Location: EPPO
Posted: Mon Jun 25, 2012 15:14   

Szczerze, to ja chcę to demo tylko wypróbować. Wiem, że będzie się różniło od pełnej wersji, jednak nigdy nie kupuję kota w worku ;)
Z tymi teksturami sobie daruję, jak na pełnej będzie OK, ale co z tym ATC? Zostaje mi Approach i nawet nie mogę się z tym połączyć.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Age: 30
Joined: 15 May 2006
Posts: 3146
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon Jun 25, 2012 15:32   

ATC z FSX i tak nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Polecam Radar Contact albo VATSIM/IVAO. Albo offline bez ATC, jeśli ma być jakkolwiek realistycznie.
_________________
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Map