DRZEWIECKI DESIGN Forum Index DRZEWIECKI DESIGN
Software Development for Flight Simulators

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Polish Airports vol.3 XP
Author Message
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Fri Jan 16, 2015 13:37   Polish Airports vol.3 XP

Polish Airports vol.3 XP by Drzewiecki Design
More info at/Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv3_XP.htm

English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.




No static aircraft patch for Polish Airports vol.3 XP

Simply unpack the downloaded file into Custom Scenery and overwrite the existing folder.
_________________
 
 
tom993


Name: Tomasz
Posts: 8
Location: Toruń
Posted: Fri Jan 16, 2015 20:28   

Tylko jedna uwaga - stosując się do install manuala, kasując wszystko pod hasłem EPPO, EPBY, bydgoszcz, wroclaw, poznan etc usuwamy też wszystkie VOR`y :) A ich nie ma w NAVAIDS`ach z pliku.

Poza tym super :)
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon Jan 19, 2015 10:25   

Poprawiłem. Jesli ktoś skasuje, należy dodać:
12 52.42236400 016.83016900 308 11580 40 0.0 LAW POZNAN VOR-DME
3 52.42236400 016.83016900 308 11580 40 3.2 LAW POZNAN VOR-DME
2 51.09517500 016.91027800 0 255 25 0.0 WRC WROCLAW NDB
2 51.08247800 016.95158300 0 525 25 0.0 WRW WROCLAW NDB

The automatic Windows installer had some missing files - this has been already fixed. If you had this problem you will need to download the installer again, as soon as your store updates it.
_________________
 
 
jaromaz


Name: Jaroslaw Mazurkiewicz
Posts: 2
Location: Warszawa
Posted: Wed Jan 21, 2015 23:10   

Ponawiam pytanie o samoloty statyczne: czy można je jakoś łatwo wyłączyć? Czy konieczna będzie zabawa z OverlayEditorem?
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Thu Jan 22, 2015 03:10   

Matvei, would you be able to compile a version with no static aircraft on the airports?
_________________
 
 
jaromaz


Name: Jaroslaw Mazurkiewicz
Posts: 2
Location: Warszawa
Posted: Sat Feb 07, 2015 23:10   

jakiś progres?
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Sun Feb 08, 2015 06:58   

Jeszcze nie ale będzie zrobione (EPLL, EPWR i EPPO).
_________________
 
 
ca177


Name: Cai Zicheng
Posts: 5
Location: Shanghai, China
Posted: Mon Feb 09, 2015 02:05   

Hi,

This product is on sale 30% off at fspilotshop but not simMarket. Can you put it 30% off at simMarket as well?

Thanks
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon Feb 09, 2015 07:59   

The sale is held at selected stores only - but should be available at Simmarket as well soon.
_________________
 
 
kubw19


Name: Jakub Włodarczyk
Posts: 6
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Feb 10, 2015 18:07   

Witam. Zakupiłem scenerię podczas promocji.
Niestety mam pewien problem. Otóż podczas ładowania lotnisk z ustawieniami texture resolution na extreme xPlane zawiesza się z komunikatem o braku pamięci i symulator zatrzymuje wczytywanie scenerii. Z niższymi ustawieniami jest trochę lepiej, jednak nie wygląda to tak jak powinno (tekstury są trochę rozmazane).

Mój sprzęt win 7 64bit, i5 4670k, gtx 760

Pozdrawiam
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Wed Feb 11, 2015 06:31   

Cały zestaw tych scenerii generalnie bardzo mało obciąża komputer - przyczyny szukałbym w ustawieniach X-Plane jub innym błedzie (zawieszanie się XP ogólnie jest raczej nieczęste).
_________________
 
 
tom993


Name: Tomasz
Posts: 8
Location: Toruń
Posted: Wed Feb 11, 2015 10:26   

kubw19 wrote:
Witam. Zakupiłem scenerię podczas promocji.
Niestety mam pewien problem. Otóż podczas ładowania lotnisk z ustawieniami texture resolution na extreme xPlane zawiesza się z komunikatem o braku pamięci i symulator zatrzymuje wczytywanie scenerii. Z niższymi ustawieniami jest trochę lepiej, jednak nie wygląda to tak jak powinno (tekstury są trochę rozmazane).

Mój sprzęt win 7 64bit, i5 4670k, gtx 760

Pozdrawiam


Sprawdź sobie czy nie kończy Ci się ram (menadżer zadań), i jak wygląda kwestia zapchania pamięci na karcie graficznej (nvidia inspector). Czy masz wyłączoną pamięć wirtualną (albo ograniczoną). Też coś przestawiałem, żeby x-plane szybciej chodził, a popsułem - i się blokował z braku pamięci... Teraz śmiga. (a mam 24Gb RAM`u i 4Gb na karcie grafiki)
 
 
kubw19


Name: Jakub Włodarczyk
Posts: 6
Location: Warsaw, Poland
Posted: Wed Feb 11, 2015 19:34   

Faktycznie, pamięć wirtualna była ustawiona na 3 gb (chociaż nigdy jej nie zmieniałem). Teraz sceneria ładuje się bez problemu :)

Dzięki za pomoc
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2752
Location: Warsaw, Poland
Posted: Thu Feb 12, 2015 04:06   

No static aircraft patch for Polish Airports vol.3 XP

Simply unpack the downloaded file into Custom Scenery and overwrite the existing folder.
_________________
 
 
JeV


Name: Marcin
Posts: 5
Location: Warsaw, Poland
Posted: Sun Feb 07, 2016 13:32   

Cześć. Na wszystkich mapach EPWR jest zła elewacja (w stopach) lotniska. Brakuje stu stóp.
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Map