Polish Airports vol.3 XP

Latest version: v1.2 (2017)

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Polish Airports vol.3 XP

Post by DD Stanislaw » Friday 16 Jan 2015, 13:37

Polish Airports vol.3 XP by Drzewiecki Design
More info at/Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv3_XP.htm

English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.

ImageImageImage


No static aircraft patch for Polish Airports vol.3 XP

Simply unpack the downloaded file into Custom Scenery and overwrite the existing folder.
Image

tom993

5-12 posts
Posts: 9
Joined: Saturday 28 Dec 2013, 22:06
Location: Toruñ

Post by tom993 » Friday 16 Jan 2015, 20:28

Tylko jedna uwaga - stosując się do install manuala, kasując wszystko pod hasłem EPPO, EPBY, bydgoszcz, wroclaw, poznan etc usuwamy też wszystkie VOR`y :) A ich nie ma w NAVAIDS`ach z pliku.

Poza tym super :)

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Monday 19 Jan 2015, 10:25

Poprawiłem. Jesli ktoś skasuje, należy dodać:
12 52.42236400 016.83016900 308 11580 40 0.0 LAW POZNAN VOR-DME
3 52.42236400 016.83016900 308 11580 40 3.2 LAW POZNAN VOR-DME
2 51.09517500 016.91027800 0 255 25 0.0 WRC WROCLAW NDB
2 51.08247800 016.95158300 0 525 25 0.0 WRW WROCLAW NDB

The automatic Windows installer had some missing files - this has been already fixed. If you had this problem you will need to download the installer again, as soon as your store updates it.
Image

jaromaz

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Wednesday 21 Jan 2015, 23:08
Location: Warszawa

Post by jaromaz » Wednesday 21 Jan 2015, 23:10

Ponawiam pytanie o samoloty statyczne: czy można je jakoś łatwo wyłączyć? Czy konieczna będzie zabawa z OverlayEditorem?

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Thursday 22 Jan 2015, 03:10

Matvei, would you be able to compile a version with no static aircraft on the airports?
Image

jaromaz

2-4 posts
Posts: 2
Joined: Wednesday 21 Jan 2015, 23:08
Location: Warszawa

Post by jaromaz » Saturday 07 Feb 2015, 23:10

jakiś progres?

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Sunday 08 Feb 2015, 06:58

Jeszcze nie ale będzie zrobione (EPLL, EPWR i EPPO).
Image

ca177

5-12 posts
Posts: 5
Joined: Friday 17 Feb 2012, 07:33
Location: Shanghai, China

Post by ca177 » Monday 09 Feb 2015, 02:05

Hi,

This product is on sale 30% off at fspilotshop but not simMarket. Can you put it 30% off at simMarket as well?

Thanks

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Monday 09 Feb 2015, 07:59

The sale is held at selected stores only - but should be available at Simmarket as well soon.
Image

kubw19

5-12 posts
Posts: 7
Joined: Sunday 25 Dec 2011, 09:03
Location: Warsaw, Poland

Post by kubw19 » Tuesday 10 Feb 2015, 18:07

Witam. Zakupiłem scenerię podczas promocji.
Niestety mam pewien problem. Otóż podczas ładowania lotnisk z ustawieniami texture resolution na extreme xPlane zawiesza się z komunikatem o braku pamięci i symulator zatrzymuje wczytywanie scenerii. Z niższymi ustawieniami jest trochę lepiej, jednak nie wygląda to tak jak powinno (tekstury są trochę rozmazane).

Mój sprzęt win 7 64bit, i5 4670k, gtx 760

Pozdrawiam

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 11 Feb 2015, 06:31

Cały zestaw tych scenerii generalnie bardzo mało obciąża komputer - przyczyny szukałbym w ustawieniach X-Plane jub innym błedzie (zawieszanie się XP ogólnie jest raczej nieczęste).
Image

tom993

5-12 posts
Posts: 9
Joined: Saturday 28 Dec 2013, 22:06
Location: Toruñ

Post by tom993 » Wednesday 11 Feb 2015, 10:26

kubw19 wrote:Witam. Zakupiłem scenerię podczas promocji.
Niestety mam pewien problem. Otóż podczas ładowania lotnisk z ustawieniami texture resolution na extreme xPlane zawiesza się z komunikatem o braku pamięci i symulator zatrzymuje wczytywanie scenerii. Z niższymi ustawieniami jest trochę lepiej, jednak nie wygląda to tak jak powinno (tekstury są trochę rozmazane).

Mój sprzęt win 7 64bit, i5 4670k, gtx 760

Pozdrawiam
Sprawdź sobie czy nie kończy Ci się ram (menadżer zadań), i jak wygląda kwestia zapchania pamięci na karcie graficznej (nvidia inspector). Czy masz wyłączoną pamięć wirtualną (albo ograniczoną). Też coś przestawiałem, żeby x-plane szybciej chodził, a popsułem - i się blokował z braku pamięci... Teraz śmiga. (a mam 24Gb RAM`u i 4Gb na karcie grafiki)

kubw19

5-12 posts
Posts: 7
Joined: Sunday 25 Dec 2011, 09:03
Location: Warsaw, Poland

Post by kubw19 » Wednesday 11 Feb 2015, 19:34

Faktycznie, pamięć wirtualna była ustawiona na 3 gb (chociaż nigdy jej nie zmieniałem). Teraz sceneria ładuje się bez problemu :)

Dzięki za pomoc

User avatar
DD Stanislaw

Administrator
Posts: 4285
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Thursday 12 Feb 2015, 04:06

No static aircraft patch for Polish Airports vol.3 XP

Simply unpack the downloaded file into Custom Scenery and overwrite the existing folder.
Image

JeV

5-12 posts
Posts: 5
Joined: Sunday 18 May 2008, 23:40
Location: Warsaw, Poland

Post by JeV » Sunday 07 Feb 2016, 13:32

Cześć. Na wszystkich mapach EPWR jest zła elewacja (w stopach) lotniska. Brakuje stu stóp.

Post Reply