EPWA Warsaw Chopin Airport 2015

Latest version: v1.2 (2016)

Post Reply
kawupe
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 17
Joined: Sunday 14 Jul 2013, 08:33
Location: Łódź, Poland

Post by kawupe »

Mateuszu.. nie próbowałem, ale właśnie biorę się za próby nocne przy użyciu fs2004 CPU ALL CPU's, dam znać niebawem, dzięki.
LOT994
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 30
Joined: Wednesday 26 Aug 2009, 16:06
Location: Warsaw, Poland

Post by LOT994 »

No i jak? U mnie zdaje egzamin (bez tego programu lądowanie w nocy z crashem).
Intel Core i7=4720HQ
CPU 2.60GHz,
8GB RAM
GF GTX 960m 2GB
kawupe
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 17
Joined: Sunday 14 Jul 2013, 08:33
Location: Łódź, Poland

Post by kawupe »

Witam.. jestem po kilkunastu próbach..

Niestety przy użyciu wszystkich pików - tylko raz na 12 prób mnie nie wywaliło. Objaw ten sam, zmiana tekstur budynków itp., i już wiem, że nigdzie nie polece..

Natomiast przy wyciętych plikach:

EPWA_Mapsat_01.bgl
EPWA_Mapsat_02.bgl

wszystko działa bez żadnego problemu. Każdy start, rozbieg i odlot a także lądowanie, dobieg i deboarding - bez crasha..

Jeśli u Was wszystko chodzi przy użyciu wszystkich plików to trochę zazdroszczę :) Niestety korzystam z EPWA bez plików mapsat..
LOT994
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 30
Joined: Wednesday 26 Aug 2009, 16:06
Location: Warsaw, Poland

Post by LOT994 »

a szkoda, u mnie bez problemu jak fs'a uruchomię przez ten program.
ostatnio uruchomiłem go inaczej, RKSI - EPWA i po wylądowaniu crash, słabo :)
Intel Core i7=4720HQ
CPU 2.60GHz,
8GB RAM
GF GTX 960m 2GB
kawupe
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 17
Joined: Sunday 14 Jul 2013, 08:33
Location: Łódź, Poland

Post by kawupe »

Po tak długim locie też byłbym niepocieszony ;) No nic, być może rozwiązanie błędu mapsat jeszcze się pojawi na tym forum a póki co korzystam z lekko okrojonej scenerii :) pozdrawiam!
LOT994
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 30
Joined: Wednesday 26 Aug 2009, 16:06
Location: Warsaw, Poland

Post by LOT994 »

U mnie również powrócił problem. (po tym jak straciłem ustawienia).

czy każdy z Was, którzy borykają się z problemem startowania/lądowania po zmroku są również w posiadaniu scenerii Warszawy?

Aktualnie w ustawieniach FS'a zmieniłem kilka pozycji suwaków z "detalami", wyłączyłem "Warszawę" i problem został rozwiązany.

[ Dodano: Nie Paź 23, 2016 20:28 ]
Tak, mogę potwierdzić, że przy wyłączonej Warszawie, crash nie występuje.
Intel Core i7=4720HQ
CPU 2.60GHz,
8GB RAM
GF GTX 960m 2GB
kamil484
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Sunday 22 Apr 2012, 07:14
Location: Poland

Post by kamil484 »

Odkryłem pewną rzecz odnośnie wyrzucania do pulpitu. Mając zainstalowane Warsaw City 2015 i EPWA po dłuższym locie przy lądowaniu oczywiście w nocy wyrzucało do pulpitu (błąd pamięci). Mam Win7 64 bit i wyczytałem, że ten problem może być spowodowany brakiem patcha. Po ściągnięciu patcha wykonałem lot GCFV-EPWA (prawie 5 godzin) i lądowanie o 21 UTC i błąd nie wystąpił żadne pliki nie są usunięte przy instalacji zaznaczyłem interior i static. Oto link do patcha: http://www.ntcore.com/4gb_patch.php
LOT994
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 30
Joined: Wednesday 26 Aug 2009, 16:06
Location: Warsaw, Poland

Re: EPWA Warsaw Chopin Airport 2015

Post by LOT994 »

Puk puk? :)

trochę czasu poświęciłem na kombinację i ostatnia 1h latania w Warszawie nie zakończyła się crashem ;)

Zainstalowałem EPWA v1.1,
Usunąłem EPWA_Mapsat_02, EPWA_Mapsat_01, EPWA_TerminalInterior_LIB, EPWA_TerminalInterior_PLC,
uruchomiłem FS'a za pomocą fs9CPU_ALL_CPUs.

Dam znać za jakiś czas, czy wystąpił CTD.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5391
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPWA Warsaw Chopin Airport 2015

Post by DD Stanislaw »

EPWA Mapsat to fototekstura lotniska, Interior to wnetrze, ale wystarczy zainstalowac wariant bez wnetrza - efekt bedzie ten sam. 🙂
Image
LOT994
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 30
Joined: Wednesday 26 Aug 2009, 16:06
Location: Warsaw, Poland

Re: EPWA Warsaw Chopin Airport 2015

Post by LOT994 »

Po tych kilku dniach mogę powiedzieć, że CTD nie zniknął a jedynie został przesunięty w czasie, tzn. występuje po ponad godzinie.
Post Reply