EPKK Kraków Balice 2012

Latest version: v1.3 (2012)

Archive only - support discontinued
Locked
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

W końcu pogoda pozwalała na to by udać się do Krakowa ;) Jest naprawdę nieźle. Dobra robota. Tak trzymać!
Holo
Jaron
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Monday 22 Apr 2013, 02:08
Location: Krakow, Poland

Post by Jaron »

Witam,
Mam spory problen z nowo zakupioną scenerią EPKK 2012 dla fs2004.
Otóż w wyświetlanych tekskurach występuje prawdziwy galimatias pór roku. Np. teraz wiosną pokazuje częśc tekstur terenu jako zimowe. Są też miejsca gdzie brak tekstur.
Jesienią jest to samo. W zimie wystepuja jesienne drzewa.
Tylko lato od czerwca do września jest w porządku.
Jesli to istotne, to katolog ze scenerią zajmuje 959 MB.

Sceneria zakupiona w Simmarket i zaktualizowana do wersji 1.3. Nie ma żadnych innych scenerii na tym obszarze.
Komputer z i5 i 6 GB ramu.

Janusz
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5558
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witam.
W komputerze do FSa liczy się taktowanie procesora, a nie RAM.
Rozumiem, że mimo używania http://drzewiecki-design.net/forum/viewtopic.php?t=189 , pory roku są nadal nieprawidłowe? W których miejscach dokładnie brak jest tekstur? Byłoby super, gdyby udało się wstawić screenshot.
Image
Jaron
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Monday 22 Apr 2013, 02:08
Location: Krakow, Poland

Post by Jaron »

Procesor to: i5-2320CPU @ 3,00 Ghz, pamięć: DDR3 667 Mhz.

Osobnego programu do zmian pór roku nie używałem poniewaz według opisu jest on do FSX-a ja używam wersji do FS2004.

Przeinstalowałem scenerię i zniknły miejsca z brakiem teksur, ale pozostało pomieszanie pór roku.

grudzień

Image

wiosna

Image
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5558
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Ok, zobaczę, co się da zrobić.
Image
Joschu
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Sunday 05 May 2013, 12:07
Location: Vienna

Post by Joschu »

EPKK Krakow Balice 2012 for FS2004
Experienced the same problem with particulary wrong texture in spring and autumn. Do you know any solution to fix it?
Regards
Joschu
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5558
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Hello. I am sorry - not yet. We are working on that.
Image
Joschu
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Sunday 05 May 2013, 12:07
Location: Vienna

Post by Joschu »

Dear Stanislaw, thanks for speedy reply!
Regards
Joschu
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

Wczoraj popracowałem sobie trochę nad AFCADEM i teraz to nędzne FSowe ATC daje odpowiednie podejścia, a nie jak do tej pory, przy praktycznie bezwietrznej pogodzie, a niskiej widzialności ILS RWY 25 i CTL RWY 07. Teraz jest VOR DME 07!

Yesterday I worked little bit on AFCAD and now FS' ATC gives correct approach. Not like before ILS RWY 25 and CTL RWY 07 when wind calm and low visibility. Now I have VOR DME 07!
Holo
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5558
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

We are happy about that!
Image
User avatar
Dedl
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Saturday 04 Jan 2014, 11:03
Location: Hamburg/Germany

Post by Dedl »

Image
Thank you so much for such a beautyfull scenery.

Dedl
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5558
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Glad you like it.
Image
Tomek SW
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Sunday 05 Jan 2014, 22:23
Location: Birmingham

Post by Tomek SW »

Witam, mam problem z ww scenerią, otóż przy każdej próbie podejścia do lądowania lub zaraz po wylądowaniu symulator zawiesza się po czym windows prezentuje znany chyba wszystkim komunikat. W dzienniku zdarzeń zawsze widnieje taki wpis:
Nazwa dziennika:Application
Źródło: Application Error
Data: 2014-04-22 21:42:39
Identyfikator zdarzenia:1000
Kategoria zadania:(100)
Poziom: Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik: Nie dotyczy
Komputer: Thomasadm
Opis:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: fs9.exe, wersja: 9.1.0.40901, sygnatura czasowa: 0x4135a208
Nazwa modułu powodującego błąd: unknown, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x00000000
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00000000
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xf0c
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cf5e6b106c4224
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\fs9.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: unknown
Identyfikator raportu: a41b5554-ca5e-11e3-bcc4-f46d044d07f3
Kod XML zdarzenia:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2014-04-22T20:42:39.000000000Z" />
<EventRecordID>9758</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Thomasadm</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>fs9.exe</Data>
<Data>9.1.0.40901</Data>
<Data>4135a208</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>c0000005</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>f0c</Data>
<Data>01cf5e6b106c4224</Data>
<Data>C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Flight Simulator 9\fs9.exe</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>a41b5554-ca5e-11e3-bcc4-f46d044d07f3</Data>
</EventData>
</Event>
Scenerię zakupiłem jakieś dwa miesiące temu, od tamtej pory próbowałem chyba wszystkiego co przyszło mi do głowy i co przeczytałem na forum dotyczącym dodatku. Usuwałem pliki które są wymienione w readme, już nawet wymieniałem mesh na fsowy, niestety nic to nie dało. Posiadam UT Europe plus E Europe, wyłączałem światła, włączałem, nawet odinstalowałem UT i dalej to samo. Z dodatków posiadam jeszcze Rex + Overdrive, Ground Environment Prof a także Ultimate traffic. Postanowiłem napisać bo skończyły mi się pomysły i cierpliwość. Posiadam wiele scenerii z Aerosoftu, Tropical Sim i innych, wszystko działa ok. Ale po zainstalowaniu EPKK 2012 symulator wariuje, to już nawet nie chodzi o sam Kraków. Gdy sceneria jest aktywna w bibliotece scenerii symulator wysypuje się też na innych lotniskach a także w czasie lotu. Po dezaktywowaniu w Bibliotece można latać bez problemu po kilkanaście godzin (dosłownie) i nic się nie dzieje. Dodam jeszcze że pobierałem kolejny raz instalkę ze sklepu gdyż myślałem że pierwsza była uszkodzona ale też nie to. Na wersji demo EPKK latałem przez rok i nie było najmniejszego problemu. Mój sprzęt jak w stopce plus Procesor Intel Core i5-2410M (Od 2.30 GHz do 2.90 GHz, 3 MB cache. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

[ Dodano: Sob Kwi 26, 2014 16:39 ]
OK, dziękuję za pomoc.
Płyta: K73SV-TY058V
Pamięć: 4096 MB DDR3 1333 MHz
Karta: NVIDIA GeForce GT 540M 1024 M
DzKrakowa
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Monday 02 Jun 2014, 16:15
Location: Kraków

Lotnisko Rakowice-Czyżyny

Post by DzKrakowa »

Witam krótko i na temat kto jest za tym aby poprawić miasto Kraków w bardziej fotorealistyczne obiekty + wykonanie Lotniska Rakowice-Czyżyny i Muzeum Lotnictwa do FS9 i FSX proszę o poparcie osób które by chciały taki dodatek może zespół Pana Drzewieckiego wykona w końcu taki dodatek.
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 159
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Zapraszam na Fs Developer stronke tam sa informacje dotyczace Krakowa.Chlopako pracuja nad Calym chyba obszarem i ma byc pod DD i ORBX ale chyba tylko w FSX'ie.
ps:szukaj w showroom
Locked