Polish Airports vol.1/2/3 for FS2004

All Polish Airports products for FS2004

Archive only - support discontinued
Locked
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5407
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witam.
Ustalamy to ze wszystkimi sklepami, z którymi teraz współpracujemy i które widnieją na liście tutaj: http://www.drzewiecki-design.net/stores.htm . Akurat 4simshop nie jest na liście ale też z nami współpracuje, dlatego otrzymał taką samą informację o nowej wersji i zniżce jak wszystkie inne sklepy.
Image
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

Ściągnąłem póki co demo, bo na aerosofcie nie ma jeszcze pełnej wersji. Tradycyjnie najpierw w Gdańsku się postawiłem. Muszę przyznać, że z w porównaniu z poprzednim demem, to Gdańsk jest strasznie biedny. Dodatkowo trochę błędów w afcadzie, ale z tym jak zwykle sobie poradziłem. Czekam sobie w taki razie spokojnie, aż się pojawi w "moim" sklepie. Tak czy siak. Gut dżob!
Holo
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5407
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Produkt jest już dostępny.
http://secure.simmarket.com/drzewiecki-design.mhtml
holo wrote:Muszę przyznać, że z w porównaniu z poprzednim demem, to Gdańsk jest strasznie biedny.
Jeśli dobrze pamiętam, poprzednie "demo" Gdańska to była swego czasu pełna, kompletna i darmowa sceneria EPGD Kuby, którą nijak nie można było opisać określeniem "demo". Był nawet specjalnie do niej zrobiony AES. Demo 3.1 jest takie jakie powinno być - proste, aktualne i zawierające niezbędne elementy (bo demo ma w końcu skłaniać do kupienia pełnej wersji).
Image
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

DD Stanislaw wrote:Jeśli dobrze pamiętam, poprzednie "demo" Gdańska to była swego czasu pełna, kompletna i darmowa sceneria EPGD Kuby, którą nijak nie można było opisać określeniem "demo".
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Trochę z przekory napisałem ;)
Holo
User avatar
astrogator
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Tuesday 15 Jan 2008, 21:11
Location: Sierakowice, Poland

Post by astrogator »

Staszku, coś mi się ewidentnie dubluje ,a poprzednią wersję usunąłem z indeksu, potem usunąłem także z katalogu dla pewności. Po deaktywacji Twojej scenerii mam defaultową. Jeśli mnie oczy nie mylą, to właśnie ona prześwituje pod spodem. Any idea?

FS9.1, XP, UT, GE i coś tam jeszcze.

Image
Image
Image
Image

EDIT: Linki do większych fotek nie działają, wrzucam tutaj
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5407
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witaj Adrianie. No tak, ewidentnie są zaintalowane dwie scenerie, i to dwie nasze. W przypadku EPGD może także prześwitywać "stara" sceneria Kuby, może to być również demo. Musisz posprawdzać dokładnie wpisy w Scenery Library i ich ścieżki, następnie sprawdzić czy nie ma czegoś w Addon Scenery/Scenery, a na końcu fizycznie usunąć wszystkie foldery z Vol.1 i zainstalować ponownie. Niestety trudno mi tutaj cokolwiek pomóc, musiałbym widzieć co masz na dysku.
Image
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

Na moje to installer wrzucił nową scenerię do starego folderu. Kolega usunął stary wpis w scenery.cfg, ale fizycznie została stara wersja zmieszana z nową w folderze. Tłumaczyło by to, że po usunięciu nowej ze scenery.cfg zostaje default. Ot takie moje gdybanie.
Holo
User avatar
astrogator
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Tuesday 15 Jan 2008, 21:11
Location: Sierakowice, Poland

Post by astrogator »

Posuwamy się do przodu ;) Wywaliłem wszystko na twardo, ręcznie sprawdziłem wpisy, zainstalowałem ponownie. Teraz nie ma już prześwietleń tekstur, ale zostały hangary z defaulta oraz Dwie Wieże (by mnie w ciemności związać). ;)

O tak: screen
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

Ja miałem podobny problem, może na mniejszą skalę z Poznaniem. W dodatku nie występowało to za każdym razem. Tu jest przykład. Poradziłem sobie dodając kilka prostokątów EXCLUDE, ale nie pamiętam teraz czy w AFCADzie czy dorobiłem to SBuilderem.

EDIT: Sprawdziłem i wygląda na to, że w AFCADzie dodałem. Używam ADE.
Holo
User avatar
astrogator
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Tuesday 15 Jan 2008, 21:11
Location: Sierakowice, Poland

Post by astrogator »

Dzięki, po powrocie z pracy zerknę, co da się z tym zrobić.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5407
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witaj.
Exclude do EPGD: http://rapidshare.com/files/1443739301/EPGD_Exclude.rar
Oba pliki wrzucić do folderu Polish Airports vol.1\EPGD\Scenery
Image
User avatar
astrogator
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Tuesday 15 Jan 2008, 21:11
Location: Sierakowice, Poland

Post by astrogator »

Ha! Załatwione! Piękne dzięki, to teraz można przygotować się do testowania scenerii. ;)

[ Added: Tue Aug 27, 2013 22:05 ]
Przepraszam za post pod postem, ale już wiem, że zakup był warty każdej złotówki. Skrin mówi sam za siebie. Staszek - gratulacje dla ekipy.

Image

@holo - dzięki za pomoc.
rcj
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Monday 03 Dec 2012, 11:36
Location: Warszawa

Problem z instalacją

Post by rcj »

Chciałem zainstalować demo PA vol.1 ver.2. Instalator każe pobrać plik naprawiający rejestr ze strony Flight1. Po "naprawieniu" rejestru - gdzie miał być błąd, problem nadal się powtarza. W poprzednich wersjach nie było takich niespodzianek. Proszę o poradę.
Pozdrawiam
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5407
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witam.
Instalator nie zainstaluje scenerii, jeśli nie ma potwierdzenia, iż FS2004 jest zainstalowany na dysku. Takim potwierdzeniem jest wpis w rejestrze Windows, który jest umieszczany podczas instalacji FS2004. Program naprawiający powinien dodać taki wpis, jeśli nie jest on z jakiegoś powodu obecny. Jeśli tak się nie dzieje, proponuję:

1. Sprawdzenie (byc może) nowszego programu dostępnego bezpośrednio tutaj:
http://www.flight1.com/view.asp?page=library

2. Postępowanie według tych: http://www.youtube.com/watch?v=RlbbxgkK98U wskazówek, aby dodać wpis ręcznie.



Adrian, dzięki w imieniu zespołu i cieszę się, że się podoba! W Gdańsku Kuba wykonał faktycznie niesamowitą robotę.
Image
holo
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Sunday 11 Oct 2009, 04:14
Location: Rumia, Poland

Post by holo »

Hello,

What do you think? Some small update to UTE which is very poor in this region... Just a preview...
Holo
Locked