Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1673
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Post by Martin_Starski »

PAPI w Katowicach działa w 100% tak, jak powinno :
A moglbys podeslac swoje ustawienia z P3D v2.5 i ewentualnie info jakie masz dodatki, w tym np. mesh?
Image
Drzewiecki Design Customer Support
User avatar
csb005
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 21
Joined: Thursday 15 May 2014, 07:02
Location: Katowice, Poland

Post by csb005 »

Jeśli chodzi o dodatki : FSGlobal2010 FTX, ORBX Global Base, Vector i EuropeOpenLC

Szczegółowe ustawienia P3D mogę niestety przesłać dopiero 18 grudnia, gdyż cały czas jestem poza dostępem do symulatora :(
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

To skąd fotka 2 posty wyżej? :P
Image
User avatar
csb005
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 21
Joined: Thursday 15 May 2014, 07:02
Location: Katowice, Poland

Post by csb005 »

Wyjechałem wczoraj, a zdjęcie i post z przedwczoraj ;)
Elpadrinho
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Tuesday 15 Nov 2016, 18:17
Location: Azores

Post by Elpadrinho »

Hi my friends, how are you?

I have noticed that even having NOT chosen for static traffic in PA 1 install i have in EPKT at least 4 planes parked in the apron, 1 Travel Service, 1 LH, 1 DHL and other one in the far end of the apron and i am not refering to all those AN26s and EMB 145 piled up. How can i remove these 4 static planes and the handling around them?




Many thanks. Regards.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Elpadrinho wrote:NOT chosen for static traffic
Hi! They are installed by default. You need to choose to remove them. Just run the installer and select appropriate tick boxes.
Image
Elpadrinho
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Tuesday 15 Nov 2016, 18:17
Location: Azores

Post by Elpadrinho »

Hi, tahnk you very much for the tip!

I have done that without any change and re-instaled the scenery by removing from the FSX library, deleting the PA file in FSX and running all over again the installer and the planes continue parked at the apron of EPKT. What can i do now?


Thanks, regards.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Hi.
The issue is confirmed. We will fix it asap.
Image
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Hi.
Here is a quick fix: LINK
Simply put those 2 files into EPKT/Scenery .
Image
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Staszku czy przy nastepnym patchu mozecie zrobic drogi kolowanie HOTEL I ALPHA w EPKT,tam stoja te plastikowe zapory zeby mozna bylo normalnie tam kolowac a w/g notamow jest N ,H,A .

[ Dodano: Śro Gru 14, 2016 01:02 ]
Staszku jakies wiesci co z Taxiway H??kiedy bedzie update??

[ Dodano: Śro Gru 14, 2016 01:08 ]
TWY B AND PART OF TWY E3 FM TWY B TO WESTERN EDGE OF APRON NR 1 CLSD.
effective from 2016-12-13 05:15:40 until 2017-03-02 23:59:59 EST
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

seam1977 jak sam widzisz prace nad płytą i drogami kołowania cały czas w porcie EPKT trwają, wiec nie ma sensu robić jakiś małych updatów co 2 miesiące. Tym bardziej że nie wiadomo co jeszcze będzie przebudowywane. Sceneria w obecnej formie ma jak a najbardziej użyteczną formę można kołować na całej długości pasa drogami B - A - T. Taka zmiana to nie tylko parę linii w AFCADzie, a zmiany wymagają 4 warstwy płaskich obiektów, system oświetlenia taxi krawędziowe i centralne, oznakowanie poziome i pionowe, zmiany warstwie śniegi itp itd.... Aby wykonać to raz a dobrze nie wystarczą mapy (które są niedokładne), potrzebne są zdjęcia lotnicze, a takie zapewne dostępne będą dopiero w drugiej połowie przyszłego roku.
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

spoko Kuba ,popytam o zdjecia z plyty paru kolewgow tam pracuje,no I zapytam tez kiedy bedzie koniec przebudowy lotniska,pozdrawiam,Slawek.

[ Dodano: Czw Gru 15, 2016 00:21 ]
Image [/center]

[ Dodano: Czw Gru 15, 2016 00:23 ]
zatwierdzony project nowej wiezy w EPKT przez Polska Agencje Zeglugi Powietrznej,czyli caly czas sie buduje

[ Dodano: Czw Gru 15, 2016 00:25 ]
W poniedziałek 17 października br. została podpisana umowa pomiędzy Górnośląskim Towarzystwem Lotniczym SA a Polską Agencją Żeglugi Powietrznej, na mocy której, Spółka zarządzająca pyrzowickim lotniskiem sprzedała PAŻP działkę o powierzchni 0,52ha pod budowę nowej wieży kontroli ruchu lotniczego. Będzie to najwyższy tego typu obiekt w Polsce.

PAŻP budowę nowej infrastruktury rozpocznie w przyszłym roku, uruchomienie operacyjne wieży planowane jest na koniec 2018 r.

Nowa wieża kontroli ruchu lotniczego Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej na lotnisku w Katowicach będzie miała 46 metrów wysokości, a poziom operacyjny będzie znajdował się na wysokości 42 metrów. Kubatura obiektu wynosić będzie 7350 m3. Obiekt będzie liczył 1 832 m2 powierzchni, na której rozmieszczone zostaną pomieszczenie ze stanowiskami kontroli wieżowej, kontroli zbliżania, pomieszczenia techniczne i garażowe oraz zaplecze socjalne. Wokół wieży powstanie system dróg wewnętrznych wraz z parkingami
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

seam1977 wrote:koniec 2018 r.
I wtedy zrobimy update! :twisted:
Image
Mephic
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 23
Joined: Monday 29 Aug 2016, 12:21
Location: Kraków

Post by Mephic »

Hej, czy jest jakas szansa na patch poprawiajacy funkcjowanie ILS IKTO przy aktywnej aktualizacji navaids z aero sors?

Aktualnie przy podejsciu do EPKT na kursie 266 korzystajac z ILS nie laduje na pasie lecz na budynkach. Bez aktywnego Navaids update jest OK, no ale wtedy cala reszta swiata ma przestarzale dane. Czy poprawka musialaby byc u Was czy u autora Navaids update?
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

DD Stanislaw wrote:
seam1977 wrote:koniec 2018 r.
I wtedy zrobimy update! :twisted:
Roger! :twisted: :P
Post Reply