Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

flightex wrote:Mam WARSAW CITY X 2015 v1.6
No właśnie - a najnowsza wersja to v1.8 .
Image
flightex
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 9
Joined: Sunday 18 Dec 2016, 21:44
Location: GDA

Post by flightex »

Martin_Starski wrote: Szczerze mowiac na Twoich screenach nie widze niczego nieprawidlowego - tak po prostu wyglada nowy system oswietlenia, a reszta to kwestia gustu. Chyba ze mozesz jeszcze raz pokazac na screen'ie o jakie trojkaty chodzi.
Chodzi o to że na dolnym screenie z EPKT tak jak na pozostałych lotniskach PA vol 1x v.4.2 te światła mają nienaturalną poświatę. Te defaultowe p3d wyglądają jak dla mnie bardziej naturalnie. Są obłe i nie wglądają jak świeczki z trójkątnym płomieniem. Poza tym mam też inne lotniska na p3d a także mam fsx z PA v1 i tam światła wyglądają o wiele lepiej. Zrobię screeny to pokażę różnicę.
Tylko zastanawiam się czy taki efekt jest tylko u mnie czy inni użytkownicy nowej wersji PA vol 1x na p3d v.3 też tak mają.
flightex
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1673
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Post by Martin_Starski »

Tak jak jest u Ciebie jest u innych użytkowników, czyli błędu żadnego nie ma.

Nowe światła mają dużo lepszą funkcjonalność niż default'owe - abstrahując już od kwestii tego, że można je uruchomić w P3D w dowolnej chwili poprzez 112.00 na NAV2, to m.in. są lepiej widoczne z daleka, znacznie realniej "współpracują" z mgłą czy też umożliwiają wkomponowanie światła typu "running rabbit". A poświata - jak już wspomniałem to rzecz gustu.
Image
Drzewiecki Design Customer Support
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Jest tak jak mówi Marcin - np. REX oferuje chyba ze 30 różnych rodzai poświat w swoim pakiecie. Tak naprawdę poświata to rzecz bardzo względna - nie ma "realnej" i "mniej realnej", bo zależy, o jakiej realnej poświacie w ogóle mówimy.
Image
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Staszku czy mozesz sprawdzic stanowiska jeszcze raz ,poniewaz przeinstalowywalem PA1 v4.2,pobralem wczoraj jeszcze raz z Simmarket najowsza wersje I na stanowisku 86 jest zolta tabliczka z numerem 88 centralnie face to face.Nie chce sie czepiac bo sceneria jest fajna jakzawsze DD ale jesli bedziecie robic patch moznaby to skorygowas (taki maly blad).Pozdrawiam I dzieki
Slawo.

[ Dodano: Sob Sty 14, 2017 20:36 ]
skorygowac

[ Dodano: Sob Sty 14, 2017 20:37 ]
:)
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Panie Jakubie? :twisted:
Image
Adamcox
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 21
Joined: Thursday 08 May 2008, 11:02
Location: Kalety, Poland

Post by Adamcox »

Ja to bym był wdzięczny jakby przy następnym ew. patchu dodalibyście platformy spotterskie w EPKT ;)
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Poprawka tabliczek:
https://www.dropbox.com/s/f2537z62kcfl7 ... ns.7z?dl=1
Wrzucić do folderu Texture produktu.
Image
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Gracias Staszku i Kuba,to bylo expresowo :D
pesz
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Saturday 26 Sep 2015, 11:16
Location: Gdańsk

Post by pesz »

EPGD w wersji full oczywiście. Nie działają mi rękawy. Ktoś ma jakiś pomysł? Mam wrażenie, że to jakiś banał, który przeoczyłem. Pozdrawiam.

http://i.imgur.com/yfYF8Kl.jpg
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

SODE odpalane z Shift+D?
Image
radzio2
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 26
Joined: Saturday 27 Jun 2015, 07:32
Location: Czêstochowa

Post by radzio2 »

Jak powszechnie wiadomo droga kołowania H jest aktywna od huhu. Czy można poprosić o usunięcie barierek z drogi A, odśnieżenie H i dodanie światełek na H? Z góry dzięki.
Sebol
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 35
Joined: Thursday 16 Jul 2015, 09:04
Location: Warsaw

Post by Sebol »

radzio2 wrote:Jak powszechnie wiadomo droga kołowania H jest aktywna od huhu. Czy można poprosić o usunięcie barierek z drogi A, odśnieżenie H i dodanie światełek na H? Z góry dzięki.
Stanby :P
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Kuba Pa wrote:seam1977 jak sam widzisz prace nad płytą i drogami kołowania cały czas w porcie EPKT trwają, wiec nie ma sensu robić jakiś małych updatów co 2 miesiące. Tym bardziej że nie wiadomo co jeszcze będzie przebudowywane. Sceneria w obecnej formie ma jak a najbardziej użyteczną formę można kołować na całej długości pasa drogami B - A - T. Taka zmiana to nie tylko parę linii w AFCADzie, a zmiany wymagają 4 warstwy płaskich obiektów, system oświetlenia taxi krawędziowe i centralne, oznakowanie poziome i pionowe, zmiany warstwie śniegi itp itd.... Aby wykonać to raz a dobrze nie wystarczą mapy (które są niedokładne), potrzebne są zdjęcia lotnicze, a takie zapewne dostępne będą dopiero w drugiej połowie przyszłego roku.


Ja juz pruszalem ten temat ale update "H" by sie przydal :P

[ Dodano: Pią Sty 27, 2017 21:01 ]
z tego co wiem to taxiway E3 jeszcze trwaja I za miesiac oddaja do uzytku wiec moze luty marzec moze wiosna Kuba cos zrobi,pozatym maja budowac nowa wierze w EPKT to nie wiem jak z tym patch'em bedzie :?

[ Dodano: Pią Sty 27, 2017 21:02 ]
fotki strona 33
Sebol
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 35
Joined: Thursday 16 Jul 2015, 09:04
Location: Warsaw

Post by Sebol »

Wystarczy zostawić wszystko otwarte, a zamykać tylko notamem. Problem z aktualizacją co 2 msc rozwiązany.
Post Reply