Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
radzio2
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 26
Joined: Saturday 27 Jun 2015, 07:32
Location: Czêstochowa

Post by radzio2 »

Sebol wrote:Wystarczy zostawić wszystko otwarte, a zamykać tylko notamem. Problem z aktualizacją co 2 msc rozwiązany.
Jak widać niektórzy wolą zrobić wielki update raz na pół roku i zabrać za to 30 Euro. Kasa się musi zgadzać ;)
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Radku, zamiast się "wymądrzać" sugeruję pokazać, jak się to robi - i już. Flightsimmerzy będą zadowoleni z nowej scenerii a i my będziemy mieli nauczkę.

Poza tym - nie wiem, kto robi update raz na pół roku za 30 euro, ale chętnie bym się dowiedział, wygląda na złoty interes.
Image
genrufin
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Saturday 11 Jul 2015, 01:16
Location: Rybnik, Poland

Post by genrufin »

Ja jako klient kupując scenę w dniu premiery chcę mieć aktualną , nie interesuje mnie że w realu są plany bo plany będą zawsze i zawsze będzie coś do poprawy , gdy wypuszczaliście PAV1 , twy H w realu był otwarty , więc nie rozumiem tłumaczenia ,że cały czas są remonty i się nie da. Nikt nie oczekuje ,że Nadążycie z każdą zmianą ale gdy Wypuszczanie produkt to moim zdaniem powinien w dniu premiery być aktualny. A teksty typu " zrób sam " są co najmniej nie na miejscu , wiem na razie Macie monopol ale przypominam ,że nie robicie tego charytatywnie. A nie tyle Radek , ale ja mam nadzieję że Aerosoft wejdzie do Polski i wtedy wszystkie nasze problemy się skończą jestem tego pewny . Niezapomnijcie mnie zablokować przecież niezadowolony klient który kupuje Wasz produkt to same zło.

Miłego dnia życzę
Rafał
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

genrufin wrote:Aerosoft wejdzie do Polski i wtedy wszystkie nasze problemy się skończą
Oczywiście 8) Ale z tym proszę na forum Aerosoftu, tutaj mamy forum wsparcia technicznego.

Sceneria była aktualna na moment wydania. Zmiany na dużych lotniskach dzieją się prawie bez przerwy, dlatego co jakiś czas wypuszczamy update'y. Najczęściej są one bezpłatne, jednak nie ma to oczywiście miejsca, gdy wyprodukowanie update'u trwa np. 5 miesięcy (vol.1 v4) lub 4 miesiące (vol.2 v4) lub kiedy dodawane są nowe lotniska (vol.2 v4). Zawsze można jednak nie update'ować produktu, starsza wersja nie przestaje działać. Update natomiast najczęściej kosztuje ok. 25-30% ceny produktu.

Użytkownik radzio2 dostał bana nie za niezadowolenie lecz za umieszczanie kłamstw (które można zakwalifikować pod "złośliwości") na forum publicznym, co jest niezgodne z regulaminem tego forum, które (przypominam) jest własnością prywatną i obowiązują tu pewne zasady. Temat był poruszany, została udzielona jasna odpowiedź i tak tu działamy. Skoro update'u nie ma to znaczy, że nie możemy go w danym momencie zrobić.
Image
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Staszku czy jak uda mi sie zrobic TWY H A z intersection S moge wrzucic to na twoim forum zanim zrobicie wy update (I czy moge urzyc plikow ze starej wersji PA1 vol 3.4 zeby to powstalo ,czy nagne prawa autorskie??),pozdrawiam
Slawek,daj znac
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Hej.
Przy pisemnej zgodzie (jaką jest ten post) nie ma problemu.
Image
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

DD Stanislaw wrote:Hej.
Przy pisemnej zgodzie (jaką jest ten post) nie ma problemu.
Dzieki,pozdrawiam ,bede probowal :D

[ Dodano: Nie Sty 29, 2017 05:10 ]
Tymczasowe rozwiazanie dla PA1.Vol4.2 dotyczace NOTAM'ow.
1.Taxi way Hotel bez sniegu-w katalogu scenery jest plik snow z bgl zmienic trzeba na off I juz mamy odsniezony pas!!! :D
2.Aby pozbyc sie bialo-czerwonych zapor usuwamy lub zmieniamy na off.plik EPKTv3Details.bgl ,takze katalog scenery.
3.No I zeby wieczorem stary pas a nowa droga kolowanie Hotel byla oswietlona musimy wrzucic z poprzedniej wersji PA1 z katalogu scenery plik EPKTv2_RWYLightsX.bgl do katalogu scenery w nowej wersji. Jest to oswietlenie starego pasa 27/9 -no ale lepiej miec oswietlona tymczasowo droge kolowania Hotel niz nie miec! :D
4.No I ostatnia rzecz to juz wedlug woli: EPKT_endlight09.bgl ten plik takze z poprzedniej odslony PA1 wklejamy do katalogu scenery I bedzie zaznaczony czerwonymi lampami stary prog pasa 09 a koniec nowej drogi kolowania Hotel.Jest jeszcze taki sam plik EPKT_endlight27.bgl ale po wklejeniu nie ma oswietlenia starego progu pasa 27 i nie dziala.
Mysle ze to tymczasowe rozwiazanie dotyczace tej scenery do czasu pojawienia sie update lub patch'a z DD.
Pozdrawiam Slawek.
[/center]
Sebol
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 35
Joined: Thursday 16 Jul 2015, 09:04
Location: Warsaw

Post by Sebol »

Tylko jak dodasz oświetlenie ze starej wersji to oświetli Ci całą drogę startową, a nowa droga kołowania jest "na skraju" starego pasa.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5891E184
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Sebol wrote:Tylko jak dodasz oświetlenie ze starej wersji to oświetli Ci całą drogę startową, a nowa droga kołowania jest "na skraju" starego pasa.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5891E184
wiem Seba ale pisalem ze to oswietlenie ze starej wersji EPKT lepsze takie niz kolowac bez swiatel,probowalem zrobic normalne ale cos w AFX nie wychodzi,to jest tymczasowe rozwiazanie.Czytaj moj poprzedni post!
ejjenkins
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Sunday 19 Feb 2017, 11:49
Location: Luxembourg

Gdansk EPGD Jetways not showing

Post by ejjenkins »

In my Gdansk scenery, the jetways do not show whereas in the product pictures they are there. How can I fix this?

Euan
silenthunter183
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Thursday 15 May 2014, 19:35
Location: Gdañsk

Post by silenthunter183 »

Cześć.
Również posiadam identyczny problem co kolega wyżej, nie wyświetlają mi się rękawy w EPGD, mam zainstalowany GSX i SODE (jest zarejestrowany i aktywny).
W czym może być problem?
Pozdrawiam.
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

Witaj.
Problem może być ten sam co wczoraj z Waszyngtonem. Także na początek proponuję spojrzeć w folder ProgramData\12bPilot\SODE\cfg . i sprawdzenie czy jest tam plik Drzewieckidesign.cfg oraz do folderu sdx czy jest tam plik PAvol1.sdx.
Kolejną rzeczą jest GSX który wywala nasze rękawy. Najlepiej wtedy zainstalować scenerie ponownie.
silenthunter183
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 18
Joined: Thursday 15 May 2014, 19:35
Location: Gdañsk

Post by silenthunter183 »

Udało mi się rozwiązać problem - przeinstalowałem scenerię.
Na wątku SODE napisałem mały poradnik odnośnie jego instalacji i użytku.
Pozdrawiam.
ejjenkins
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Sunday 19 Feb 2017, 11:49
Location: Luxembourg

Post by ejjenkins »

I will try that!

Euan
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

DrzewieckiDesign.sdx a nie cfg. ;-)
Image
Post Reply