Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

a msz najnowszego gsx?

[ Dodano: Pon Sie 29, 2016 23:28 ]
masz?
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

seam1977 wrote:a msz najnowszego gsx?

[ Dodano: Pon Sie 29, 2016 23:28 ]
masz?
Tak najnowsza wersja.
Sebol
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 35
Joined: Thursday 16 Jul 2015, 09:04
Location: Warsaw

Post by Sebol »

Tak to mniej więcej wygląda w GSXie:
http://imagizer.imageshack.com/img921/8066/Er6KPJ.png

Mimo, że pliki AFCAD lotniska EPLB są:
http://imagizer.imageshack.com/img922/3941/xXh3cT.png
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

Akurat EPLB nie ja robiłem, ale z tego co kojarzę , to ten plik odpowiada za to żeby defaultowe ATC wołało podejście z ILSem, a nie z widocznością. Także jeśli Ci to nie przeszkadza zbytnio to usuń ten plik. Jak Staszek wróci to na pewno się to poprawi.
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

Ok dzięki tak zrobię :D
Pozdrawiam
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Czesc Kuba,wczoraj lecialem do Katowic I sciaga ILS na stary pas,KAX trzeba zmienic na IKTO w/g map,mozna to jakos poprawic samemu w afcadzie?
Marek2704
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 43
Joined: Friday 27 Sep 2013, 22:16
Location: Hatfield, UK

Post by Marek2704 »

Andreas wrote:Great news on the 4.0 updates! I bought my vol.1 from justflight.com, I assume the same upgrade discount will be applied there as well?

Cheers!/Andreas
They still don't know what to do with new version... :D
Hi Marek

Don't blame us. We only just got the files (some anyway) from them and we are yet to decide what we are going to do with them
These are new products so will require a fresh purchase. We are still looking how this will be handled for customers of the old version
Phlegmatic Brits... :shock: 8) :lol:

Btw. Full version for full price is still inaccessible... :D
musiol1
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 10
Joined: Monday 16 Jun 2014, 17:00
Location: Katowice

Post by musiol1 »

Na stronie Aerosoftu nowa paczka 4.0 pojawi³a siê, ale niestety pomimo wcze¶niejszego zakupu 3.30 nie nalicza zni¿ki.
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

seam1977 wrote:Czesc Kuba,wczoraj lecialem do Katowic I sciaga ILS na stary pas,KAX trzeba zmienic na IKTO w/g map,mozna to jakos poprawic samemu w afcadzie?
Problem prowadzenia ILSa na stary pas powoduje zewnętrzny dodatek z pomocami nawigacyjnymi u jednego z naszych testerów powodował to "FSX/P3D Navaids update" po jego odinstalowaniu problem znika.
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

Ach i kolejny problem z EPLB. GSX działa dzięki radzie Kuby PA ale postanowiłem zrobić pierwszego lota EPLB-ESKN-EPLB podczas startu z EPLB wszystko w porządku natomiast podczas lądowania na EPLB pojawiło się coś takiego:

http://imgur.com/gZ7U4Zd

http://imgur.com/zhGdxnp

Uniemożliwiło to prawie lądowanie gdyż są jakieś "góry". Dzieje się tak tylko podczas przylotu do EPLB. Robiłem auto konfiguracje FTX Vector, ale nadal to samo.

Proszę o pomoc :)
Pozdrawiam, Kuba

EDIT:
Naprawiłem poprzez dodanie do afcad CVX czyli "Flatten Mask Class Map ExcludeAutoGen". Obrysowałem nim lotnisko i zostawiłem tylko miejsce na ten dół co jest przy terminalu. Dobrze by było gdybyście w update rozwiązali to jakoś i to z GSX.

Pozdrawiam, Kuba
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Kuba a probowales manualnie wywalic pliki z EPLB w pliku FTX Vectot AEC I APT?

[ Dodano: Wto Sie 30, 2016 22:34 ]
lub wpisac .off bo czasem jak robisz automatycznie autoconfiguration nie wywala wszystkiego ja tak mialem z UK,ale dam ci znac jak sprawdze
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

seam1977 wrote:Kuba a probowales manualnie wywalic pliki z EPLB w pliku FTX Vectot AEC I APT?
Nie, nie wiem jak to by się nazywało. Ale problem tymczasowo rozwiązany póki DD nic z tym nie zrobi :)

A jakbyś mógł usunąć to u siebie i poleciec na EPLB z EPDE szybko nawet na simrate i zobaczyć czy masz problem z elewacja to byłbym wdzięczny.
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

wlasnie testuje afcad przerobiony na EPKT zeby ladowac na nowym pasie a potem zaraz Lublin daj mi 15 min

[ Dodano: Wto Sie 30, 2016 23:21 ]
problem podejscia ILS na nowy 27 rozwiazany w afcad trzeba naniesc centralnie ils I glideslope na nowy pas ze starego ,bo sa dwa na starym i na nowym pasie.Poki co u mnie dziala.

[ Dodano: Wto Sie 30, 2016 23:39 ]
kuba239 wrote:
seam1977 wrote:Kuba a probowales manualnie wywalic pliki z EPLB w pliku FTX Vectot AEC I APT?
Nie, nie wiem jak to by się nazywało. Ale problem tymczasowo rozwiązany póki DD nic z tym nie zrobi :)

A jakbyś mógł usunąć to u siebie i poleciec na EPLB z EPDE szybko nawet na simrate i zobaczyć czy masz problem z elewacja to byłbym wdzięczny.
Kuba problem elewacji nie lezy po stronir DD tylko ftx vector u mnie jest wszystko ok wiec sprobuj jeszcze raz w ftx vector zrobic to automatycznie i nie zapomnij apply a jak nie to w glownym katalogu fsx jest orbx,ftx vector, ftx vector AEC tam otworz plik i szukaj Polskich lotnisk jesli bedzie EPLB.bgl to przypisz go na EPLB.inactive -recznie ale sprobuj jeszcze raz automatycznie powinien wykryc nowa scenerie
Adamcox
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 21
Joined: Thursday 08 May 2008, 11:02
Location: Kalety, Poland

Post by Adamcox »

musiol1 wrote:Na stronie Aerosoftu nowa paczka 4.0 pojawiła się, ale niestety pomimo wcześniejszego zakupu 3.30 nie nalicza zniżki.
Też narazie nie mogę zaktualizować tej paczki po preferencyjnej cenie
Napisałem dziś zapytanie do Aerosoftu w tej sprawie. Dostałem narazie tylko taką odpowiedź "Hello Sir,

we currently looking into this option."
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

W folderze AEC nie ma w ogóle EPLB, a automatyczną konfigurację robiłem kilka razy.
Post Reply