Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

kuba239 wrote:W folderze AEC nie ma w ogóle EPLB, a automatyczną konfigurację robiłem kilka razy.
ok,a czy sprawdzales w fsx scenery library w jakim miejscu sa ftx vactor I lotniska???to jest wazne,ja kiedys mialem tak samo jazde z ftx ale przeczytalem pare razy manuala I poustawialem wszystko wedlug wskazowek I nie mam problemow sprawdz jeszcze raz,bo tam sie cos gryzie napewno,sporo mozna znalezc na forum orbx musisz sie zarejestrowac I w dole musisz umiescic numer zamowienia czyli FSS.......... z flight sim store.Wtedy napewno ci pomoga jak nie znajdziesz rozwiazania.
ps:jak cos to wbij popoludniu lub wieczorkiem na Skype wyslalem ci na pw adres Skype.
JumperKamper
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Wednesday 24 Jun 2015, 16:45
Location: Przemyśl

Post by JumperKamper »

Kiedy wersja Demo?
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

seam1977 wrote:
kuba239 wrote:W folderze AEC nie ma w ogóle EPLB, a automatyczną konfigurację robiłem kilka razy.
ok,a czy sprawdzales w fsx scenery library w jakim miejscu sa ftx vactor I lotniska???to jest wazne,ja kiedys mialem tak samo jazde z ftx ale przeczytalem pare razy manuala I poustawialem wszystko wedlug wskazowek I nie mam problemow sprawdz jeszcze raz,bo tam sie cos gryzie napewno,sporo mozna znalezc na forum orbx musisz sie zarejestrowac I w dole musisz umiescic numer zamowienia czyli FSS.......... z flight sim store.Wtedy napewno ci pomoga jak nie znajdziesz rozwiazania.
ps:jak cos to wbij popoludniu lub wieczorkiem na Skype wyslalem ci na pw adres Skype.
Ale po problemie bo troszkę afcada zmodyfikowałem i działa wszystko. A vol.1 mam na samej górze w scenery library. EPLB jest na samym szczycie :)
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

JumperKamper wrote:Kiedy wersja Demo?
Nie wcześniej jak 13 września.
kuba239 wrote: Ale po problemie bo troszkę afcada zmodyfikowałem i działa wszystko. A vol.1 mam na samej górze w scenery library. EPLB jest na samym szczycie :)
A co zrobiłeś? Ta wiedza może się przydać innym, oraz nam przy kolejnym update.
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

Kuba Pa wrote:
JumperKamper wrote:Kiedy wersja Demo?
Nie wcześniej jak 13 września.
kuba239 wrote: Ale po problemie bo troszkę afcada zmodyfikowałem i działa wszystko. A vol.1 mam na samej górze w scenery library. EPLB jest na samym szczycie :)
A co zrobiłeś? Ta wiedza może się przydać innym, oraz nam przy kolejnym update.
Pisałem we wczorajszym poście. "Naprawiłem poprzez dodanie do afcad CVX czyli "Flatten Mask Class Map ExcludeAutoGen". Obrysowałem nim lotnisko i zostawiłem tylko miejsce na ten dół co jest przy terminalu. Dobrze by było gdybyście w update rozwiązali to jakoś i to z GSX. "
pawos2005
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Wednesday 31 Aug 2016, 14:22
Location: 4miles to EPWA RWY11

Post by pawos2005 »

http://scr.hu/5s9z/05m73

Sode najnowszy, zajerestrowany
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

Kuba dzięki za informacje.

Paweł czy to samo jest z rękawami na EPGD?
Widzę że SODE działa tylko rękaw jest w dziwnej pozycji, teoretycznie powinno wystarczyć uruchomić symulator jeszcze raz i powinno sie dobrze załadować.
User avatar
astrogator
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Tuesday 15 Jan 2008, 21:11
Location: Sierakowice, Poland

Post by astrogator »

Witajcie.

Tymczasem u mnie brak rękawów w EPGD. Jakaś podpowiedź?
http://www.gimnazjalnysymulator.pl/up/u ... _31_41.jpg

(FSX, AES, SODE).
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

Wersja AES jest bez rękawów, nie wiem dlaczego nie pytaj :P przeinstaluj bez zaznaczania opcji AES w instalatorze i powinny się pojawić.
maro
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 31 Aug 2016, 19:14
Location: Polska/UK

Post by maro »

Kuba Pa wrote:Wersja AES jest bez rękawów, nie wiem dlaczego nie pytaj :P przeinstaluj bez zaznaczania opcji AES w instalatorze i powinny się pojawić.
Czy możesz mi pomóc rozwiązać ten sam problem? Ja zainstalowałem scenerie z odznaczonym AES, z najnowszym SODE (zarejestrowane), mam P3Dv3, przeistalowywałem tą scenerie już trzy razy i nic.
SODE chyba działa skoro mogę otwierać hangary... ale rękawy się nie pokazały.
Jakieś porady?
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

A na EPRZ też nie ma rękawa przy gate 4?

Przydałby się screeny najlepiej żeby było widać menu SODE (Shift+D).
maro
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 31 Aug 2016, 19:14
Location: Polska/UK

Post by maro »

Kuba Pa wrote:A na EPRZ też nie ma rękawa przy gate 4?

Przydałby się screeny najlepiej żeby było widać menu SODE (Shift+D).
Przepraszam zapomniałem.

Tak, na EPRZ też nie ma rękawa.

Menu SODE:
https://scr.hu/g96DKG

Gate na EPGD:
https://scr.hu/MmA4jw
User avatar
astrogator
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Tuesday 15 Jan 2008, 21:11
Location: Sierakowice, Poland

Post by astrogator »

Potwierdzam.

Po reinstalacji bez opcji AES (wyłączona obsługa EPGD v3 w AES HELP) nadal nie ma rękawów w EPGD, w EPRZ także.

Menu z SODE identyczne, co u kolegi.

PS. 112.000 już nie świeci?
musiol1
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 10
Joined: Monday 16 Jun 2014, 17:00
Location: Katowice

Post by musiol1 »

Adamcox wrote:Też narazie nie mogę zaktualizować tej paczki po preferencyjnej cenie
Napisałem dziś zapytanie do Aerosoftu w tej sprawie. Dostałem narazie tylko taką odpowiedź "Hello Sir,

we currently looking into this option."
Dzisiaj próbowałem kupić i nadal lipa...
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

Problem namierzony i teoretycznie rozwiązany. Przy wyborze wersji z AES w instalatorze rękawy znikają, i kolejna instalacje bez tej opcji ich nie przywraca, trzeba to zrobić ręcznie.
Także puki Staszek nie wróci i tego nie naprawi w instalatorze, to jedyne rozwiązanie to podmienić ręcznie plik.

Plik PAvol1X.sdx
Dla Win7/8 znajduje się on w folderze C:/ProgramData/12bPilot/SODE/sdx/DrzewieckiDesign
Dla Win XP C:/Documnets and Settings/All Users/Dane aplikacji/12bPilot/SODEsdx/DrzewieckiDesign
Post Reply