Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
Zephyr RU
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Monday 25 Jul 2016, 14:23
Location: Japan

Post by Zephyr RU »

hi
I am using Vol.1 V4 on prepar3d v3.3.5
when I am at epgd. there is so black airport.
I cheked out textures folder. there are textures. no problem may be.
how can fix this?

EPKT , EPLB and EPRZ don't have this problem.
http://simlab.wp-x.jp/wp-content/upload ... king01.jpg
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1673
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Post by Martin_Starski »

Can you let me know what entry do you have in case of EPGD in scenery.cfg? Do you see any difference in comparision to EPKT, EPLB or EPRZ?
Image
Drzewiecki Design Customer Support
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 510
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Post by Kuba Pa »

Marek2704 wrote:Czy w potencjalnym patchu można by uwzględnić stanowisko cargo nr 87 w Katowicach. Wygląda ono na przystosowane do samolotów heavy, niestety jest niedostępne jako spawn oraz oczywiście w GSX.
Najlepszym rozwiązaniem jakbyś sobie sam dodał to stanowisko do AFCADa. Jest to stanowisko opcjonalne, albo 2 mniejsze albo 1 większe. Nie mogą być na raz aktywne, bo albo samoloty AI by się mogły nakładać, albo Ty mógłbyś wybrać 87 gdy stanowisko obok jest zajęte przez inną maszynę i crash gotowy. Opcja wyboru w instalatorze odpada, bo już mamy ją zajętą dla wersji z i bez samolotów statycznych.
Zephyr RU
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Monday 25 Jul 2016, 14:23
Location: Japan

Post by Zephyr RU »

Martin_Starski wrote:Can you let me know what entry do you have in case of EPGD in scenery.cfg? Do you see any difference in comparision to EPKT, EPLB or EPRZ?
hi. my entry for epgd is here.

[Area.225]
Title=Polish Airports vol.1 X-EPGD
Remote=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD
Layer=225
Active=TRUE
Required=FALSE

and others are same like this
----------------------------------------------
[Area.222]
Title=Polish Airports vol.1 X-EPRZ
Local=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPRZ
Layer=222
Active=TRUE
Required=FALSE

[Area.223]
Title=Polish Airports vol.1 X-EPLB
Local=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPLB
Layer=223
Active=TRUE
Required=FALSE

[Area.224]
Title=Polish Airports vol.1 X-EPKT
Local=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPKT
Layer=224
Active=TRUE
Required=FALSE
akwiatkowski
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Sunday 11 Sep 2016, 17:37
Location: Katowice

Post by akwiatkowski »

Witajcie, przyszła pora na mój problem z SODE opiszę co zrobiłem do tej pory:
- sceneria zainstalowana na prawach administratora
- SODE najnowsze pobrane ze strony producenta (instalacja prawa admin)
- SODE aktywowane dla P3D V3.3
- P3D aktualne
- Wszystkie dodatki legalne
- Sprawdzone czy EPGD jest w bibliotece scenerii

Mój problem - tak jakby SODE nie wykrywało trigerów
Foto1 - http://screenshot.sh/m8UaNE48RMpbQ
Foto2 - http://screenshot.sh/oBEJHUieHZOqS
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1673
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Post by Martin_Starski »

[Area.225]
Title=Polish Airports vol.1 X-EPGD
Remote=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD
Layer=225
Active=TRUE
Required=FALSE
Change the following part:

Remote=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD

into:

Local=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD

and everything should work fine.
Image
Drzewiecki Design Customer Support
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 172
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Kuba Pa wrote:
Marek2704 wrote:Czy w potencjalnym patchu można by uwzględnić stanowisko cargo nr 87 w Katowicach. Wygląda ono na przystosowane do samolotów heavy, niestety jest niedostępne jako spawn oraz oczywiście w GSX.
Najlepszym rozwiązaniem jakbyś sobie sam dodał to stanowisko do AFCADa. Jest to stanowisko opcjonalne, albo 2 mniejsze albo 1 większe. Nie mogą być na raz aktywne, bo albo samoloty AI by się mogły nakładać, albo Ty mógłbyś wybrać 87 gdy stanowisko obok jest zajęte przez inną maszynę i crash gotowy. Opcja wyboru w instalatorze odpada, bo już mamy ją zajętą dla wersji z i bez samolotów statycznych.
Jak chcesz to ci podesle ja mam zrobiony,wszystkie stanowiska ,wyslij mi email na pw jak jestes zainteresowany
akwiatkowski
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Sunday 11 Sep 2016, 17:37
Location: Katowice

Post by akwiatkowski »

Witajcie, przyszła pora na mój problem z SODE opiszę co zrobiłem do tej pory:
- sceneria zainstalowana na prawach administratora
- SODE najnowsze pobrane ze strony producenta (instalacja prawa admin)
- SODE aktywowane dla P3D V3.3
- P3D aktualne
- Wszystkie dodatki legalne
- Sprawdzone czy EPGD jest w bibliotece scenerii

Mój problem - tak jakby SODE nie wykrywało trigerów
Foto1 - http://screenshot.sh/m8UaNE48RMpbQ
Foto2 - http://screenshot.sh/oBEJHUieHZOqS
Problem rozwiązany! Sterowanie odbywa się przez okno wywoływane SHIFT+D a nie z górnego paska - wszystko działa prawidłowo ;)
musiol1
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 10
Joined: Monday 16 Jun 2014, 17:00
Location: Katowice

Post by musiol1 »

Adamcox wrote:
musiol1 wrote:Na stronie Aerosoftu nadal nie możliwości zakupu paczki 4.00 po referencyjnej cenie 10Euro+vat. Napisałem wiec do nich i ku memu niesamowitemu zdumieniu otrzymałem taka oto odpowiedź:
"Hello,

sorry but we don't offer an update price for the software.

Kind regards
Aerosoft GmbH"
Trzeba będzie poczekać aż Stanisław wróci, może on nam jakoś pomoże w tej sytuacji, bo Aerosoft dał ciała jak tylko mógł. Jedno jest pewne, Aerosoft stracił klienta. :evil: :evil: :evil:
Czy wiadomo moze juz cos na temat znizki w sklepie aerosoftu ??
vChris
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Sunday 12 Jul 2015, 12:20
Location: Gdynia

Post by vChris »

musiol1 wrote: Czy wiadomo moze juz cos na temat znizki w sklepie aerosoftu ??
Tak. Wiadomo.
Nie będzie zniżki... przynajmniej oficjalnie.

http://forum.aerosoft.com/index.php?/to ... ent-774794
jodle
50-99 posts
50-99 posts
Posts: 50
Joined: Thursday 15 Sep 2011, 12:41
Location: Czersk

Post by jodle »

W podpisie tematu na forum jest info o wersji 4.1. Mam dostępną/zainstalowaną 4. Jakieś zmiany?

Podana informacja jest chyba całkowicie zrozumiała. Najnowsza wersja to v4.1 .
Zephyr RU
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Monday 25 Jul 2016, 14:23
Location: Japan

Post by Zephyr RU »

Martin_Starski wrote:
[Area.225]
Title=Polish Airports vol.1 X-EPGD
Remote=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD
Layer=225
Active=TRUE
Required=FALSE
Change the following part:

Remote=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD

into:

Local=C:\games\Prepar3D v3\Addon Scenery\Polish Airports vol.1 X\EPGD

and everything should work fine.
thanks! It has solved by your information!
musiol1
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 10
Joined: Monday 16 Jun 2014, 17:00
Location: Katowice

Post by musiol1 »

vChris wrote:
musiol1 wrote: Czy wiadomo moze juz cos na temat znizki w sklepie aerosoftu ??
Tak. Wiadomo.
Nie będzie zniżki... przynajmniej oficjalnie.

http://forum.aerosoft.com/index.php?/to ... ent-774794
Pisałem do Aerosoftu ponownie o zniżkę na PA vol1 i ku memu zaskoczeniu otrzymałem wersja 4.1 gratis :) przypisaną do mojego konta. A jakie zmiany w v4.1 względem v4.0 ?
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5385
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Jest poprawione kilka drobniejszych błędów. Jeśli nic nie rzuca się w oczy to można nie instalować :P
Image
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

Niestety problem z elewacją na EPLB po przylocie na lotnisko jest ciągle :/ Czyli wszyscy muszą korzystać z mojego fixa :)

Foto:
http://imgur.com/UUiMCv8
[/i][/b]
Post Reply