RJAA Tokyo Narita P3D

Latest version: v1.1 (2020)

Post Reply
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

RJAA Tokyo Narita P3D

Post by DD Stanislaw »

RJAA Tokyo Narita P3D for Prepar3D by Drzewiecki Design

Product description:
http://www.drzewiecki-design.net/prodRJAA_P3D.htm

Image Image Image
Image
john
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Sunday 18 Oct 2020, 06:13
Name: john

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by john »

Hello, I only have a GTX980 with 4GB VRAM, should I bother installing the scenery or wait until the elusive RTX3000 enters stock?

Awesome scenery btw, insta-bought it.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by DD Stanislaw »

Hello.
It is possible to use it with GPUs <6GB however it would require limiting the settings of the sim quite significantly. I would personally consider purchasing a better GPU.

Image Image Image
Image
john
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Sunday 18 Oct 2020, 06:13
Name: john

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by john »

My settings are already lowered, I'll give it a try and report back.
john
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Sunday 18 Oct 2020, 06:13
Name: john

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by john »

Ok so i've tested and found that the apronOBJ.bgl cause the highest drop in framerate (making it unplayable for me)
reducing to 2048 texture and removing cars/ ramp objects and cars helps a lot but not as much as removing the apronobj.bgl

Any idea why i'm getting butter FPS with apronobj disabled?

Also please for the future don't allow the installer to modify the P3D.CFG
john
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Sunday 18 Oct 2020, 06:13
Name: john

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by john »

and now for some reason after reactivating all the disabled scenery objects it's running like butter :shock:
User avatar
Kuba Pa
200+ posts
200+ posts
Posts: 511
Joined: Wednesday 22 Sep 2010, 12:17
Name: Jakub
Location: Kolbuszowa, Poland

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by Kuba Pa »

John it is safe to delete files RJAA_Handling_PLC, RJAA_Cars_PLC, RJAA_STATIC_PLC. If you use Sode to turn on/off automatic lights you can delete to RJAA_LHT_PLC.
File RJAA_ApronOBJ includes Dynamic lights, so if you remove it, it will be dark at night in all aprons.
john
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Sunday 18 Oct 2020, 06:13
Name: john

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by john »

I think resetting the max texture to 2048 fixed all fps issues, the installer forced it to 4096 and it was bad. I'm going to attempt a reinstall to verify that claim.
john
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Sunday 18 Oct 2020, 06:13
Name: john

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by john »

Final verdict, the performance is amazing but getting to it was a little tricky.

First of all I'd suggest you stop telling the installer to change the cfg settings, especially without warning the user as it generates confusion.
Second, after loading the default flight at KVPS, letting couatl rebuild its cache I switched to RJAA, it runs like butter milk.
Third and final, to verify it's not some fluke I shut the sim down and rebooted to start directly at RJAA and it runs like absolute butter, better than WCI and even all other DD sceneries I own.

Bardzo dziękujemy za Waszą ciężką pracę!
B744F
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Tuesday 30 Jun 2020, 02:28
Name: David

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by B744F »

Kuba Pa hello can you be specific about SODE controlling lights? If SODE is installed I do not have to check the box lights on all the time in the installer or I can disable that bgl file? And how does SODE VDGS work I see nothing to enable
B777ER
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 35
Joined: Tuesday 20 May 2014, 12:42
Location: United States

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by B777ER »

Is Haneda airport still coming for P3D and the city?
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1792
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by Martin_Starski »

B744F wrote: Sunday 18 Oct 2020, 14:16 about SODE controlling
Hi, if you don't untick "lights all the time" option, SODE will activate the lights at dusk / night automatically. Similarly will be with low visibility - SODE will manage the lights. But you may also use the function "all the time" and they will be always active despite of time or weather.
B744F wrote: Sunday 18 Oct 2020, 14:16 how does SODE VDGS
You need to be the owner of SODE VDGS pack, which can be bought here: https://secure.simmarket.com/12bpilot-s ... -p3d.phtml

But if you don't have it, the scenery will work without any problems - only VDGS will not work.
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1792
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by Martin_Starski »

B777ER wrote: Sunday 18 Oct 2020, 14:27 Haneda airport still coming for P3D
Yes, this is under development.
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1792
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by Martin_Starski »

john wrote: Sunday 18 Oct 2020, 09:12 the performance is amazing
Thanks - this is something that our company attaches the importance to.
john wrote: Sunday 18 Oct 2020, 09:12 stop telling the installer to change the cfg settings
This was something that we took into account. Thanks for sharing your opinion.
Marek2704
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 45
Joined: Friday 27 Sep 2013, 22:16
Location: Hatfield, UK

Re: RJAA Tokyo Narita P3D

Post by Marek2704 »

Jestem bardzo ciekawy, DD pewnie też, jakie będą proporcje sprzedaży pomiędzy trzema simami 8)
Post Reply