Polish Airports vol.2 XP v2

Latest version: v2.2 (2019)

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Polish Airports vol.2 XP v2

Post by DD Stanislaw »

Polish Airports vol.2 XP by Drzewiecki Design
More info at/Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv2_XP.htm

English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.

ImageImageImage
Image
zedowy
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 25 Nov 2015, 17:57
Location: £ódź

Post by zedowy »

Witam. Od jakiegoś czasu EPLL i EPWR wyświetlają się tak że poziom płyty lotniska znajduje się wyżej niż pozostałe elementy. Budynki i reszta jakby wkopane w ziemię. Co jest nie tak? Reinstalacja nie pomogła, a na początku było normalnie. Prośba o pomoc jak to naprawić.
Image[/img]Image[/img]
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Na początek proponuję usunąć plik scenery_packs.ini .
Image
zedowy
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 25 Nov 2015, 17:57
Location: £ódź

Post by zedowy »

To chyba nie takie proste :-( Usuwam ten plik po zainstalowaniu każdej scenerii, ale usunąłem jeszcze raz i dalej to samo.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Proszę o kontakt mailowy.
Image
triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Problem z instalacja

Post by triqbek »

Witam,

Kupilem ta sceneria na XP10 z Aerosoft i od przedwczoraj walcze z instalacja tej scenerii na Win10. Probowalem zainstalowac z prawami administratora, w trybie kompatybilnym z Win7 i niestety ale nie dziala. Bardzo prosze o podpowiedz jak to ugryzc???
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Problem z instalacja

Post by DD Stanislaw »

Witam.
triqbek wrote:niestety ale nie dziala
To bardzo mało szczegółów, niestety nie wiem dlaczego "nie działa". Można jednak wykonać instalację z pliku ZIP, przeznaczonego pod Mac/Linux - zestaw plików jest identyczny, po prostu nie są spakowane w instalator. Instrukcja instalacji jest w tymże ZIPie.
Image
triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Post by triqbek »

Dziekuje za odpowiedz.
Niestety nie moge uruchomic instalatora. PC cos probuje zrobic, zmienia sie animacja myszki oraz mruga dioda dysku, ale nie ma zadnych komunikatow, bledow etc.
Niestety nie mam dostepu do plikow pod linuxa - aerosoft udostepnil tylko ten jeden plik .exe spakowany zipem.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

W takim razie proszę o kontakt z Aerosoftem gdyż możliwe iż nie jest to nasz instalator tylko Aerosoftowy. My udostępnialismy wszystkim sklepom 2 wersje - instalator .exe pod Windows i spakowany ZIP ze wszystkimi plikami pod Mac/Linux.
Image
triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Post by triqbek »

ok dziekuje. Wyslalem juz do nich emaila.
zedowy
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 25 Nov 2015, 17:57
Location: £ódź

Post by zedowy »

Rozwiązanie problemu różnych rzędnych scenerii. Jakby ktoś miał w przyszłości taki problem: http://forums.x-plane.org/index.php?/fo ... /&page=114. W opcjach odklikanie "Runways follow terrain contours" powoduje że wszystko jest na swoim miejscu.
braincrush
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Monday 28 Nov 2016, 10:23
Location: United Kingdom

Post by braincrush »

Znalazłem się na forum, przejrzałem dokładnie i nie znajduje info co zrobić żeby Polish airports v. 2 działało pod xp11, działa pięknie pod xp10 oczywiście a pod nową wersją dostaje unhandled exception z cap.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, chciałbym polatac po ładnej Polsce w xp11 :)
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witam.
1. Nigdzie nie jest napisane, że jakikolwiek nasz produkt jest na dany moment kompatybilny z XP11.
2. XP11 nie zostało jeszcze wydane - tylko demo. :wink:
Image
braincrush
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Monday 28 Nov 2016, 10:23
Location: United Kingdom

Post by braincrush »

Wiem wiem, pytam porostu czy da się to w prosty sposób naprawić, bo wiem że większość scenerii działa z xp-11, co do dema to po wpisaniu kodu beta dziala jak pełnoprawny produkt, włącznie z opcja pełnej instalacji.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5436
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Tzn my oczywiście na nim testujemy ale nie jest to opcja dostępna dla innych użytkowników na dany moment, gdyż planujemy wprowadzić pewne poprawki.
Image
Post Reply