Warsaw City XP

Latest version: v1.7 (2020)

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Warsaw City XP

Post by DD Stanislaw »

Warsaw City XP by Drzewiecki Design
More info at/Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodWAW_XP.htm

English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.

ImageImageImage
Image
User avatar
seam1977
100-199 posts
100-199 posts
Posts: 173
Joined: Friday 14 Oct 2011, 20:53
Location: Czeladz(EPKT)

Post by seam1977 »

Fajne fotki ,widze ze XP sie rozkreca :)
tom993
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Saturday 28 Dec 2013, 22:06
Location: Toruñ

Post by tom993 »

Staszku jakiś changelog do wersji 1.1?? Nie wiem czy ściągać :P
achonyeo
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Monday 13 Jul 2015, 15:51
Location: Oslo, Norway

Post by achonyeo »

Does this product work with FTX Global? Is it compatible?
Olisa Achonye
Rafal

Post by Rafal »

achonyeo wrote:Does this product work with FTX Global?
No, because FTX Global is not compatible with X-Plane.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Thanks Rafał :)
Image
tom993
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Saturday 28 Dec 2013, 22:06
Location: Toruñ

Post by tom993 »

Pytanie: okolice samego portu lotniczego Okęcie... Mnóstwo wykluczeń które powodują, że między innymi sam port lotniczy wygląda jakby był w polu... Brak S2, domów, dojazdów do lotniska... puuuuustka....
Poprawicie?? :roll: :D
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Nie, dodamy EPWA pod XP. :P
Image
JeV
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Sunday 18 May 2008, 23:40
Location: Warsaw, Poland

Post by JeV »

Czy istnieje jakiś niezbyt skomplikowany sposób na możliwość połączenia landmarków Warszawy (tj. dokładnie odwzorowanych budynków) z samodzielnie generowaną warstwą world2Xplane?

Jak widzę budynki generowane były na domyślnych ustawieniach i dużo z nich (w tym najbliższym otoczeniu EPWA) ma bardzo nienaturalną wysokość. Pełno obiektów ma 3/4 kondygnacje zamiast ok. 10 co strasznie spłaszcza miasto. Pracuję nad poprawieniem tego we własnym zakresie ale skoro już zakupiłem ten produkt to chciałbym to co z niego najcenniejsze (ortophoto i modele rzeczywistych budynków) wykorzystać.

[ Dodano: Wto Lut 02, 2016 22:49 ]
I jeszcze uwagi:

1. Mosty absolutnie niewidoczne nocą. Zero oświetlenia pylonów, lin czy latarni (z wyjątkiem Gdańskiego na którym są latarnie). Na obrazku punkt November:

http://i.imgur.com/h1HPdtX.png

Trafić po ciemku w okolice mostu i przy okazji nie trafić w pylon - sztuka :lol:

2. Most Łazienkowski jako jedyny niewidoczny przy ustawieniu "number od roads: tons". Pojawia się, nie wiedzieć czemu akurat ten, dopiero przy "extreme".
larsx
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Tuesday 16 Aug 2016, 12:19
Location: Polska

Post by larsx »

Jaki¶ czas temu kupi³em EPWA i dzia³a wszystko super jednak wczoraj zakupi³em Warsaw Scenery XP i podczas ³adowania Cessna 172SP Skyhawk zamraza sie XP i wywalo do windowsa, z samym EPWA dzia³a³o wszystko dobrze.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Sugeruję usuwać scenery_packs.ini przy jakiejkolwiek zmianie w folderze ze sceneriami.
Image
larsx
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Tuesday 16 Aug 2016, 12:19
Location: Polska

Post by larsx »

scenery pack.ini usuniête, bez tego zamiast z epwa startowa³em z pola. o dziwo na defaultowych samolotach problem z ³adowaniem nie wystêpuje, tak samo cessna od airfoillabs na innych lotniskach te¿ ³adnie sie ³adujê i dzia³a. Problem jest tylko z Warszaw± po dodaniu Warsaw XP
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

larsx wrote:bez tego zamiast z epwa startowałem z pola
Bez czego?
Wygląda na to, że coś poszło nie tak przy instalacji. Proponuję wywalić Warszawę i EPWA całkowicie, odświeżyć scenery_packs, zainstalować ponownie oba i jeszcze raz usunąć scenery_packs.
Image
lodovaty
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Wednesday 29 Mar 2017, 16:29
Location: UK

Warsaw City XP

Post by lodovaty »

Witam serdecznie.

Scenerię Warszawy dla XP kupiłem w grudniu 2015 podobnie jak i EPWA w simMarket.
Niedawno przeczytałem na tym forum, że powstały nowe wersje w/w - zajrzałem więc na moje konto w simMarket i 'ściągnąłem' aktualne pliki.
Niestety, po porównaniu plików w wersji dla Linux różnice pomiędzy wersjami 1.2 i 1.3 dla Warsaw City oraz 1.1 i 1.2 dla EPWA są tylko w plikach pdf w dokumentacji a dokładniej numer wersji w nich - wszystkie pozostałe pliki są identyczne :(
Taka sytuacja ma miejsce w przypadku Polish Airports vol.1 & 3, które zakupiłem w tym samym czasie - w pdf jest zmieniony nr wersji z 1.0 na 1.2 - pozostałe pliki identyczne w obu wersjach.
Czego więc dotyczy zmiana?
Czy zaszła jakaś pomyłka przy uploadowaniu?
Gdzie mógłbym dostać aktualne w/w?

Pozdrawiam.

Marcin
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5485
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Witam.
Generalnie sklepy posiadają najbardziej aktualne wersje naszych produktów.
Image
Post Reply