Polish Airports vol.1 X

Latest version: v5.1 (2020)

Post Reply
mstanowski
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 13
Joined: Wednesday 20 Jun 2012, 16:57
Location: £ód¼, Poland

Post by mstanowski »

DD Stanislaw wrote:This is a demo-only issue, we will correct that.
Which issue you mean? What about mesh problem?
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Please try the newest demo, your issue should now be fixed. In case it is not, please remove the following files:

Gdansk Rebiechowo EPGD_ARP.BGL
Jasionka EPRZ_ARP.BGL
Pyrzowice EPKT_ARP.BGL
Rzeszow EPRJ_ARP.BGL


from FSX\Scenery\World\Scenery folder. These are unused remains of the old version, which may cause problems. This problem does not exist in the full version though.


Car traffic fix for EPLB and EPGD will be published tomorrow. We need to test it with UTX.
Image
mstanowski
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 13
Joined: Wednesday 20 Jun 2012, 16:57
Location: £ód¼, Poland

Post by mstanowski »

I don't have a demo, it's full version. Good to know about fix for cars.
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

Witam

Mam problem otóż gdy zainstaluję DEMO Polish Airports vol.1 V3.0 nie ma ich w scenery library ale gdy włączę np. Katowice to jest cała ładna sceneria ale połączona z standardową z FSX tak samo jest w Gdańsku, Rzeszowie i Lublinie. Proszę o pomoc (po dodaniu prze ze mnie scenerii jest tak samo.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

mstanowski wrote:I don't have a demo, it's full version. Good to know about fix for cars.
So... you have that mesh problem in EPLB only in the full version? Can you please confirm that? Did you install any other EPLB scenery before? We got some reports that another EPLB scenery makes some strange mesh issues in EPLB.
kuba239 wrote:Mam problem otóż gdy zainstaluję DEMO Polish Airports vol.1 V3.0 nie ma ich w scenery library ale gdy włączę np. Katowice to jest cała ładna sceneria ale połączona z standardową z FSX tak samo jest w Gdańsku, Rzeszowie i Lublinie. Proszę o pomoc (po dodaniu prze ze mnie scenerii jest tak samo.
Witam.
Jeśli scenerii nie ma w Scenery Library, to nie może też wyświetlać się w FSX.
Image
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

mstanowski wrote:(...) Freeware EPLB znam, miałem, już nie posiadam od dłuższego czasu. Instaluje się go z .zipa, bez instalatora, więc nie ma mowy aby robił bałagan w plikach gdzieś poza Addons Scenery.
Jak wspominałem, problem nie występuje gdy ustawiam się na EPLB jako pozycja początkowa. Wystąpił gdy tam lądowałem.
Sceneria EPLB posiada szystkie właściwości tzw. "flatten", stosowane na wszystkich naszych innych lotniskach. Gdyby problem występował szerzej, sądzę, iż raportów na ten temat byłoby znacznie więcej. Instalowanie z ZIPa nie oznacza, że sceneria nie wprowadza innych zmian, w tym niewidocznych. Nie znam produktu, więcnie mogę się odnieść. Proszę o kontakt z autorem w celu upewnienia się, że na pewno nie są w folderach FS umieszczane żadne inne pliki (w tym w Addon Scenery/Scenery i FS/Scenery/World/Scenery).
Image
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

DD Stanislaw wrote:
mstanowski wrote:I don't have a demo, it's full version. Good to know about fix for cars.
So... you have that mesh problem in EPLB only in the full version? Can you please confirm that? Did you install any other EPLB scenery before? We got some reports that another EPLB scenery makes some strange mesh issues in EPLB.
kuba239 wrote:Mam problem otóż gdy zainstaluję DEMO Polish Airports vol.1 V3.0 nie ma ich w scenery library ale gdy włączę np. Katowice to jest cała ładna sceneria ale połączona z standardową z FSX tak samo jest w Gdańsku, Rzeszowie i Lublinie. Proszę o pomoc (po dodaniu prze ze mnie scenerii jest tak samo.
Witam.
Jeśli scenerii nie ma w Scenery Library, to nie może też wyświetlać się w FSX.
To Staszku jak można to naprawić wielokrotnie instalowałem scenerie i dodawałem ręcznie do FSX i to samo czyli jest scenerie ale i towarzyszy jej standardowa sceneria FSX
lukastur
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Tuesday 20 Aug 2013, 20:26
Location: EPLB

Post by lukastur »

Instalowanie z ZIPa nie oznacza, że sceneria nie wprowadza innych zmian, w tym niewidocznych. Nie znam produktu, więcnie mogę się odnieść. Proszę o kontakt z autorem w celu upewnienia się, że na pewno nie są w folderach FS umieszczane żadne inne pliki (w tym w Addon Scenery/Scenery i FS/Scenery/World/Scenery).
Autor odpowiada: W folderach FSX NIE SĄ umieszczane żadne inne pliki.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Jakubie, szczerze - nie wiem. Musi to być konflikt z jakims innym dodatkiem. Zastanów się proszę, co masz jeszcze zainstalowane, sprawdź też, co (być może) jest wyżej w Scenery Library. Niestety nie mogę tego sprawdzić mając zainstalowane inne dodatki, gdyż w czystej konfiguracji dla tego obszaru, problem nie wystepuje. Kiedyś problemy powodowało Aerodromes of Poland, może VFR Poland zawiera jakieś obiekty, których nie ma w default FSX - nie wiem tego. Wiem natomiast na pewno, że wgrywając naszą scenerię w czystego FSX (oczywiście z UTX, FSG itd.) takie problemy nie wystepują.
Image
creppel
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 9
Joined: Monday 19 Aug 2013, 10:41
Location: Duisburg, germany

Post by creppel »

DD Stanislaw wrote:Please try the newest demo, your issue should now be fixed. In case it is not, please remove the following files:
For me it is working now. :)
Think you have a new customer shortly.
Regards, Chris
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Chris, tell me please, was it fixed without deleting those files?
Image
User avatar
kuba239
26-49 posts
26-49 posts
Posts: 29
Joined: Thursday 06 Dec 2012, 12:42
Name: Jakub

Post by kuba239 »

DD Stanislaw wrote:Jakubie, szczerze - nie wiem. Musi to być konflikt z jakims innym dodatkiem. Zastanów się proszę, co masz jeszcze zainstalowane, sprawdź też, co (być może) jest wyżej w Scenery Library. Niestety nie mogę tego sprawdzić mając zainstalowane inne dodatki, gdyż w czystej konfiguracji dla tego obszaru, problem nie wystepuje. Kiedyś problemy powodowało Aerodromes of Poland, może VFR Poland zawiera jakieś obiekty, których nie ma w default FSX - nie wiem tego. Wiem natomiast na pewno, że wgrywając naszą scenerię w czystego FSX (oczywiście z UTX, FSG itd.) takie problemy nie wystepują.
Trochę pogłówkowałem i zrobiłem zainstalowałem Polish Airports vol.1 V3.0 na innym dysk zkopiowałem dodałem ręcznie jak wcześniej i działa ;) A i pierwsze w scenery lirary mam Polish Airports vol.3 pełną wersję którą zakupiłem miesiąc temu ;)
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Ok, the UTX car traffic patch (or lets say v3.1) is now completed and will be uploaded asap.

Michale, niestety nie jestem w stanie odtworzyć problemu z meshem w EPLB, próbowałem w najróżniejszych ustawieniach. Na Twoim filmie ewidentnie nie działa żaden z dwóch opcji flatten, zastosowanych na lotnisku, gdyż cały teren lotniska, nie tylko pas startowy, jest bardzo pofalowany. Być może przyjdzie Ci do głowy jakiś program, który mógłby mieć wpływ na ten teren - mi na razie żadne rozwiązanie do głowy nie przyszło niestety.
Image
creppel
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 9
Joined: Monday 19 Aug 2013, 10:41
Location: Duisburg, germany

Post by creppel »

DD Stanislaw wrote:Chris, tell me please, was it fixed without deleting those files?
Yes, I just downloaded the demo again. I don´t have these file.
About another issue in the demo I don´t care because I fly jets.
Image
Regards, Chris
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5548
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw »

Wow, thats weird. Ok, we will investigate that.
[edit] The newest demo should fix this issue as well. Please try it.
Image
Post Reply