Chicago Airports X

Latest version: v1.4 (2020)

Post Reply
DevineDan
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Sunday 29 Nov 2020, 18:52
Name: Daniel

Re: Chicago Airports X

Post by DevineDan »

Sorry, I just saw your name is Marcin, not Martin, my mistake.
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

No problem at all :)

Ok, please try with the fix from this post

http://drzewiecki-design.net/forum/view ... 435#p20320

and let me know whether it solves a problem at night when "lights always on" is not active.

Please also make sure that you have the last version of SODE - reinstalling it may help as well, for sure will destroy nothing.
flybyme
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Friday 30 Oct 2020, 01:41
Name: flybyme

Re: Chicago Airports X

Post by flybyme »

After installing the lights fix and using "no static" bgl file, I'm still getting static a/c. Is there a way to remove the static a/c?
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

Please reinstall the scenery with "no static option" and then use the light fix for "no static".
DevineDan
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Sunday 29 Nov 2020, 18:52
Name: Daniel

Re: Chicago Airports X

Post by DevineDan »

Dear Marcin,

your fix worked miracles ;-) Thank you very much. Now the lights are perfect when on during the night (I unchecked the "always on" option) and there are no more obstructions to objects behind the lights.

Thank you very much for your help! Wielkie dzięki!

Best greetings to you!

Daniel
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

I'm more than happy to hear that everything is working fine now. Milego latania!
User avatar
Martydtw
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 17 Dec 2020, 22:55
Name: vons
Location: KDTW

Re: Chicago Airports X

Post by Martydtw »

Hello,

Recently purchased Chicago X

I had problem with the KORD ILS 10R LOC .
It remained "armed" until I got within a mile of the runway on my approach.

I checked the Afcad and noticed 10R is marked "back course".

Only 10 R has a back course marked at KORD.
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

We tested it many times and we have never been able to replicate the problem. Maybe default airport navaid database in FSX/P3D is causing this, because is hopelessly out of date. However there is a donationware update for navaids and ILS data here: http://www.aero.sors.fr/navaids3.html or payware version - fsaerodata.
User avatar
Martydtw
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 17 Dec 2020, 22:55
Name: vons
Location: KDTW

Re: Chicago Airports X

Post by Martydtw »

Hello,

I was flying the KORD ILS 10R approach in the PMDG737 P3Dv5.1
The VORLOC and G/S remained armed (white, not captured) during the entire approach until I was at the airport near landing.

The rwy ILS 28L was ok for LOC and G/S (both green, captured).


I could do screenshots or a video if you need it.

Question: Why is DD KORD afcad using Back course for 10R (jpg attached)?
DD-KORD-10R-has back CRS-28L-Data (1).JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B744F
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 16
Joined: Tuesday 30 Jun 2020, 02:28
Name: David

Re: Chicago Airports X

Post by B744F »

Hello one gate maybe more at ORD, K5, only connect a 737 to the rear left door loading in.

Gate K8 no jetway at this location. P3D V5 current version thank you.
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

Martydtw wrote: Saturday 19 Dec 2020, 00:30 KORD ILS 10R approach
But have you tried to update default navaids - have you checked this solution?
Sometimes it happens that there are being read default navaids.
B744F wrote: Sunday 20 Dec 2020, 03:02 K5, only connect a 737 to the rear left door loading in.
Gate K8 no jetway at this location.
Thanks. Noted - we will check when the new update will come.
User avatar
Martydtw
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 17 Dec 2020, 22:55
Name: vons
Location: KDTW

Re: Chicago Airports X

Post by Martydtw »

Hello,

Thanks for your replies, much appreciated.

I first noticed the DD KORD ILS 10R approach problem with PMDG737 in both P3dv4.5HF3 and P3Dv5.1.
Example screenshot of one of my test approaches (attached).

Now I tested with the default aircraft like LM F-22 and all ok on the approach.

Only PMDG737 is showing the problem on my setup.
Without proper LOC and G/S capture on the KORD 10R approach PMDG Autoland is not possible.


When I looked at the DD KORD_ADE.BGL I noticed ILS 10R was marked “Back course”.
Why is that?
Do you see the same when you look at the DD KORD_ADE.BGL ?

I have not used any navadis updates.
Is a 3rd party freeware product with Navaids updates required for DD airports (P3Dv4 and P3Dv5)?
DD-kord-pmdg-No LOC No GS.jpg
Note:
I have DD Chicago X and NY Airports v2x, very nicely done airports.
Other ILS approaches are working ok with PMDG737 on my tests so far.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

Martydtw wrote: Sunday 20 Dec 2020, 18:22 Only PMDG737 is showing the problem on my setup.
Without proper LOC and G/S capture on the KORD 10R
Martydtw wrote: Sunday 20 Dec 2020, 18:22 have not used any navadis updates.
Is a 3rd party freeware product with Navaids updates required for DD airports
The point is that in case of some users there is a conflict with a default outdated p3d navaids, even if ours are fully correct and should be read correctly. That's why I suggested to try updating these default navaids because it helped in many similar cases. Let me check our AFCAD again, but I'm pretty sure that it was fully correct.

However you may try to check the attached files, where there is no back-course for 10R - there are two bgl files (one for install with active statics and one for install without static planes). Please let me know if there is a change for you.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
zbaiocchi
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 13
Joined: Monday 30 Nov 2020, 19:25
Name: Zach

Re: Chicago Airports X

Post by zbaiocchi »

Bouncing on A and B and P Bridges.... Cannot get passed, happens on 5m Mesh, and 1m Mesh.

Any Suggestions?

Very difficult to search through this one form page for all support also, sorry if this was already posted
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 2043
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Chicago Airports X

Post by Martin_Starski »

Hi, taxiway bridges are very sensitive to mesh as there are few-centimeter differencies in ground levels.
Which sim are we talking about and can you confirm that you installed the last scenery's version?
Do you have any other mesh addons? Any other addons for the same region?
Where is Chicago Airports X placed in the Scenery Library?
And finally - can you reinstall the scenery and mark all additional airports details? Is there any difference?
Post Reply