EPKK Kraków Balice X v3
Latest version: v3.2 (2020)
Re: EPKK Kraków Balice X v3
Chodzi o update, który uwzględni stan lotniska z 2011 rok kiedy nie było jeszcze tych osiedli, a pas był cały. Dodatkowo można dodać płyty betonowe jak w przypadku pasa po zachodniej stronie. Dajcie proszę znać jak na waszej stronie pojawi się taki update. Byłoby super polatać nad całym pasem bez osiedli Avia itp. Pozdrawiam
Witam, chciałbym poprosić o poradę 
Mam i miałem problem z Krakowem, nie tylko z v3 ale również z jego poprzednią wersją. Otóż gdy kamera/widok jest ustawiony pod pewnym kątem, płyty które są razem z tym dodatkiem , zamieniają się z tymi z podstawki gry: Da się coś na to poradzić?
P3Dv4

Mam i miałem problem z Krakowem, nie tylko z v3 ale również z jego poprzednią wersją. Otóż gdy kamera/widok jest ustawiony pod pewnym kątem, płyty które są razem z tym dodatkiem , zamieniają się z tymi z podstawki gry: Da się coś na to poradzić?
P3Dv4
*poprawka:
tak to wygląda:
tak to wygląda:
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Szczerze mówiąc naszym głównym celem jest prezentowanie stanu możliwie najbardziej aktualnego, a nie sprzed wielu lat. Dlatego obawiam się że taki update nie będzie możliwy.
Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i nie została zaobserwowana u innych użytkowników - moze jakis inny stary AFCAD lub z dodatku odpowiedzialnego za AI traffic? Lub jakiś inny dodatek? Czy EPKK jest na samej górze w bibliotece scenerii? W jakiej lokalizacji jest zainstalowany p3d?
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Danielu, pomysł nie jest zły - gdybyś miał ochotę opracować taką wersję, moglibyśmy podzielić się plikami źródłowymi dla tego lotniska. Trzeba byłoby:
1. usunąć niepotrzebne obiekty z istniejących modeli i wyeksportować do symulatora (osiedla, linie wysokiego napięcia)
2. usunąć dedykowane ground poly z lotniska i (ewentualnie) stworzyć nowe
3. opracować nowy afcad zawierający pas w całości
4. wyedytować autogen, aby nie zawadzał na części gdzie pas będzie przedłużony
5. wyedytować obiekty SODE (roźlinność przy wschodnim progu pasa)
Z naszej strony nie planujemy opracowania takiej wersji, ale gdyby u Ciebie pojawiła się chęć, możemy dostarczyć pliki źródłowe.
1. usunąć niepotrzebne obiekty z istniejących modeli i wyeksportować do symulatora (osiedla, linie wysokiego napięcia)
Z naszej strony nie planujemy opracowania takiej wersji, ale gdyby u Ciebie pojawiła się chęć, możemy dostarczyć pliki źródłowe.
1. Mam AI traffic, ale nie do końca rozumiem co on ma z tym wspólnego, i jeśli ma to ewentualnie jak to naprawić
2. EPKK jest na samiuteńkiej górze
3. P3D jest zainstalowany na Dwu-terabajtowym Dysku lokalnym HDD
2. EPKK jest na samiuteńkiej górze
3. P3D jest zainstalowany na Dwu-terabajtowym Dysku lokalnym HDD
Mam tego świadomość, ale ten update byłby dla tego kto chce. Inni woleliby latać na aktualnym Krakowem, a ja z lotniskiem EPKC jak ze stanu z 2011.Martin_Starski
Szczerze mówiąc naszym głównym celem jest prezentowanie stanu możliwie najbardziej aktualnego, a nie sprzed wielu lat. Dlatego obawiam się że taki update nie będzie możliwy.
Bardzo chętnie skorzystam z tych plików źródłowych. Czy one zostaną podesłane na mój e-mail? Potrzebuję też wiedzieć jakie programy użyć, gdzie je pobrać itd. Ogólnie takie podstawy do edycji scenerii, ponieważ nigdy tego nie robiłem, a zazwyczaj tylko latam. PozdrawiamDD Stanisław
Danielu, pomysł nie jest zły - gdybyś miał ochotę opracować taką wersję, moglibyśmy podzielić się plikami źródłowymi dla tego lotniska. Trzeba byłoby:
Chodzi o to, żeby pas i okolica po wschodniej stronie wyglądały w scenerii tak, jak na załączonym zdjęciu. Chyba nie dam rady tego zrobić samodzielnie, bo tak jak powiedziałem; nigdy tego nie robiłem. Może pokusicie się i zrobicie taki mały update free. Każdy kto będzie chciał, to sobie go wgra do Krakowa. Macie doświadczenie w tworzeniu scenerii i usunięcie obiektów, dodania pasa startowego w całości to kwestia paru godzin. W przyszłości podeśle też dokumentacje fotograficzną Krakowa, bo tu mieszkam i można dopracować scenerie o różne obiekty, osiedla itp.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Martin_Starski
- 200+ posts
Właśnie problem w tym że to nie jest tak proste jak się wydaje i Stanisław dość dokładnie to opisał w swoim poście - małe zmiany pociągają za sobą gro korekt, które trzeba nanieść w innych miejscach a to wymaga poświęcenia sporej ilości czasu, którego naprawdę mamy mało. Dlatego nie damy rady spełnić Twojej prośby.
RozumiemMartin_Starski
Właśnie problem w tym że to nie jest tak proste jak się wydaje i Stanisław dość dokładnie to opisał w swoim poście - małe zmiany pociągają za sobą gro korekt, które trzeba nanieść w innych miejscach a to wymaga poświęcenia sporej ilości czasu, którego naprawdę mamy mało. Dlatego nie damy rady spełnić Twojej prośby.
Gdzie szukać tych plików? Jak mniemam usunięcie ich powinno rozwiązać problem.Martin_Starski wrote: ↑Tuesday 09 Jun 2020, 20:47Tego typu dodatki instalują swoje własne pliki AFCAD i wówczas może to generować taki problem jak opisujesz. Stąd sugestią aby poszukać w tym kierunku.
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Powiem szczerze - nie widzę powodu, dla którego osoba zainteresowana nia miałaby poświęcić swojego czasu na ogarnięcie tematu a my, jako strona niezainteresowana, mieliśmy ten czas poświęcić i jeszcze za darmo.

- Martin_Starski
- 200+ posts
Kazdy Traffic Addon moze je miec gdzie indziej. Oolnie przeszukalbym w calym glownym folderze symulatora pod katem nazwy pliku z EPKK - jezeli znajdziesz plik, ktory bedzie wygladal na "niezwiazany" z nasza sceneria, sprobuj go deaktywowac badz usunac (na wszelki wypadek zostaw sobie jego kopie).