EPWA Warsaw Chopin Airport X
Latest version: v1.97 (2020)
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Re: EPWA Warsaw Chopin Airport X
Na stronie gdzie są wszystkie otwarte wątki/projekty, przy każdym jest informacja jaka jest ostatnia wersja. Potwierdzam że 1.97 jest ostatnią wersją pod P3D.
To w takim razie jeszcze jedno pytanie. Do wersji 1.97 dla P3d v4.5 używam ostatniej wersji SODE oraz GSX Level 2. O ile SODE normalnie połączy mi rękaw z samolotem, to w GSX dostaję informację, że nie ma aktywnych rękawów na tym miejscu postojowym (jak i w żadnym innym na EPWA zresztą). I teraz pytanie, czy problem jest z lotniskiem, z GSX, czy po prostu jedno z drugim nie będzie działać?
- Martin_Starski
- 200+ posts
Nasze scenerie są stworzone w taki sposób aby to SODE zarządzało m.in. rękawami - stąd odpowiedni skrót do ich aktywowania. Aby sterować nimi z poziomu GSX, prawdopodobnie jest potrzebny odpowiedni profil - tutaj z pomocą może przyjść Cartanya Files: viewtopic.php?t=460
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Cześć.
v1.97 jest ostatnią a aktualnie pracujemy nad całkowicie nową: https://instagram.com/drzewieckidesign/
v1.97 jest ostatnią a aktualnie pracujemy nad całkowicie nową: https://instagram.com/drzewieckidesign/
Does it work with P3D5.4?
Tks
Tks
- Martin_Starski
- 200+ posts
Yes, which is clearly described on our website: https://www.drzewiecki-design.net/products.htm
Witam serdecznie.
Wiem, że obecnie priorytetem jest msfs, ale czy jest szansa na aktualizację EPWA pod p3d z obecnym "layout" lotniska?
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Pozdrawiam
Grzegorz
Wiem, że obecnie priorytetem jest msfs, ale czy jest szansa na aktualizację EPWA pod p3d z obecnym "layout" lotniska?
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Pozdrawiam
Grzegorz
- Martin_Starski
- 200+ posts
Niestety nie planujemy pracować nad żadną nową wersją scenerii pod prepar3d.
Dziękuję za informację
Witam,
Miałbym jeszcze drobną prośbę.
Na własne potrzeby i użytek zmodyfikowałem delikatnie AFCAD - przypisanie kodów linii itp. drobne modyfikacje.
Niestety przy instalacji wybrałem ten ze światłami lotniska zawsze włączonymi. Chciałbym jednak, aby za sterowanie odpowiadało SODE w zależności od pory. Nie chcę też od nowa modyfikować AFCAD, bo nie jestem w tym za dobry.
Czy opcję włączonych świateł, da się wyłączyć gdzieś z poziomu AFCAD czy muszę zrobić instalacje od nowa. Jeśli można w AFCAD, to proszę o informację, gdzie można to wyłączyć.
Z góry dziękuję
Grzegorz
Miałbym jeszcze drobną prośbę.
Na własne potrzeby i użytek zmodyfikowałem delikatnie AFCAD - przypisanie kodów linii itp. drobne modyfikacje.
Niestety przy instalacji wybrałem ten ze światłami lotniska zawsze włączonymi. Chciałbym jednak, aby za sterowanie odpowiadało SODE w zależności od pory. Nie chcę też od nowa modyfikować AFCAD, bo nie jestem w tym za dobry.
Czy opcję włączonych świateł, da się wyłączyć gdzieś z poziomu AFCAD czy muszę zrobić instalacje od nowa. Jeśli można w AFCAD, to proszę o informację, gdzie można to wyłączyć.
Z góry dziękuję
Grzegorz
- Martin_Starski
- 200+ posts
Witaj, za zarządzanie światłami odpowiada SODE. Możesz podczas instalacji wybrać opcję bez zawsze włączonych świateł i wówczas SODE będzie nimi zarządzać w zależności od pory roku lub warunków pogodowych.
Dziękuję za odpowiedź.
Czy jednak istnieje możliwość - jeżeli zainstalowałem z opcją światła zawsze włączone - zmiany tego bez ponownej instalacji. Nie chciałbym modyfikować już AFCAD, bo to nie było łatwe
Pozdrawiam
Grzegorz
Czy jednak istnieje możliwość - jeżeli zainstalowałem z opcją światła zawsze włączone - zmiany tego bez ponownej instalacji. Nie chciałbym modyfikować już AFCAD, bo to nie było łatwe
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam
Grzegorz
- Martin_Starski
- 200+ posts
Wydaje mi się, że konieczna jest reinstalacja - niemniej na wszelki wypadek mozesz sobie przez zarchiwizowac AFCAD i podmienic po reinstalacji (jezeli w ogole bedzie taka potrzeba).
Reinstalacja i podmiana AFCAD zadziałała.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Grzegorz
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Grzegorz