EPWA Warsaw Chopin Airport X
Latest version: v1.97 (2020)
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Re: EPWA Warsaw Chopin Airport X
Witam. SODE nie jest naszym dodatkiem, więc ciężko powiedzieć czy coś nie zostało zmienione w nowszej wersji. Czy sprawdzałeś na co wskazują logi SODE? Czy probowales uruchamiać poszczególne funkcje poprzez skrót Shift+D?
-
- 5-12 posts
- Name: Damian
SODE zainstalowane mam w wersji 1.8.0, jeśli chodzi o opcje z menu shift+D na pewno poprawnie działają rękawy są animacje tu jest wszystko w porządku, jedynie mam problem z dodatkowymi opcjami jak np otwieranie drzwi hangarów, wytaczanie dreamlinera po prostu nie ma żadnych animacji ale w menu shift+D same opcje się zmieniają np z otwórz na zamknij. Nie bardzo wiem na co dokładnie zwrócić uwagę w logach.
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Uwaga - przy tych opcjach otwierania, czasem trzeba poczekać do minuty na włączenie animacji.
-
- 5-12 posts
Witam, próbowałem poczekać nawet kilka minut ale niestety animacje nie startują. W samym logu SODE widnieje wpis o braku pliku simobjects.cfg w folderze: AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3d v5\simobjects.cfg' does not exist! Extraction of SimObject Paths not performed...
Taki plik mam tylko w folderze:
C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v5\
Próbowałem przekopiować do folderu z loga SODE i w kolejnym logu ostrzeżenie znikło ale animacje nie ruszyły.
Tak wygląda zawartość pliku simobjects.cfg:
[Entry.0]
Title=Default Airplanes
Path=SimObjects\Airplanes
Required=True
Active=True
[Entry.1]
Title=Default Avatars
Path=SimObjects\Avatars
Required=True
Active=True
[Entry.2]
Title=Default Rotorcraft
Path=SimObjects\Rotorcraft
Required=True
Active=True
[Entry.3]
Title=Default Ground Vehicles
Path=SimObjects\GroundVehicles
Required=True
Active=True
[Entry.4]
Title=Default Boats
Path=SimObjects\Boats
Required=True
Active=True
[Entry.5]
Title=Default Animals
Path=SimObjects\Animals
Required=True
Active=True
[Entry.6]
Title=Default Misc
Path=SimObjects\Misc
Required=True
Active=True
[Entry.7]
Title=Default Submersible
Path=SimObjects\Submersible
Required=True
Active=True
[Entry.8]
Title=Default Weapons
Path=SimObjects\Weapons
Required=True
Active=True
[Entry.9]
Title=Default Countermeasures
Path=SimObjects\Countermeasures
Required=True
Active=True
Czy w tym pliku powinny być jakieś wpisy odnośnie Państwa scenerii?
Jeśli chodzi o pliki SimObjects zainstalowane domyślnie są w katalogu:
C:\ProgramData\12bPilot\SODE\SimObjects\DrzewieckiDesign_EPWA\
Jest też folder o tej nazwie SimObjects w
\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v5\
Ale DrzewieckiDesign_EPWA jest pusty. Za ewentualną pomoc z góry dziękuję.
Taki plik mam tylko w folderze:
C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v5\
Próbowałem przekopiować do folderu z loga SODE i w kolejnym logu ostrzeżenie znikło ale animacje nie ruszyły.
Tak wygląda zawartość pliku simobjects.cfg:
[Entry.0]
Title=Default Airplanes
Path=SimObjects\Airplanes
Required=True
Active=True
[Entry.1]
Title=Default Avatars
Path=SimObjects\Avatars
Required=True
Active=True
[Entry.2]
Title=Default Rotorcraft
Path=SimObjects\Rotorcraft
Required=True
Active=True
[Entry.3]
Title=Default Ground Vehicles
Path=SimObjects\GroundVehicles
Required=True
Active=True
[Entry.4]
Title=Default Boats
Path=SimObjects\Boats
Required=True
Active=True
[Entry.5]
Title=Default Animals
Path=SimObjects\Animals
Required=True
Active=True
[Entry.6]
Title=Default Misc
Path=SimObjects\Misc
Required=True
Active=True
[Entry.7]
Title=Default Submersible
Path=SimObjects\Submersible
Required=True
Active=True
[Entry.8]
Title=Default Weapons
Path=SimObjects\Weapons
Required=True
Active=True
[Entry.9]
Title=Default Countermeasures
Path=SimObjects\Countermeasures
Required=True
Active=True
Czy w tym pliku powinny być jakieś wpisy odnośnie Państwa scenerii?
Jeśli chodzi o pliki SimObjects zainstalowane domyślnie są w katalogu:
C:\ProgramData\12bPilot\SODE\SimObjects\DrzewieckiDesign_EPWA\
Jest też folder o tej nazwie SimObjects w
\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v5\
Ale DrzewieckiDesign_EPWA jest pusty. Za ewentualną pomoc z góry dziękuję.
-
- 5-12 posts
Tutaj logi SODE pierwszy przed przekopiowaniem pliku simobjects.cfg do AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3d v5\ i drugi po.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Z tego co sie orientuje to SODE sprawdza simobjects.cfg w lokalizacji C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3d v5, a potem sprawdza tez AppData\Roaming path.
Czy po przekopiowaniu tego pliku probowales przeinstalowac SODE i jeszcze raz przeinstalowac nasza scenerie z uprawnieniami administratora?
Sceneria nie byla aktualizowana juz dosc dlugo, wiec ciezko tez stwierdzic czy nowe wersje SODE zachowaly wsteczna kompatybilnosc - nie kojarze podobnych zgloszen w przeszlosci, ale w wiekszosci przypadkow przeinstalowanie SODE oraz samej scenerii pomagalo.
Czy po przekopiowaniu tego pliku probowales przeinstalowac SODE i jeszcze raz przeinstalowac nasza scenerie z uprawnieniami administratora?
Sceneria nie byla aktualizowana juz dosc dlugo, wiec ciezko tez stwierdzic czy nowe wersje SODE zachowaly wsteczna kompatybilnosc - nie kojarze podobnych zgloszen w przeszlosci, ale w wiekszosci przypadkow przeinstalowanie SODE oraz samej scenerii pomagalo.
-
- 5-12 posts
Właśnie kurcze chciałbym żeby odinstalowanie SODE i scenerii to raczej była ostateczność nie chciałbym czegoś zepsuć bo instalacja i ustawinia całego prepara dodatków zajęła mi duuużo czasu oczy wypalone
najdziwniejsze że scenerie wydają się wyglądać w pełni poprawnie i samo działanie SODE jeśli chodzi o rękawy przy terminalu animacje dokowanie wszystko działa. Co do instalalacji to wszystkie dodatki instalowałem w domyślnych lokalizacji w windowsie mam wyłączone uac. Czy może ktoś mógłby zrobić zrzut ekranu lub zamieścić zawartość pliku simobjects.cfg jeśli są w nim wpisy dodatków Drzewiecki Design i podać poprawną lokalizacje folderu
SimObjects gdzie powinny znajdować się pliki z epwa tzn np folder model.EPWA_787_LOT i cała reszta.

SimObjects gdzie powinny znajdować się pliki z epwa tzn np folder model.EPWA_787_LOT i cała reszta.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Ja sugeruje re-instalacje, zarówno SODE jak i scenerii z uprawnieniami admina. Bez usuwania czegokolwiek. To nie powinno nic namieszać.
-
- 5-12 posts
Witam tak jak Pan zasugerował, przeinstalowałem SODE i lotnisko jako administrator niestety wszystko jest dokładnie tak samo, najbardziej pomogło by mi jeśli ktoś mógłby podać instalowane w domyślnej lokalizacji instalatora mi te kilka informacji gdzie dokładnie powinny poprawnie znaleźć się foldery SimObjects (np z modelem 787 lot) tak jak opisałem w poprzednim poście i kwestia tego pliku simobjects.cfg gdzie dokładnie powinien być czy tam powinien pojawiać się wpis do Simobjects ze scenerii EPWA. Jeśli to by nie pomogło trudno będzie musiało zostać jak jest. W każdym razie dzięki za odzew i pozdrawiam.