EPBY Bydgoszcz MSFS
Latest version: v1.1 (2025)
-
Marek24
- 5-12 posts

- Name: Marek
Re: EPBY Bydgoszcz MSFS
Hello, I own EPBY version 1.0.0.
In the Aerosoft shop, version 1.1.0 is available.
Will I get an update, or do I need to buy this version?
In the Aerosoft shop, version 1.1.0 is available.
Will I get an update, or do I need to buy this version?
- Martin_Starski
- 200+ posts

- Name: Marcin
If you bought v1.0, v1.1 should be available in your store without any additional cost.
-
Marek24
- 5-12 posts

No, in the Marketplace there is only Version 1.0.0, but at Aerosoft it's 1.1.0. Do I have to wait for the update or buy it anew from Aerosoft?
- Martin_Starski
- 200+ posts

It's answered in your other post relating to the other airport.
- tadeon
- 50-99 posts

- Name: tadeon
A mnie ILS w Bydgoszczy nie działa. Ani w 2020, ani w 2024. Ani na oryginalnych plikach z instalatora, ani na podmienionych na pobrane z tego forum. Dwa komputery, na obydwu to samo.
Dodam, że wszystkie inne ILS, w tym wasze, działają.
Dodam, że wszystkie inne ILS, w tym wasze, działają.
-
LOT994
- 50-99 posts

w ostatnich dniach latałem, wszystko działa. MSFS20, Fenix - a320.
- tadeon
- 50-99 posts

U mnie nie działa nawet wtedy, gdy wyłączę wszystkie dodatki. Kiedyś działał, zdaje się, dopóki miałem wersję EPBY 1.0.
Teraz nie działa na żadnym samolocie. Te same samoloty widzą wszystkie inne ILSy. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Teraz nie działa na żadnym samolocie. Te same samoloty widzą wszystkie inne ILSy. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
- Martin_Starski
- 200+ posts

Z ktorego sklepu zakupiona wersja?
Czy testy byly prowadzone jakims konkretnym samolotem czy na roznych?
Masz jeszcze gdzies stary plik instalatora i mozliwosc zainstalowania wersji 1.0, a co za tym idzie sprawdzenia czy tam widzi ILS?
Czy testy byly prowadzone jakims konkretnym samolotem czy na roznych?
Masz jeszcze gdzies stary plik instalatora i mozliwosc zainstalowania wersji 1.0, a co za tym idzie sprawdzenia czy tam widzi ILS?
- tadeon
- 50-99 posts

Dzięki Martinie. że się zainteresowałeś. Gdybym miał instalator 1.0, już dawno bym wypróbował. Niestety, w Simmarket nie widzę już możliwości pobrania starszych wersji. Próbowałem 3 samoloty - Cessna 172 G1000, Beechcraft Baron G58 i Beechcraft KinAir 350i. ILS nie działa nawet przy kompletnie pustym folderze Community, to znaczy nawet bez waszego EPBY. Przecież symulator powinien mieć swój ILS dla tego lotniska, prawda? Rozumiem, że wasze instalatory nie ingerują poza folderem Community?
- Martin_Starski
- 200+ posts

My często korzystam z defaultowych punktow nawigacyjnych - brak ILS przy braku naszej scenerii oznacza, ze problemem jest baza danych samego MSFS.
Pamiętam, żegdzieś kiedyś znalazłem sugestie aby odbudować sobie Content.xml i że to może pomóc. Inna opcja to może aktualizacja pomocy nawigacyjnych symulatora, np. przez Navigraph.
Pamiętam, żegdzieś kiedyś znalazłem sugestie aby odbudować sobie Content.xml i że to może pomóc. Inna opcja to może aktualizacja pomocy nawigacyjnych symulatora, np. przez Navigraph.
- tadeon
- 50-99 posts

Content.xml już próbowałem, Navigraph nie mam, nie używam. Jak mogłem zniszczyć bazę w MSFS, i to w czterech niezależnych instalacjach jednocześnie (dwa komputery po dwa symulatory).
Jedyne, co zrobiłem, to wszędzie zastąpiłem waszą scenerią EPBY V 1.0 wersją 1.1. Zgłosiłem ticket do Helpdesku MSFS, w trybie "pusty folder Community".
Poprosili o screena, posłałem. Zobaczymy, co powiedzą.
Jedyne, co zrobiłem, to wszędzie zastąpiłem waszą scenerią EPBY V 1.0 wersją 1.1. Zgłosiłem ticket do Helpdesku MSFS, w trybie "pusty folder Community".
Poprosili o screena, posłałem. Zobaczymy, co powiedzą.
-
Marek24
- 5-12 posts

w jakim Shop kupiłeś EPBY Wersję 1.1? Według tego co się dowiedziałem od DD i sam sprawdziłem taka wersja nie istnieje.
Dzis rano kupiłem w Aerosoft EPBY wersje 1.1. (tak jest opisana na stronie Aerosoft)
Instalator z Logo Fa. Drzewiecki potwierdził ze zostanie zainstalowana wersja 1.1 na Symulatorze 2024. Po instalacji w „mojej Bibliotece” mam aktualnie dwie identyczne wersje, obie 1.0 tylko różniące się nazwami.
Masz na prawdę w Symulatorze w „moja Biblioteka” EPBY z wersja 1.1 ?
Dzis rano kupiłem w Aerosoft EPBY wersje 1.1. (tak jest opisana na stronie Aerosoft)
Instalator z Logo Fa. Drzewiecki potwierdził ze zostanie zainstalowana wersja 1.1 na Symulatorze 2024. Po instalacji w „mojej Bibliotece” mam aktualnie dwie identyczne wersje, obie 1.0 tylko różniące się nazwami.
Masz na prawdę w Symulatorze w „moja Biblioteka” EPBY z wersja 1.1 ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Marek24
- 5-12 posts

sprawdziłem na obydwóch wersjach 1.0 i tej "niby" 1.1. Nie ma żadnej różnicy.
ILS na RWY Y/Z 26 (RWY 08 nie ma ILS) ma DME: 109.10 z kursem 256 działa u mnie bez problemu (dwa loty z EPGD z Fenix 319 i PMDG 777).
Moja propozycja, zainstaluj MSFS 2024 na nowo albo używaj 2020 i 2024 na dwóch różnych HD pod dwoma rożnymi Account, Ten problem miałem tez.
ILS na RWY Y/Z 26 (RWY 08 nie ma ILS) ma DME: 109.10 z kursem 256 działa u mnie bez problemu (dwa loty z EPGD z Fenix 319 i PMDG 777).
Moja propozycja, zainstaluj MSFS 2024 na nowo albo używaj 2020 i 2024 na dwóch różnych HD pod dwoma rożnymi Account, Ten problem miałem tez.
- tadeon
- 50-99 posts

Dzięki Marek24, pomyślę o nowej instalacji 2024, jak skończę testować SU beta 4.
Symulatory mam na oddzielnych dyskach, ale konta... jak mogę rozdzielić?
Symulatory mam na oddzielnych dyskach, ale konta... jak mogę rozdzielić?
-
Gallusso
- 5-12 posts

Dzień Dobry
Mama zakupioną w MSFS 2020 Bydgoszcz i Warszawę, niestety oba lotniska nie zostały przeniesione do MSFS 2024. Proszę o podpowiedź jak przenieś lotniska do MSFS 2024.
Pozdrawiam
Mama zakupioną w MSFS 2020 Bydgoszcz i Warszawę, niestety oba lotniska nie zostały przeniesione do MSFS 2024. Proszę o podpowiedź jak przenieś lotniska do MSFS 2024.
Pozdrawiam