The new version of this product (v4.0) has been sent to stores. It will also be available as a payware update (12eur + tax).
Uninstall the old version first by removing the corresponding folder from Addon Scenery as well as entries of each airport in the Scenery Library.
Version 4.0 features:
New airport: EPRA Radom
All other airports:
- FSX, FSX:SE, P3Dv1/v2/v3 compatibility
- Completely new lighting system
- Fully automatic season switching
- Wet asphalt during rain
Fajny update ale ofc mam kilka pytań:
- Czy planuje się też jakąś aktualizację podkładu foto dla Łodzi? Na pewno widzę że sam rejon lotniska był aktualizowany, ale IKEA dalej w budowie.
- Fajny patent SODE z transporterem HEMS w Łodzi ale... czy postawiony na nim śmigłowiec powinien się poruszać wraz z transporterem? Jest to w ogóle wykonalne? Na Prepar3D v3 testowałem i tak to nie działa. A jeśli się nie da, to może postawić na tym transporterze statyczny model śmigłowca?
Oczywiście po to była robiona ruchoma platforma żeby można na niej wtoczyć śmigłowiec do środka niestety po złożeniu wszystkiego okazało się że śmigłowiec zsuwa się z platformy. Tak myślałem żeby może postawić tam statyczny model ale, samo lądowanie na tej platformie jest już wyzwaniem i fajną zabawą a platformę można zawsze schować do hangaru a śmigłowiec na niej wtoczyć w trybie slew i zamknąć hangar zawsze to jakieś rozwiązanie
W sumie powinno działać, przecież to jest SimObject. A może po prostu jest zrobione tak, że element 3D się przesuwa a niewidoczne platform zostaje w miejscu? Na lotniskowcach można lądować a są ruchome, jest też misja lądowania na ciężarówce - też ruchomej.
Mam jedno pytanie bo nie do końca rozumiem jak mam zakupić update. Na portalach nie widzę takiej opcji jak update, czy mam rozumieć że jak zakupiłe produkt w wersji v4 na danym portalu a wcześniej miałem zakupioną starszą wersję to automatycznie otrzymam do zapłaty tylko za update?
Witam.
Tak to działa w Simmarketcie natomiast w innych sklepach może być trochę inaczej. W przypadku wątpliwości sugeruję bezpośredni kontakt ze sklepem.
Uwaga - niektóre sklepy mogą w ogóle nie oferować opcji update'u za obniżoną cenę, np. Aerosoft.
DD Stanislaw wrote:Witam.
Tak to działa w Simmarketcie natomiast w innych sklepach może być trochę inaczej. W przypadku wątpliwości sugeruję bezpośredni kontakt ze sklepem.
Uwaga - niektóre sklepy mogą w ogóle nie oferować opcji update'u za obniżoną cenę, np. Aerosoft.
Ja zakupiłem wcześniej poprzez fspilotshop. Czy ma Pan może informacje jak postępuje ten portal w temacie update?
DD Stanislaw wrote:Z tego co wiem, nie ma z FSPilot problemów, natomiast jak technicznie naliczają rabat - nie mam pojęcia. Nigdy tam nic nie kupowałem.