EPKK Kraków Balice X v3

Latest version: v3.2 (2020)

Post Reply
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Name: Marcin

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

U nas Dynamic Lights jak najbardziej działają - tutaj musi mieć znaczenie jakiś dodatek, który miesza w naszych sceneriach.

Image
Przemek
5-12 posts
5-12 posts
Name: Przemek

Post by Przemek »

Z tego samego, o którym ostatnio pisałem, że mam problem czyli Flightsim.com.

Ogólnie rzecz ujmując, mam odinstalowane wszelkie dodatki w tym momencie, ponieważ reinstalowałem system, po sprawdzeniu choćby EPKK nadal jest ciemno. Przeinstaluję wszystkie scenerie jeszcze raz i zobaczymy czy to coś pomoże.

Jeśli chodzi o screen powyżej to generalnie wygląda u mnie podobnie, czyli tak ma być? Bo wg mnie te światła są zdecydowanie zbyt ciemne, ledwo co widać oznaczenia na płycie, na pozostałych lotniskach oświetlenie padające z latarni jest bardzo wyraźne.
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts

Post by Martin_Starski »

Wiele zależy od ustawień symulatora, grafiki, monitora, modyfikacji plików w folderze Effects - na chwilę obecną ciężko powiedzieć coś więcej, niemniej same światła działają. Na chwilę obecną nie planujemy już nic modyfikować w wersjach pod p3d.
Przemek
5-12 posts
5-12 posts
Name: Przemek

Post by Przemek »

W trakcie całej zabawy zauważyłem, że problem pojawia się po przylocie na lotnisko w trakcie zmiany pory dnia. Nawet specjalnie porównałem sobie uruchamiając EPWA w warunkach nocnych, światła normalnie ładnie się świecą na całym lotnisku, natomiast kiedy przyleciałem do EPWA wylatując jeszcze w słońcu, po wylądowaniu, po zachodzie słońca, apron był kompletnie ciemny. To samo właśnie dotyczy moich pierwszych zdjęć wrzuconych tutaj z EPKK, które były po przylocie na lotnisko, nie odlocie. Ciężko mi zrozumieć, co może powodować ten problem.
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts

Post by Martin_Starski »

Niestety też nie rozumiemy co tu jest przyczyną. Rzeczywiście były pojedyncze raporty, gdzie użytkownicy p3d mieli problem ze światłami jedynie na przylocie do danego lotniska, ale nigdy nie udało się ustalić źródła problemu i przyczyny, dla której problem dotyczy tylko wybranych użytkowników. Nie udało się nam również u nas replikować tego problemu. Na chwilę obecną nie prowadzimy już żadnych prac przy produktach dedykowanych dla fsx/p3d.
Post Reply