EPKK Kraków Balice X v3

Latest version: v3.2 (2020)

Post Reply
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1714
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

Tak, podmien ten plik sdx - wowczas SODE powinno ponownie aktywowac swiatla po zmierzchu.
W przeciwnym razie swiatla beda dzialac tylko po odznaczeniu opcji "always on".
Adi
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Sunday 19 Jul 2020, 17:30
Name: Adrian

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Adi »

Hej,
zainstalowałem scenerię EPKK v3.2 (P3Dv5 HF2) i mam pytanie czy to powinno tak wyglądać jak na poniższym obrazku (nieostra tekstura trawy - wydaje mi się, że w P3Dv4.5 jakość tekstur była lepsza, obrys dookoła drzew). Dodam, że mam wyłączony tryb EA beta. Mam włączoną opcję "Use hight resolution terrain textures" i większość suwaków prawie na maks.
Z góry dzięki za podpowiedź.
Image
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5429
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by DD Stanislaw »

Cześć.
Powinna być widoczna "nakładka" z teksturami wysokiej rozdzielczości.
Czy tak faktycznie jest, można sprawdzić w pliku CFG symulatora:
:\Users\[user]\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v5\Prepar3D.cfg

[TERRAIN]
DETAIL_TEXTURE=1
Image
Adi
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Sunday 19 Jul 2020, 17:30
Name: Adrian

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Adi »

DD Stanislaw wrote: Monday 20 Jul 2020, 04:26 Cześć.
Powinna być widoczna "nakładka" z teksturami wysokiej rozdzielczości.
Czy tak faktycznie jest, można sprawdzić w pliku CFG symulatora:
:\Users\[user]\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v5\Prepar3D.cfg

[TERRAIN]
DETAIL_TEXTURE=1
Dziękuję Staszku,
zdecydowałem się na powrót do P3Dv4.5. W wersji 5 mam za dużo różnych problemów (wspomniany EPKK, żyjący własnym życiem NGXu, wg mnie nie działający ORBX Global - widzę, że to defaultowe tekstury, brak SkyForce i tym samym lepszych tekstur i modeli chmur i nieba w trybie "non-EA", nie oddający realiów pogodowych tryb beta EA) - i to wszystko na świeżej instalacji Windowsa i całej reszty. Albo się wstrzymam z instalacją P3Dv5 do wersji 5.1 albo do momentu aż na MSFS pojawią się ulubione dodatki (czyli pewnie jakiś rok ;-) )
Miłego dnia!
kolumb
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 27 Aug 2020, 16:24
Name: Kamil

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by kolumb »

Nie wiem gdzie popełniłem błąd lub coś jest nie tak ale chyba brakuje mi troche grafik plus samolot zamiast koło gate pojawia się w połowie pasa startowego (ustawione poprawnie)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kolumb
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 27 Aug 2020, 16:24
Name: Kamil

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by kolumb »

NIe mogę edytować poprzedniego posta :/ Umiejscowienie samolotu na płycie lotniska chyba już działa
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1714
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

Czy mam rozumieć że nadal jest problem z lotniskiem po instalacji? Która wersja instalatora i o której wersji symulatora mówimy? Instalowane było z uprawnieniami administratora? Jeżeli są widoczne same rękawy to na przykład może to oznaczać podwójny wpis w Scenery Library. Sugeruję otworzyć sobie Scenery Library i jeśli jest tam jakikolwiek wpis EPKK to go usunąć. To teoretycznie powinno rozwiązać problem.
kolumb
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 27 Aug 2020, 16:24
Name: Kamil

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by kolumb »

EPKK_Krakow_X_v3.2, FSX steam edition. Z tego co się orientuje na windowsie nie da się instalować oprogramowania bez uprawnień administratora (no chyba że ktoś powyłączał zabezpieczenia albo ma bardzo stary windows). Przy instalacji było okienko z pytaniem o uprawnienia więc instalator miał uprawnienia administratora.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5429
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by DD Stanislaw »

Ew. podwójny wpis w Scenery Library (i np. Addon Scenery).
Image
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1714
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

I potwierdź proszę że wybrałeś podczas instalacji Microsoft Flight Simulator X a nie FSX Steam (dual mode only).
kolumb
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Thursday 27 Aug 2020, 16:24
Name: Kamil

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by kolumb »

To chyba problem z steam edycją. Zainstalowałem standardową i jest ok. Może warto dać jakiś komentarz gdzieś bo przeszukałem i nigdzie nie znalazłem informacji czym się różnią a że mam fsx ze steam to wybrałem tą. Dzięki
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1714
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

Instaler wyraźnie zwraca uwagę, że opcja Steam na być wybrana tylko dla trybu Dual Mode. W innym przypadku wybiera się standardową opcje Microsoft Flight Simulator X. Niemniej najważniejsze że działa - miłego latania :)
bzenek
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 2
Joined: Monday 17 Sep 2018, 15:48
Name: Zenek

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by bzenek »

Witam, szukałem informacji jaki jest zasięg scenerii EPKK v3, jak daleko sięga poza teren miejski?
Czy też wyłącznie obejmuje granice administracyjne miasta Kraków?
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1714
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

Głównie granice miasta i okolice lotniska: http://www.drzewiecki-design.net/prodEPKK_X.htm
Dzosefsss
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Monday 16 Mar 2020, 21:10
Name: Dzosefsss

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Dzosefsss »

Czy oferujecie jeszcze wersję demo lotniska EPKK?
Post Reply