MaMaslan wrote: ↑Tuesday 10 Aug 2021, 12:52
Martin, Dzięki za szybką odpowiedź. Z pierwszym zadaniem nie miałem żadnych problemów (ale nie pomogło). Natomiast z drugim, tzn. odbudowaniem folderu SceneryIndexes oraz content.xml, sorry, ale nie mam pojęcia jak tego dokonać. Folder SceneryIndexes znalazłem, ale conten.xml nie wiem gdzie jest. I jak napisałem wcześniej, nie mam pojęcia, jak można to odbudować. Szkoda, że nie robi tego plik instalujący.
poniżej plik monifest.json w katalogu drzewieckidesign-epkk, który znajduje się w folderze Community po instalacji v.1.1
{
"dependencies": [],
"content_type": "SCENERY",
"title": "EPKK Krakow",
"manufacturer": "",
"creator": "Drzewiecki Design",
"package_version": "1.0.0",
"minimum_game_version": "1.17.3",
"release_notes": {
"neutral": {
"LastUpdate": "",
"OlderHistory": ""
}
}
Może to jakiś błąd instalatora (package_version": "1.0.0") i dlatego w wersja w MSFS wyświetlana jest jako 1.0.0 a faktycznie jest 1.1?
MaMaslan wrote: ↑Tuesday 10 Aug 2021, 12:52
odbudowaniem folderu SceneryIndexes oraz content.xml, sorry, ale nie mam pojęcia jak tego dokonać.
Przypomnisz proszę o instalatorze z którego sklepu mówimy? Marketplace?
Co do odbudowania folderu SceneryIndexes oraz pliku content.xml - proszę zlokalizuj folder z nazwą zaczynającą się od Microsoft.FlightSimulator_ (reszta nazwy może się różnić w zależności od systemu), który powinien się znajdować w następującej lokalizacji C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\ folder
Następnie zrób backup folderu SceneryIndexes oraz content.xml (tak na wszelki wypadek) i usuń oba. Finalnie uruchom symulator, co może trwać nieco dłużej niż zazwyczaj. Jeżeli to nie pomoże, a instalator jest z MSFS store, sugeruje kontakt z MSFS support, bo oni tworzą w tym przypadku instalator na bazie naszych plików.
Mr. Stanislaw, I bought the EPKK on FlightSim. com, that is not from the Marketplace MSFS2020. Do I understand correctly that after installing my EPKK version 1. 2 from FlightSim. com, I have version 1. 2 installed and only the MSFS 2020 Content Manager is displaying incorrect information that it is version 1. 0, and that it is version 1. 2 will show up after up to 3 weeks?
Please contact: Drzewiecki Design Customer Support for further help with this problem. Regards, Rick
Mr. Stanislaw, a while ago I downloaded v. 1. 2 EPKK from the FlightSim. com website. After installation still Content Manager displays v. 1. 0. The post above, is a reply from FlightSim. com
Martin_Starski wrote: ↑Thursday 12 Aug 2021, 20:54
Hi, when you start installer there is indicated v1.2? Let's confirm this first.
Yes, the installer window says it's v. 1. 2. Only for some reason, the information about v. 1. 0 remains in the manifest. json file. Is there anything distinctive about the airport by which you can tell that EPKK is version 1. 2?
Mam problem wczoraj na Xbox X zakupiłem EPKK i mam problem z instalacją cały czas pobiera pobiera i po 10minutach wyskakuje komunikat że nie udało się pobrać ( chociaż pobiera 2.84Gb i robi dekompresję plików) może ktoś pomoże....