Warsaw Landmarks MSFS
Latest version: v1.1 (2024)
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Warsaw Landmarks MSFS
Warsaw Landmarks MSFS for Microsoft Flight Simulator by Drzewiecki Design
Product description:
https://www.drzewiecki-design.net/prodWAW_MSFS.htm
Product description:
https://www.drzewiecki-design.net/prodWAW_MSFS.htm
Re: Warsaw Landmarks MSFS
Cześć,
duże podziękowania za scenerię, o wiele przyjemniej lata się teraz nad Warszawą i okolicą. Ogólnie wygląda bardzo dobrze, ale jest problem z przezroczystymi elementami, zwłaszcza jeden biurowiec się wyróżnia który cały jest otoczony tym rusztowaniem ze szkła. Z bliska wygląda dobrze, ale z oddali przebija to przez mgłę, chmury i mocno odcina się od reszty budynków. Podobnie z ekranami na trasie S8.
Dałoby się skasować te przezroczyste elementy z LODów wyświetlanych przy większej odległości, albo ustawić LODom nieprzezroczysty materiał?
duże podziękowania za scenerię, o wiele przyjemniej lata się teraz nad Warszawą i okolicą. Ogólnie wygląda bardzo dobrze, ale jest problem z przezroczystymi elementami, zwłaszcza jeden biurowiec się wyróżnia który cały jest otoczony tym rusztowaniem ze szkła. Z bliska wygląda dobrze, ale z oddali przebija to przez mgłę, chmury i mocno odcina się od reszty budynków. Podobnie z ekranami na trasie S8.
Dałoby się skasować te przezroczyste elementy z LODów wyświetlanych przy większej odległości, albo ustawić LODom nieprzezroczysty materiał?
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Postaramy się tak poprawić aby z każdego dystansu obiekty wyglądały tak jak mają wyglądać
-
- 13-25 posts
- Name: Przemek
Gratuluję i dziękuję za Warszawę w takim wydaniu. Polska bez DD była by pusta. Mam wasze wszystkie lotniska.
Ale bez EPWA od DD? . Wersja od F2H jest ale jest bardzo średnia.
Ale bez EPWA od DD? . Wersja od F2H jest ale jest bardzo średnia.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Dzięki za miłe słowa. Zapewniam - Warszawa jest nam bliska i udowadniamy, że o niej nie zapominamy
- DD Stanislaw
- Administrator
The update of this product (v1.1) has been sent to stores. Changes in the new version:
- New objects: Copernicus Science Centre, Archcathedral Basilica, Stadium Station, Castle in Czersk, Sigismund's Column (Kolumna Zygmunta), Tomb of the Unknown Soldier and Piłsudski Square, The Palm, Modeled parkings around the Palace of Culture and Science including Srodmiescie Station
- Animated trains added
- Fixes related to Solorz Helipad, strobe lights on skyscrapers, typo on the Banacha Hospital, glass penetrating fog on Spire, Bridge, and tunnels on the S8 road
- tadeon
- 26-49 posts
- Name: tadeon
Na Simmarket nie ma jeszcze dostępnej aktualizacji. What a pity.
- DD Stanislaw
- Administrator
No więc też uważam, że sceneria wspaniała.
Mam dwa zgrzyty - na Chrcynnie nadal mam jasnoszary, betonowy pas z białą wielką szachownicą, tak jak w darmowych Warsaw Airfields. Wygląda faktycznie na konflikt jakichś tekstur, ale od miesięcy nie zdołałem odkryć których konkretnie.
Druga rzecz - jako Kabatnik jestem trochę rozczarowany, że obwodnica to nadal pas piaskowej żółci. Nie ma opcji, żeby jakimiś teksturami toto przykryć? Nawet most Anny Jagiellonki łączy dwie łachy piachu
&
Mam dwa zgrzyty - na Chrcynnie nadal mam jasnoszary, betonowy pas z białą wielką szachownicą, tak jak w darmowych Warsaw Airfields. Wygląda faktycznie na konflikt jakichś tekstur, ale od miesięcy nie zdołałem odkryć których konkretnie.
Druga rzecz - jako Kabatnik jestem trochę rozczarowany, że obwodnica to nadal pas piaskowej żółci. Nie ma opcji, żeby jakimiś teksturami toto przykryć? Nawet most Anny Jagiellonki łączy dwie łachy piachu
&
- Martin_Starski
- 200+ posts
Chrcynno u nas jest w porządku - wybacz ale nie mamy pojęcia co tu może się gryźć w Twoim przypadku.
Co do tego kawałka obwodnicy to jest to teren generowany przez MSFS. Z tego co wiem to na dniach coś tam poprawiali, więc może u Ciebie też już jest w porządku? U nas wygląda to tak:
jpg top
Co do tego kawałka obwodnicy to jest to teren generowany przez MSFS. Z tego co wiem to na dniach coś tam poprawiali, więc może u Ciebie też już jest w porządku? U nas wygląda to tak:
jpg top
- tadeon
- 26-49 posts
- Name: tadeon
Chrcynno u mnie jest OK, ale obwodnica to łacha piachu. Sądząc po screenie, to DD ma promocyjny serwer od Microsoftu albo włączony MS2020 Map Enhancement. Standardowo jest łacha piachu. W Rzeszowie połataliście kawałek gruntu wraz z autostradą A4, to i tu moglibyście.
- DD Stanislaw
- Administrator
Jest tam piasek, ale dane te są od czasu to czasu aktualizowane przez Bing. Ostatnio zaktualizowali już bliżej centrum.
Mamy też nadal nadzieję na World Update z fotogrametrią polskich miast.
Mamy też nadal nadzieję na World Update z fotogrametrią polskich miast.
- DD Stanislaw
- Administrator
Poproszę jeszcze raz o aktualne skriny oraz o listę wszystkich produktów z folderu Community.
Poproszę również o plik Information(...).cfg, który może znajdować się w folderze Warsaw Landmarks (nie musi tam być, zależy skąd jest produkt).
No więc - potwierdzam, że też nieco psuje zabawę problem opisany przez @some1, mam nadzieję, że się z tym rozprawicie
Drugi element to mooocno przesadzone czerwone światła na kominach i biurowcach. Wszystkie są nieproporcjonalnie duże i już znad Waszego Modlina widać jakby nad Warszawą wisiało stado jaskrawoczerwonych balonów.
Co do zaś Chrcynna, odkryłem że przyczyną problemu był u mnie Navigraph, po wywaleniu z folderu Community, śliczny zielony trawnik.
&
Drugi element to mooocno przesadzone czerwone światła na kominach i biurowcach. Wszystkie są nieproporcjonalnie duże i już znad Waszego Modlina widać jakby nad Warszawą wisiało stado jaskrawoczerwonych balonów.
Co do zaś Chrcynna, odkryłem że przyczyną problemu był u mnie Navigraph, po wywaleniu z folderu Community, śliczny zielony trawnik.
&
- Martin_Starski
- 200+ posts