Warsaw City X

Latest version: v1.99 (2019)

Post Reply
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4949
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Warsaw City X

Post by DD Stanislaw » Monday 14 May 2018, 13:41

No i super, czyli jedna z nich zainstalowała się FSX:SE a jedna do FSX.
Image

piter226
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Saturday 24 Nov 2018, 13:02
Name: Piotr_T

Re: Warsaw City X

Post by piter226 » Saturday 24 Nov 2018, 14:05

Witam. Nie wiedziałem do końca, gdzie zamieścić temat. Ponieważ problem dotyczy dwóch produktów
- Warsaw City X
- EPWA Warsaw Chopin Airport X

Ponieważ screeny pokazujące problem posiadam z Modlina, więc postanowiłem dodać tutaj. Przy starcie z Modlina lub Warszawy, czyli gdy lotniska ładują się z uruchomieniem P3Dv4, ładują się bez błędów. FPS w przypadku Warszawy to ok. 15 FPS, w przypadku Modlina 23-26 fps.
Problem pojawia się, gdy ląduje na którymś z lotnisk. Na Okęciu nie ładują mi się poprawnie tekstury dróg kołowania. Są to deafultowe drogi kołowania, oznaczenia. Na niektórych drogach jest to trawa. W przypadku Modlina kawałek drogi kołowania od końca pasa 08 jest na deafultowej teksturze, dalsza droga kołowania oraz gaty ładują się dobrze. Natomiast problem jest z budynkiem terminala, który zapada się pod ziemię...

Czy da się coś z tym zrobić, czy jest to kwestia sprzętu, kwestia złej konfiguracji czy kolejności instalacji Warsaw City X oraz EPWA Warsaw Chopin Airport X?

Z dodatków, które mam jeszcze zainstalowane, to:
- REX 4 - Texture Direct with Soft Clouds
- ORBIX FTX Global B
- ORBIX FTX Vector

Z góry dziękuję za pomoc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 4949
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Warsaw City X

Post by DD Stanislaw » Saturday 24 Nov 2018, 14:39

Witam.
Warto sprawdzić, czy z bazy Vectora usunięte są wspomniane lotniska.
Image

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1077
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Warsaw City X

Post by Martin_Starski » Saturday 24 Nov 2018, 17:08

Rozumiem, ze probowales juz reinstalacji z admin rights i bez antywirusa?
Mowimy o FSX czy P3D?
Jak wygladaja wpisy dla obu scenerii w scenery.cfg?

piter226
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Saturday 24 Nov 2018, 13:02
Name: Piotr_T

Re: Warsaw City X

Post by piter226 » Monday 26 Nov 2018, 11:06

DD Stanislaw wrote:
Saturday 24 Nov 2018, 14:39
Witam.
Warto sprawdzić, czy z bazy Vectora usunięte są wspomniane lotniska.
Dzięki za szybką odpowiedź. Spróbuję sprawdzić dziś po powrocie do domu.
Martin_Starski wrote:
Saturday 24 Nov 2018, 17:08
Rozumiem, ze probowales juz reinstalacji z admin rights i bez antywirusa?
Mowimy o FSX czy P3D?
Jak wygladaja wpisy dla obu scenerii w scenery.cfg?
Nie próbowałem reinstalacji z admin rights. Mówimy o P3Dv4.
Jak wrócę do domu, to prześlę wpisy tych obu scenerii.

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1077
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Warsaw City X

Post by Martin_Starski » Monday 26 Nov 2018, 11:37

Z tego co pamietam to oba lotniska w nie sa identyfikowane przez FTX Vector do "de-aktywacji", ale nigdy nie zaszkodzi sprawdzic :wink:
A nie masz przypadkiem jakiegos mesh'a zainstalowanego? Np. FreeMeshX?
Zawsze warto zrobic reinstall z admin rights, najlepiej na czysto (usuniete foldery z Addon Scenery, wzglednie stosowne pliki z folderow SODE, czyli C:\ProgramData\12bPilot)
Wzglednie podeslij tez screen'a z "Scenery Library" - to tez moze nasunac nam jakies rozwiazanie.

piter226
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Saturday 24 Nov 2018, 13:02
Name: Piotr_T

Re: Warsaw City X

Post by piter226 » Monday 26 Nov 2018, 19:11

Sprawdziłem plik scenery.cfg.
Nie mam wpisanych w tym pliku żadnej ze scenerii Drzewiecki Design.
Instalowałem FreeMeshX.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1077
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Warsaw City X

Post by Martin_Starski » Monday 26 Nov 2018, 20:48

Zanim pojdziemy dalej - czy probowales przeinstalowac oba produkty? Najlepiej na czysto (usuniete stosowne foldery z C:\Users\Username\Documents\Prepar3D v4 Add-ons, potem usuniete foldery z Addon Scenery, a na koniec stosowne pliki z folderow SODE, czyli w C:\ProgramData\12bPilot) i z uprawnieniami admina - najpierw Warsaw City X i potem EPWA Warsaw Chopin Airport X, bo byc moze jakies pliki nie trafily tam gdzie trzeba (EPWA u mnie jest nad Warsaw City w bibliotece).

Mozesz tez sprawdzic czy sytuacja sie poprawia po "deaktywacji" FreeMeshX w Scenery Library, niemniej ja tez mam i nie odnotowalem zadnych problemow w EPWA.

piter226
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Saturday 24 Nov 2018, 13:02
Name: Piotr_T

Re: Warsaw City X

Post by piter226 » Friday 30 Nov 2018, 15:34

Martin_Starski wrote:
Monday 26 Nov 2018, 20:48
Zanim pojdziemy dalej - czy probowales przeinstalowac oba produkty? Najlepiej na czysto (usuniete stosowne foldery z C:\Users\Username\Documents\Prepar3D v4 Add-ons, potem usuniete foldery z Addon Scenery, a na koniec stosowne pliki z folderow SODE, czyli w C:\ProgramData\12bPilot) i z uprawnieniami admina - najpierw Warsaw City X i potem EPWA Warsaw Chopin Airport X, bo byc moze jakies pliki nie trafily tam gdzie trzeba (EPWA u mnie jest nad Warsaw City w bibliotece).

Mozesz tez sprawdzic czy sytuacja sie poprawia po "deaktywacji" FreeMeshX w Scenery Library, niemniej ja tez mam i nie odnotowalem zadnych problemow w EPWA.
Niestety tydzień w pracy i projekty po pracy nie pozwoliły mi wejść wcześniej. Spróbuję zrobić, tak jak to opisujesz przeinstalowując oba produkty. Nie robiłem tego wcześniej. Jak to się nie uda, spróbuję deaktywować FreeMeshX. Jak będę wiedział co i jak, przetestuję, to napiszę o rezultatach.

piter226
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Saturday 24 Nov 2018, 13:02
Name: Piotr_T

Re: Warsaw City X

Post by piter226 » Saturday 29 Dec 2018, 18:21

Ciężko z czasem w grudniu ale w końcu udało mi się zebrać w sobie by wejść i napisać na temat mojego problemu. Może ktoś będzie miał podobny. Rada dotycząca po prostu przeinstalowania Warsaw City X oraz Chopin Airport pomogła. Nie musiałem nic więcej robić. Usunąłem zgodnie ze wskazówkami krok po kroku a później zainstalowałem. W tej chwili Warszawa oraz oba lotniska EPWA i EPMO działają bez większych zarzutów.

Dziękuję za pomoc i Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Pozdrawiam

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1077
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Warsaw City X

Post by Martin_Starski » Saturday 29 Dec 2018, 19:37

Ciesze sie ze dziala - milych podrozy na wirtualnym niebie z/do Warszawy i rowniez serdeczne noworoczne zyczenia od calego zespolu Drzewiecki Design!

pirek97
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Thursday 03 May 2018, 14:32

Re: Warsaw City X

Post by pirek97 » Tuesday 22 Jan 2019, 20:38

Witam

Juz na dwoch innych komputerach po zainstalowaniu "Warsaw City X" mam problem z elewacja na lotnisku Modlin. Po uruchomieniu P3D wybierajac scenerie Modlin jako lotnisko startowe wszystko wgrywa sie bez problemu. Jednak kiedy startuje z innego lotniska po dotarciu do Modlina terminal lotniska jest do polowy zanurzony w ziemi. Bardzo bym prosil o ewentualne rozwiazanie. Sceneria byla reinstalowana ale nie przynioslo to zadnych efektow.

Pozdrawiam, Patryk

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1077
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Warsaw City X

Post by Martin_Starski » Tuesday 22 Jan 2019, 21:46

Witaj, przekaz prosze ktora wersja P3D i jakie masz dodatki, w szczegolnosci czy masz jakis mesh. Wrzuc tez prosze screen'a terminala po ladowaniu. Czy problem jest tylko z terminalem czy sa tez jakies inne bledy, np. przebicia na taxiway'ach lub zapadniete ogrodzenie?

pirek97
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 5
Joined: Thursday 03 May 2018, 14:32

Re: Warsaw City X

Post by pirek97 » Wednesday 23 Jan 2019, 00:26

P3D 4.4
PMDG NGX
Active Sky
FTX Global
FTX Vector

Poza tym oczywiscie Warsaw City X i pare scenerii UK2000

Odinstalowalem ponownie Warsaw City X i zainstalowalem jeszcze raz, bez rezultatow. Sprubowalem rowniez polecanej obcji do tego typu problemow w FTX Vector - control panel - sekcja "Airport Elevation Corrections" - Run Auto-Configuration, niestety tez nieskuteczne. W Modlinie pas i taxiway'e wyswietlaja sie tak jak powinny. Problem jedynie wystepuje w okolicach terminala; jest on zanurzony w ziemi co powoduje ze ogrodzenie i pare innych elementow sa w powietrzu gdyz elewacja terenu po prostu spada jak z gorki. Zalaczylem 2 screen'y z wygladem poprawnym po starcie P3D jak i po ladowaniu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1077
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: Warsaw City X

Post by Martin_Starski » Wednesday 23 Jan 2019, 09:32

Potwierdź proszę, że nie masz zainstalowanego żadnego mesh'a jak FreeMesh X lub Fs Global.

Zbadamy sprawę i damy znać, aczkolwiek z góry ogromna prośba o cierpliwość gdyż obecnie całe moce przerobowe są "rzucone" na nowy projekt.

Post Reply