DRZEWIECKI DESIGN Forum Index DRZEWIECKI DESIGN
Software Development for Flight Simulators

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Warsaw City X
Author Message
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2911
Location: Warsaw, Poland
Posted: Mon Aug 24, 2015 06:34   Warsaw City X

Warsaw City X for FSX/P3D by Drzewiecki Design
More info at/Więcej na: http://www.drzewiecki-design.net/prodWAW_X.htm

English and Polish discussion and support in this topic / Dyskusja po polsku i po angielsku w tym temacie.



This is a redesigned version of our older product, Warsaw City 2013 X. The upgrade will cost only up to 10 euros depending on a store. To download the upgrade for a reduced price you need to log-in into your store's account. If something is unclear, please contact your store for support.

Changes in the new v1.5:

• New, state-of-the-art, extremely detailed autogen for the whole area (over 5000km2)
• EPMO airport completely redesigned
• New ground textures for the whole area, including winter and night
• Redesigned all custom city buildings (600+) for much better performance and look
• 1GB lower disk space required
• New, lately-built downtown buildings added
• 2x higher resolution SRTM mesh plus custom mesh added in many areas
• Volumetric grass added at many airports
• Upgrade of all airports plus new custom-made charts
• Static aircraft now removable at EPMO
• GSX (config file included) and AES compatibility
• FSX, FSX:SE, P3Dv1 and P3Dv2 compatibility
• Drzewiecki Design FSX/P3D Season Switcher v2.9 compatibility
• EPWA Warsaw Chopin Airport X compatibility


DEMO has also been updated to v1.5!
_________________
 
 
seam1977



Name: Slawomir Muszalik
Posts: 132
Location: Czeladz(EPKT)
Posted: Mon Aug 24, 2015 21:52   

Dzieki Staszku super!!!!
Juz zmykam do Simmarket! :D

[ Dodano: Pon Sie 24, 2015 23:29 ]
12 Euro Total cost @ Simmarket .

[ Dodano: Pon Sie 24, 2015 23:40 ]
23:38 Plik no.2 WarsawCityX.2 nie pobiera sie,czy jest mozliwe ze jeszcze robia upload'a?
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2911
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Aug 25, 2015 04:58   

Powinno wszystko działać. Może spróbuj przez Chroma a może jakiś antywirus blokuje plik?
_________________
 
 
jarzemant


Name: Jarosław
Posts: 11
Location: EPWA
Posted: Tue Aug 25, 2015 06:54   

U mnie tak samo. Plik nr 2 dosłowna się "otwiera" w przeglądarce.

Zgłosiłem ticket w simmarkecie ale przyszła standardowa odpowiedź i jak na razie brak rozwiązania problemu.

Pozdrawiam
 
 
enrico


Name: Henryk
Posts: 2
Location: Jarosław
Posted: Tue Aug 25, 2015 08:25   

U mnie download wczoraj poszedł normalnie. Przeglądarka Firefox.
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2911
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Aug 25, 2015 08:33   

Ja również powiadomiłem Simmarket.
_________________
 
 
jarzemant


Name: Jarosław
Posts: 11
Location: EPWA
Posted: Tue Aug 25, 2015 09:18   

Obstawiam że chodzi o rozszerzenie pliku WarsawCityX.2
Przeglądarki (IE, Edge) widzą go zapewne jako plik nie do pobierania i próbują otworzyć w oknie.

Może jednak publikacja przez .zip byłaby bardziej odporna na nadgorliwość przeglądarek.

Pozdrawiam,
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2911
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Aug 25, 2015 09:46   

Zrobiłem po prostu installer z jednego pliku - paczka w drodze.
_________________
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2911
Location: Warsaw, Poland
Posted: Tue Aug 25, 2015 13:23   

Program jest już do ściągnięcia w formie pojedynczego installera.
_________________
 
 
seam1977



Name: Slawomir Muszalik
Posts: 132
Location: Czeladz(EPKT)
Posted: Tue Aug 25, 2015 17:44   

Dzieki,wszystko jest juz ok na Simmarket . :wink:
 
 
jarzemant


Name: Jarosław
Posts: 11
Location: EPWA
Posted: Tue Aug 25, 2015 19:25   

Po pierwszym oblocie wrażenia zasadniczo pozytywne.

Braki autogenu z poprzedniej odsłony bardzo ładnie wypełnione (na razie zwiedziłem obszar miedzy Modlinem a Kampinosem oraz trase z Babic do strefy nad Zegrze wzdłuż Kanału Zeranskiego). Centrum robi wrażenie (dolot z północy), podobnie Puławska i ogólnie podejście do 33 na EPWA tez bardzo szczegółowe.
Ale co sie stało z Ursynowem? Całkowity brak custom budynków, tylko gdzieniegdzie autogenowe domki i drzewka. Jedyny charakterystyczny budynek widoczny u mnie w scenerii to zajezdnia metra na Kabatach. Czy tak ma być, czy coś sie u mnie wycina?

Odnośnie fps-ów to nawet bez żadnego tuningu jest znośnie. Dolot samolotami GA od A2A z włączonym GTN750 z Modlina i przelot przez samo centrum aż do Kabat na 1000ft stabilne 20fps. Podejście na 33 i ladowanie na EPWA -spadek do 15. Dla porównania bez WarszawyX na nowym EPWA miałem ponad 20fps, a nad samym miastem (orbx lc + vector) ponad 30fps.

Pozdrawiam
 
 
DD Stanislaw
Administrator



Name: Stanislaw Drzewiecki
Posts: 2911
Location: Warsaw, Poland
Posted: Wed Aug 26, 2015 04:42   

Dzięki!
jarzemant wrote:
Ale co sie stało z Ursynowem?

Tak, zrezygnowałem z załączania do projektu budynków Ursynowa ze względów wydajnościowych (trzeba byłoby wszystkie przerabiać, aby działały wydajnie). Biorąc pod uwagę częstotliwość podejść na 29 uznałem, że lepiej je zastąpić autogenem. Zresztą w poprzedniej wersji wielu klientów musiało je ręcznie usuwać, bo hamowały klatki nawet nad Zalewem... Oczywiście jesli jest ktoś zainteresowany, to mogę udostępnić paczkę z Ursynowem ze starej wersji, ale naprawdę jest to masa tekstur i w użyciu z nowym EPWA nie będziecie zadowoleni.
jarzemant wrote:
Centrum robi wrażenie

Też tak pomyślałem jadąc ostatnio przez Wisłę w realu - dużo dały te nowe wieżowce.
_________________
 
 
jarzemant


Name: Jarosław
Posts: 11
Location: EPWA
Posted: Wed Aug 26, 2015 08:58   

DD Stanislaw wrote:
Tak, zrezygnowałem z załączania do projektu budynków Ursynowa ze względów wydajnościowych (trzeba byłoby wszystkie przerabiać, aby działały wydajnie).


I tu trudno jest mi się zgodzić z uzasadnieniem decyzji o pomięciu Ursynowa.
Po pierwsze ze względów "merytorycznych" - jest to bardzo charakterystyczna dzielnica, właśnie przez układ zabudowy mieszkaniowej, kilku wyższych obiektów oraz centrów handlowych, doskonale widoczna z podejścia na EPWA zarówno na 29 jak i 33, jak również w czasie lotów widokowych linią Wisły.
Jeżeli nawet nie modele 3d, to proponuję jednak zmianę typu autogenu na gęstą zabudowę "miejską" - obecnie wyświetlają się parterowe domki i nawet jeżeli jest ich dużo, to nie wygląda to właściwie. Pojawiają się też spore "placki" zupełnie pozbawione autogenu (P3Dv2, budynki na dense, kompleksowość scenerii na max) - np. Ursynów północny między: Puławską, KEN i Dolinką Służewiecką.
IMHO kontrast "łysego" Ursynowa sąsiadującego z bardzo przekonywująco odwzorowaną linią ul. Puławskiej, jest rażący.

Po drugie WarszawaX2015 to jest jednak płatny upgrade, więc oczekiwałbym, że elementy istniejące w poprzedniej wersji, ale wymagające przeróbki, będą przerobione, a nie po prostu usunięte.

To tak tytułem łyżki dziegciu.

Natomiast po dwóch kolejnych oblotach, przy aktualnej pogodzie z ASN, lądowanie na EPWA X samolotami A2A daje na moim sprzęcie 17-18fps i jak na razie żadnych OOM :D

Pozdrawiam,
 
 
Patrick Chaieb


Name: Patrick Chaieb
Posts: 33
Location: Switzerland
Posted: Wed Aug 26, 2015 12:07   

How about the VAS usage together with the EPWA Scenery?
Regards
Patrick
_________________
Best Regards
Patrick
 
 
jarzemant


Name: Jarosław
Posts: 11
Location: EPWA
Posted: Wed Aug 26, 2015 14:02   

Quote:
How about the VAS usage together with the EPWA Scenery


No OOM's so far.

Tested with GA planes (A2A with GTN750) + ASN real weather.
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Map