EETN Tallinn v2 XP

Latest version: v2.05 (2018)

Post Reply
Garrappachc
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Wednesday 26 Nov 2014, 23:08
Location: Kraków

Post by Garrappachc » Sunday 07 Dec 2014, 16:25

Here's what I see in WED:
Image
My Log.txt:
sprunge.us/hIcc

mjpikat
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Wednesday 10 Dec 2014, 17:51
Location: Tallinn, Estonia

Post by mjpikat » Wednesday 10 Dec 2014, 18:01

Hi, I purchased today the following scenery, and I also don't get it working. I have X-Plane 10 Global, using it from Steam. Mac OSX Yosemite.

Getting NBB_3.obj error. I followed all the steps in the manual, also steps to fix the problem here - no chance.

Please advice!
Mark-Julius Pikat
Head of VACC Estonia

User avatar
Moter
50-99 posts
50-99 posts
Posts: 68
Joined: Tuesday 25 Nov 2014, 09:41
Location: Gomel, Belarus

Post by Moter » Wednesday 10 Dec 2014, 18:13

Workaround - remove Library.txt from 1.Drzewiecki_Design_Library and EETN_Tallinn_XP_high

mjpikat
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Wednesday 10 Dec 2014, 17:51
Location: Tallinn, Estonia

Post by mjpikat » Wednesday 10 Dec 2014, 18:33

Moter wrote:Workaround - remove Library.txt from 1.Drzewiecki_Design_Library and EETN_Tallinn_XP_high
Will try and edit the post when I will get it done.
Mark-Julius Pikat
Head of VACC Estonia

Garrappachc
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Wednesday 26 Nov 2014, 23:08
Location: Kraków

Post by Garrappachc » Wednesday 10 Dec 2014, 18:42

Moter wrote:Workaround - remove Library.txt from 1.Drzewiecki_Design_Library and EETN_Tallinn_XP_high
I works. How does that affect the scenery?

mjpikat
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Wednesday 10 Dec 2014, 17:51
Location: Tallinn, Estonia

Post by mjpikat » Friday 12 Dec 2014, 20:41

I also got it working thanks.

[ Added: Fri Dec 12, 2014 20:41 ]
Another thing:

Does the scenery have its own runway/taxiway lights, or the texture is taken from X-Plane?
Right now I don't see taxiway lights at all.

Image
Mark-Julius Pikat
Head of VACC Estonia

theOlmn
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 8
Joined: Tuesday 18 Nov 2014, 14:08
Location: Oulu, Finland

Post by theOlmn » Saturday 13 Dec 2014, 11:04

Moter wrote:Workaround - remove Library.txt from 1.Drzewiecki_Design_Library and EETN_Tallinn_XP_high
Tried this and now 08 final is clear from that default NDB-object. Looks good, thanks for your help Matthew :)

wigry
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Wednesday 19 Nov 2014, 21:52
Location: Tallinn, Estonia

whitepace issue in library.txt

Post by wigry » Tuesday 16 Dec 2014, 19:18

It has been discovered that the library.txt in the scenery package is indeed faulty so that X-Plane for OS X crashes while processing it. The problem is at the end of each EXPORT line where there are two extra whitespaces before newline character. Windows and Linux version of X-Plane can handle it, but not OS X.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 17 Dec 2014, 09:07

Does not seem to work - looks like an X-Plane related issue under Mac.
Image

User avatar
Moter
50-99 posts
50-99 posts
Posts: 68
Joined: Tuesday 25 Nov 2014, 09:41
Location: Gomel, Belarus

Post by Moter » Saturday 20 Dec 2014, 15:36

mjpikat wrote:I also got it working thanks.

[ Added: Fri Dec 12, 2014 20:41 ]
Another thing:

Does the scenery have its own runway/taxiway lights, or the texture is taken from X-Plane?
Right now I don't see taxiway lights at all.

Image
Hi. Try this APT.dat https://drive.google.com/file/d/0BxQMlD ... sp=sharing
Put to EETN_Tallinn_XP_high\Earth nav data\

xyviolin

Post by xyviolin » Wednesday 24 Dec 2014, 19:32

Here is my short video presenting EETN scenery in Xplane 10.

VIDEO

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Sunday 18 Jan 2015, 13:01

Version 1.1 of this product has been sent to stores. It features fixed compatibility issues and fixed navaid problems under Mac. Since the whole folder structure has been rearranged, customers need to remove all folders of the older version prior to installing the v1.1.
Image

wigry
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Wednesday 19 Nov 2014, 21:52
Location: Tallinn, Estonia

Post by wigry » Sunday 18 Jan 2015, 22:03

Thanks for the update. Here are my remarks:

The runway surface issues are now gone and that makes the scenery finally usable. However the landing marks are out of sync with the rest of the runway markings. I know that the big white squares are lined up with the PAPI lights but it is awkwards now as they are inbetween the teo other markers.

However here are the issues:
- The gates at red/white checkered hangars are still lying on the ground
- The gates of the blue hangars are totally missing

Anyway thanks for the great update. Hopefully in future versions the mentioned issues get fixed as well.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Monday 19 Jan 2015, 05:50

Oh... Could you please provide some screenshots?
Image

wigry
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 12
Joined: Wednesday 19 Nov 2014, 21:52
Location: Tallinn, Estonia

Post by wigry » Monday 19 Jan 2015, 17:56

First the broken runway marking:
https://lh6.googleusercontent.com/-_RIV ... _pro_1.jpg

Then the gates lying on the ground and totally missing fence
https://lh3.googleusercontent.com/-5HLb ... _pro_2.jpg

Finally the missing (or open) hangar doors:
https://lh5.googleusercontent.com/-N2e_ ... _pro_3.jpg

[ Added: Mon Jan 19, 2015 19:56 ]
Sorry, the runway markings in the scenery are spot on. The landing zonbe is indeed moved forward and is between III and II markers. Here is the same runway in real life (I am piloting the plane in this shot and friend is taking picture):
https://lh5.googleusercontent.com/-eQ9F ... levels.JPG

Post Reply