Polish Airports vol.2 XP V2

Latest version: v2.2 (2019)

braincrush
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Monday 28 Nov 2016, 10:23
Location: United Kingdom

Post by braincrush » Monday 28 Nov 2016, 14:35

Dziękuję za odpowiedź, poczekam na nowsza wersję w takim razie.

tom993
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Saturday 28 Dec 2013, 22:06
Location: Toruñ

Post by tom993 » Saturday 11 Feb 2017, 16:05

Pytanko - jak to jest z EPRA??

Kupiłem tu: Sklep

I na temat Radomia cisza... Plik niby z Tuesday, 03rd January, 2017 @ 05:29am ale po EPRA ani śladu...

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Sunday 12 Feb 2017, 05:19

Mam już wersję z Radomiem i innymi aktualizacjami ale na dany moment jesteśmy 100% zajęci wydaniem Waszyngtonu. Myślę, że do końca miesiąca ukaże się aktualizacja zawierająca Radom.
Image

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Sunday 26 Mar 2017, 05:34

The new version of this product (v2.0) will soon be sent to stores. It will also be available as a payware update if you own the previous version (12eur + tax).

Uninstall the old version first by removing the corresponding folder from Custom Scenery

Version 2.0 features:

Advanced installer (Windows only) which takes care of all navaids (diffent system in XP10 and XP11) and even removes the scenery_packs.ini for you.

New airport: EPRA Radom

EPSC:
- Apron
- Taxiways
- Enlarged HEMS
- Static aircraft
- Ground handling vehicles

EPLL:
- Apron
- Terminal 3 and its surroundings
- GA hangars
- Static aircraft
- Ground handling vehicles
- Technical buildings
- HEMS base

EPZG:
- New markings on Apron 2
- New vertical signs
- Arrival concourse
- ILS & VOR


Product's website: http://www.drzewiecki-design.net/prodPAv2_XP.htm

ImageImageImage
Image

tom993
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 11
Joined: Saturday 28 Dec 2013, 22:06
Location: Toruñ

Post by tom993 » Friday 31 Mar 2017, 06:11

Bugi na szybko z nowej wersji:

EPSC: brak oświetlenia zjazdów z pasów 13/31 w kierunku taxiway B, C, H. Brak oświetlenia osi taxi`way`ów B, C, R i H. Brak ośweitlenia krawędziowego taxiway`a G (lampy są, wyglądają jakby nie świeciły- mowa o nocy. Generalnie poza pasem brak prądu :)

EPRA: Światła podejścia na pas 07 kończą się zbyt szybko - na krawędzi pasa a nie przed początkiem strefy przyziemienia.

(oba sprawdzałem z bieżącymi mapami z AIP ;) )

EPZG: Coś mi w nocy migały tekstury pasa i były zbyt jasne ale to jeszcze sprawdzę ;)

[ Dodano: Pią Mar 31, 2017 07:11 ]
Jeszcze jeden nie wiem czy bug ale po zainstalowaniu scenerii z instalatora nie miałem DME radiolatarni w Radomiu... (nie wiem jak z resztą i już nie sprawdzę). Dopiero usunięcie plików NAVAIDS z katalogu scenerii i user.nav z katalogu x-plane odblokowały DME... Korzystam z bazy navigraph`u/

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Friday 31 Mar 2017, 12:30

Witaj.
Dzięki bardzo za uwagi, postaramy się poprawić. :wink:
Image

triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Killka problemów z EPRA i EPLL

Post by triqbek » Wednesday 05 Apr 2017, 11:13

Witam,

Mam kilka prblemów z nowo zakupioną scenerią (ver.2).
W EPRA część obiektów (budynków, samochodów, autobusów) wystaje ponad powierzchnię lotniska unosząc się w górze, inna część jest jakby zakopana częściowo w ziemi. Usunąłem wszystkie inne scenerie i kilkakrotnie scenery_packs.ini, ale bez powodzenia.

Natomiast w Łodzi sceneria zakrywa istniejące już autostrady i tylko w kilku miejscach widoczne są zjazdy - w pozostałych autostrady kończą się pięknymi wjazdami do tuneli. Po usunięciu scenerii w oryginalnym XP11 te drogi są widoczne. Czy istnieje możliwość poprawienia tej części scenerii?


Z góry dziekuję za porady i pozdrawiam,

Jakub Bażant

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 05 Apr 2017, 14:05

Witam.
Byłbym wdzięczny za skrinshoty przedstawiające wspomniane problemy.
Proszę też sprawdzić ustawienia "runway folow terrain".
Pozdrawiam
Image

triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Post by triqbek » Wednesday 05 Apr 2017, 15:32

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Rozumiem, że "runway folow terrain" musi być "odznaczone" aby wypłaszczyć teren pod lotniskiem? Jeśli wyłączam tą opcję to wszystko jest widoczne, ale teren jest płaski jak naleśnik ;(.

Jeśli chodzi o podłódzkie tajemnicze tunele na A1 zarówno w rejonie Strykowa jak i Rzgowa to prosze zrzuty ekranu poniżej:

https://goo.gl/photos/iu5dh3EpUw9PDn1m7
https://goo.gl/photos/wJpqdSrSoNZxFjco9
https://goo.gl/photos/S3StEAri9dCBCofM8

Dziekuję i pozdrawiam

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 05 Apr 2017, 15:34

Potwierdzam, musi być odznaczone. Takie życie. :twisted:
A te tunele to, z tego co rozumiem, pojawiają się na końcu danego obiektu liniowego - gdy nie jest kontynuowany jak w tym przypadku. Uroki XP, choć pewnie da się to wywalić.
Image

triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Post by triqbek » Wednesday 05 Apr 2017, 16:09

No trudno - jak musi to musi :(
Jeśli chodzi o te tunele, to szczerze mówiąc miałem nadzieję, że przy aktualizacji tej wersji scenerii to te autostrady już będą uwzględnione - jakby nie było już od kilku lat nimi jeździmy.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Wednesday 05 Apr 2017, 16:35

A czy to w ogóle jest teren pokrycia naszego produktu - Stryków i Rzgów? Od EPLL to kawał drogi.
Image

triqbek
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 7
Joined: Friday 15 Jan 2016, 21:59
Location: UK

Post by triqbek » Thursday 06 Apr 2017, 12:54

Tak, niestety - zakrywacie oryginalna scenerie x-plane'a. Wykasowalem wszystkie scenerie i na oryginale widac Lodz od strony LOZ jak ponizej:

https://goo.gl/photos/uN7So8cpKH2gJrb67

Z tylko z Wasza sceneria widoki sa jak na zrzutach w poprzednich postach, tak wiec niestety Wasze warstwy przykrywaja nie tylko Lodz, ale i okolice.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Thursday 06 Apr 2017, 13:35

Jasne, dzięki za info.
Image

Maq
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Wednesday 17 May 2017, 15:49
Location: Poland

Post by Maq » Wednesday 17 May 2017, 16:50

Witam,

zakupiłem w dniu 15.05.2017 dwa dodatki do X-Plane 11 (na ten moment moja wersja to 11.01): Polish Airports vol.2 XP v2 oraz EPWA Warsaw Chopin Airport XP - oba poprzez stronę X-Plane.org . Opisuję w tym temacie sytuację z dodatkiem Polish Airports vol.2, natomiast podobna sytuacja jest i w drugim przypadku. Oba dodawałem do X-Plane przez instalator dla WIN.

Na wszystkich lotniskach z dodatku (PA vol.2 v2) tj. EPLL, EPSC, EPZG oraz EPRA brakuje ruchu lotniczego AI. Wszystkie obiekty sterowane przez komputer omijają lotniska po wgraniu dodatków, a także nie następuje "umieszczanie" samolotów AI przy rampach na tych lotniskach. W oknie wyboru lotniska, na schematach EPLL, EPSC, EPZG i EPRA poza samymi pasami startowymi nie ma widocznych dróg kołowania (zdj. 1), podobnie na widoku lotniska z mapy (zdj. 2). Podobna sytuacja jest w przypadku drugiego dodatku i lotniska EPWA. Od niedawna korzystam z X-Plane, po przejściu z FSX i może jeszcze nie skonfigurowałem wystarczająco programu (odpowiednimi pluginami). Jeśli jednak nie jest to kwestia pluginów, proszę o sugestie jak można poradzić sobie z tym problemem. Szperając po forach znalazłem trochę informacji ogólnych nt. instalowania pakietów scenerii i oczywiście stosowałem się do nich:

- usuwanie pliku scenery_packs.ini po każdej instalacji; instalowanie samych dodatków DD na czystym X-Plane, kopiowanie zawartości z pakietów dla LINUXA bezpośrednio do folderów Custom Scenery i ręczna konfiguracja.

Nic jednak nie pomogło. W linku zamieściłem wspomniane zdjęcia i moje pliki scenery_packs.ini oraz ostatni log.

https://www.dropbox.com/sh/ijbc9iyn5s9j ... 2Ltea?dl=0

Pozdrawiam,
MM

Post Reply