Polish Airports vol.2 XP V2

Latest version: v2.2 (2019)

Robban77
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Monday 31 Jul 2017, 16:07
Location: Brandbergen,Sweden

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by Robban77 » Monday 31 Jul 2017, 16:29

Witam!

Zakupilem polish airports vol.2 dla x-plane 11.Po zainstalowaniu okazalo sie ze nie ma ILS na EPLL.Na EPZG jest tylko LOC na rwy 24,nie ma tam GS.Na EPSC rwy 31 jest tez tylko LOC bez GS. Skontaktowalem sie z support x-plane 11 (x-plane scenery gateway) i zostalem skierowany do Drzewiecki Design.

Pozdrawiam,
Robert

=Perdo=
0-1 posts
0-1 posts
Posts: 1
Joined: Saturday 16 Sep 2017, 10:16
Location: Poland

Brak terminali oraz ruchu

Post by =Perdo= » Saturday 16 Sep 2017, 11:21

Witam, przed chwila zakupilem Polish Airports vol 2 i po zainstalowaniu nie mam na zadnym z lotnisk z paczki anie terminali ani ruchu tylko pas i drogi kolowania. Plik scenery_packs.ini usunalem.

[ Added: Sat Sep 16, 2017 11:21 ]
Przesuniecie suwaka z obiektami w prawo zalatwilo sprawe :)

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Post by DD Stanislaw » Monday 15 Jan 2018, 07:59

This product has been updated to the version v2.1 featuring the following changes:

EPSC:
- centerline lights updated

EPRA:
- Updated approach lights

EPLL:
- Centerline lights added
- Grass runway added

EPZG:
- Runway 24 approach lights fixed


Customers will be notified by stores as soon as the update is available.
Image

Szkodzin
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 4
Joined: Sunday 15 Jan 2017, 19:21
Location: London

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by Szkodzin » Friday 09 Mar 2018, 11:08

Witam,

Jestem posiadaczem EPWA, WWA CITY i Vol 1,2,3.
Pytanie moje jest następujące:
Jak związek ma Vol. 2 z lotniskiem EPWA?
Gdy mam wszystko wgrane, na EPWA mam 30 FPS....., a jak usunę Vol. 2 to mam wzrost aż do 50-60 fpsów....
scenery.cfg usuwałem, przesuwałem, przerabiałem..... nic nie pomaga tylko usunięcie w/w scenerii..... Przeszukiwałem foldery ale za cholerę nic co je łączy nie znalazłem.
Sprawdzałem na nowej jak i na starej wersji Vol. 2
Sprawdzałem również na świeżutkiej kopii X Plane'a 11 i to samo.

Jakieś pomysły? :)

Dodam iż Vol. 1 i Vol.3 nie mają wpływu na spadek klatek.... Tylko to nieszczęsne Vol. 2

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by DD Stanislaw » Friday 09 Mar 2018, 11:46

Witam.
Chyba jedyne, co ma wspólnego, to wpisy pomocy nawigacyjnych, ale nie przychodzi mi do głowy, ja to może mieć wpływ na wydajność... Będziemy monitorować temat.
Image

Dariusz
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 22 Aug 2018, 16:05
Name: Dariusz

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by Dariusz » Wednesday 22 Aug 2018, 16:12

Hej

Zakupiłem właśnie w sklepie Xplane.org Polish Airports vol.2 wersja 2.1. Po wgraniu dodatku wszystko byłoby pięknie, gdyby nie problemy z miastem Łódź, a mianowicie wygenerowane domy po prostu są na siebie masowo nałożone. W szczególności domki jednorodzinne wokół lotniska. Dla zobrazowania sytuacji dołączam screen. oraz swój plik scenery_packs.ini. X-Plane 11.25 wersja Steam na MAC OSX.
Image
Image

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by DD Stanislaw » Thursday 23 Aug 2018, 04:53

Witam.
Jedyną alternatywą jest usunięcie folderu "DD Polish Airports vol.2 Layer2" z Custom Scenery (oraz scenery_packs.ini ).
Moim zdaniem to jest mniej realistyczny wariant gdyż nasz autogen lepiej oddaje wysokości budynków, ale za to nic się nie nakłada i pewnie wizualnie to lepiej wygląda. Na pewno warto sprawdzić.
Image

Dariusz
2-4 posts
2-4 posts
Posts: 3
Joined: Wednesday 22 Aug 2018, 16:05
Name: Dariusz

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by Dariusz » Thursday 23 Aug 2018, 15:35

Hej.

Po skasowaniu DD Polish Airports vol.2 Layer2 faktycznie problem nakładania budynków zniknął. Ale to chyba jest coś nie tak z tą paczką, skoro "layer 2" generuje takie problemy na praktycznie gołym xplane? Bo te ortho mapy nie generują żadnych budynków, tylko same zdjęcia terenu.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by DD Stanislaw » Friday 24 Aug 2018, 04:36

Po usunięciu DD Polish Airports vol.2 Layer2 wyświetla się defaultowy autogen z XP11. Nasz był robiony jeszcze za czasów XP10, więc na pewno wyglądał lepiej niż tamtem defaultowy.
Image

arcadius
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 24
Joined: Tuesday 21 Aug 2018, 16:25
Name: arcadius

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by arcadius » Tuesday 11 Sep 2018, 17:48

Cześć załogo! Rozbujałem się ze sceneriami DD i waśnie zakupiłem Polish Airports vol 2. dla X-Plane. Po rozpakowaniu, w katalogu "DD Polish Airports vol.2 INSTALLER" nie ma.... instalera dla Windowsa. Co z tym zrobić, czy można zainstalować ręcznie, choć wolałbym z instalerem. Pozdrawiam załogę.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by DD Stanislaw » Wednesday 12 Sep 2018, 11:00

Witam.
Są dwie paczki - dla Windowsa (EXE) i dla Maca/Linuxa (ZIP). Trzeba ściągnąć plik EXE, sklep powinien oferować dwa pliki.
Image

arcadius
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 24
Joined: Tuesday 21 Aug 2018, 16:25
Name: arcadius

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by arcadius » Wednesday 12 Sep 2018, 16:28

Nie ma dwóch plików, w pobranym, spakowanym katalogu są katalogi: DD Polish Airports vol.2 Documents, DD Polish Airports vol.2 INSTALLER, DD Polish Airports vol.2 Layer1,2 i 3, oraz ZZZ DD Polish Airports vol.2 Terrain. Tak jak pisałem w INSTALLER nie ma pliku instalatora.

arcadius
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 24
Joined: Tuesday 21 Aug 2018, 16:25
Name: arcadius

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by arcadius » Wednesday 12 Sep 2018, 17:15

Sry za post pod postem (nie wiem, jak edytować posty, nie widzę takiej opcji). W sumie sprawę załatwiłem przenosząc ręcznie katalogi do Custom Scenery. Z katalogu INSTALLER można wybrać wersję z samolotami statycznymi i bez, skopiowałem tylko wybraną opcję do Layer1. Wygląda to tak, jakbym ze sklepu (nie wiem czy mogę napisać którego) pobrał pliki już wypakowane przez instalator. Lotniska i scenerie działają prawidłowo, więc można by dać spokój ale może warto sprawdzić skąd taka forma oferowanego produktu, skoro twórca twierdzi, że ma być inaczej.

User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5183
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by DD Stanislaw » Wednesday 12 Sep 2018, 19:26

Nie da się tego zrobić bez znajomości źródła pobrania :wink:
Image

arcadius
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 24
Joined: Tuesday 21 Aug 2018, 16:25
Name: arcadius

Re: Polish Airports vol.2 XP

Post by arcadius » Wednesday 12 Sep 2018, 19:29

No tak, 8) . X-Plane.Org Shop.

Post Reply