Witam raz jeszcze, mam następujący problem; gdy na Flight Simulator X Acceleration zainstaluje Kraków, to obiekty są rozmyte, a na Flight Simulator Steam Edition jest wszystko ok. W czym jest problem? Czy jest to spowodowane tym, że starsza wersja FS nie jest zaktualizowana? A może brakuje jakiegoś patcha lub coś w tym stylu. Mógłbym latać na FSX Steam, ale w nim nie działają niektóre dodatki jak np. Sibwings An-2 dlatego chce korzystać ze wspomnianego oprogramowania. Moje oprogramowanie to windows 10.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Witam. Myślę, że problem może być spowodowany tym, iż nasz instalator dokonuje korekty pliku fsx.cfg zmieniając maksymalną rozdzielczość tekstur z 1024 na 4096 pix. Ze zdjęcia wygląda na to, że tekstury są rozdzielczości 1024. Warto sprawdzić w aktywnym fsx.cfg, czy faktycznie parametr odpowiadający za rozdzielczość tekstur to 4096. Uwaga - każda zmiana w Settings powoduje również zmianę tego parametru na podstawowe 1024. Na początek można spróbować po prostu wykonać reinstall produktu.
Wygląda na to, że rozwiązałem problem instalując scenerię Krakowa w FSX Steam, a potem dodając ją ręcznie do FSX Acceleration. Teraz tekstury są wysokiej rozdzielczości.
Szanowni,
Mam problem z Krakowem v3 w P3D v5, (podobnie jest w UUEE), otóż nie działa oświetlenie pasa oraz dróg kołowania. Terminal, płyta jest dobrze oświetlona, ale jeśli chodzi o pas to widać tylko PAPI, reszta ciemna. Problem ten nie występuje w sceneriach innych deweloperów. Mam P3D v5 HF2.
ok, SODE zainstalowałem od nowa i działa, światła niestety dalej nie. Rozumiem, że trzeba podmienić ten plik wspominany w dwóch wątkach? Mogę włączyć światła "ręcznie" z poziomu menu SODE