Jestem świeżo po testach scenerii i muszę przyznać, że względem konkurencyjnego FlyDesign, które kupiłem dobry ponad rok temu - lotnisko jest rewelacyjnie wykonane, szczególnie same okolice terminala i landmarki na około.
Świetnie, że udało się w końcu komuś odwzorować matarnię - w końcu będzie łatwiej nawigować VFR widząc trochę więcej charakterystycznych miejsc.
Mam tylko dwie uwagi jak na jeden dzień testów - mam nadzieję, że nie dostanie mi się po uszach tak mocno jak koledze wyżej, ale z ciekawości sprawdziłem tekstury lotniska w dzień o godzinie 12:00 z bezchmurnym niebem. Dołączam screeny - u mnie też tekstury asfaltowe mają zielone elementy, bardzo mocno widoczne z samolotu podczas kołowania ale też podczas latania dronem nad lotniskiem. Ogólnie tekstury betonu/asfaltu mają wiele zielonych przebarwień tak jakby bing przebijał z pod spodu albo po prostu ktoś nie ściągnął suwaczkiem zielonego koloru z tekstur. Podrzucam screeny miejsc postojowych.
Druga uwaga to oświetlenie nocne, jeszcze badam temat ale latałem wiele razy z i do Gdańska, w końcu tu mieszkam - same taxiwaye itd. są super oznaczone, tak jak krawędzi pasa. Ale wydaje mi się, że oświetlenie płyt pod terminalami ma tak jakby za mały zasięg. Świeci mocno kierunkowo i dość szybko światło się kończy. W realu jak wysiadałem to miałem wrażenie, że było widać wszystko na płycie może nie jak w dzień - ale dosyć wyraźnie. Sprawdzę to jeszcze na kamerkach (chociaż one rozjaśniają trochę ekspozycję, to mniej więcej powinno być widać gdzieś po północy jak świecą latarnie).
Także - super robota, ale tekstury ziemi zdecydowanie do korekty w 1.1