Zgadza się, teraz i u mnie jest OK, nawet przy ręcznym skopiowaniu. Widocznie tylko pierwszego dnia coś nie zagrało. Dzięki, Warszawa znów jest piękna!DD pisze:
Sprawdziliśmy i nie potwierdzamy - tekstury sa na swoim miejscu. Przynajmniej w przypadku instalacji instalatorem dedykowanym pod MSFS 2024.
Warsaw Landmarks MSFS
Latest version: v1.2 (2025)
- tadeon
- 26-49 posts
- Name: tadeon
Re: Warsaw Landmarks MSFS
Cześć, mam Xbox series S i Landmarks Warsaw. Po odpaleniu nie wczytał mi się stadion narodowy co rzuciło mi się w oczy. Usunąłem pliki tymczasowe, włączyłem fotogrametrie, ale to nic nie dało. Aktualnie nie wczytuje mi się stadion narodowy, PKIN oraz hotel Marriott. Jakiś pomysł co mogę z tym zrobić? Wykupiłem też lotnisko Kraków i tam jest wszystko ok, zarówno na lotnisku jak i w mieście. Problem jest tylko z Warszawą. W Warszawie mam od was jedynie ten dodatek, reszta jest oryginalna z gry. Pozdrawiam
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Można prosić o jakieś screeny aby zobaczyć jak to wygląda na scenerii?
Załączam zdjęcia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Z tego co kojarze to PKiN byl defaultowy ale juz Stadion Narodowy byl naszym obiektem. Czy mowa o MSFS2024? Bo jezeli tak to po komentarzach na forach mozna wywnioskowac, ze na chwile obecna wiele obiektow znika, lacznie z terminalami 

Martin_Starski wrote: ↑Thursday 28 Nov 2024, 12:31 Z tego co kojarze to PKiN byl defaultowy ale juz Stadion Narodowy byl naszym obiektem. Czy mowa o MSFS2024? Bo jezeli tak to po komentarzach na forach mozna wywnioskowac, ze na chwile obecna wiele obiektow znika, lacznie z terminalami
To jest MSFS2020, dlatego jestem zaskoczony bo to produkt który jest długo na rynku(ostatnio z tego co pamiętam wyszło lotnisko Chopina, ale tego dodatku jeszcze nie mam). Ogólnie rzecz biorąc mam jeszcze od Was EPKK i EPGD i generalnie tam wszystko jest ok. Nie mam pojęcia dlaczego Warszawa zaczęła się wykrzaczać. Przed instalacją Landmarkow, PKIN wyświetlał się normalnie, zresztą podczas pierwszego lotu był on jak i Marriott, nie było tylko stadionu. Później brakowało już całej trójki.
Cały czas sprawdzam i teraz np. jak latam już gdy włączone są te czerwone światła nad budynkami to Mariott się pojawił, natomiast nad PKIN oraz stadionem widać tylko mrugające czerwone światła które dołożył Wasz dodatek, ale nic poza tym.
Użyłem innych samolotów(również od ASOBO), PKIN oraz Mariott już się pojawiły, natomiast stadion narodowy nie pojawił się ani razu(jedynie to czerwone migające światełko nad nim). Od czego to może zależeć, że tekstury raz są, raz nie? Najbardziej mnie teraz ten stadion ciekawi, dlaczego on się ani razu nie wyświetlił. Napisałem na support Microsoftu, ale oni zalecilii całkowitą reinstalację gry a w moim przypadku to 300 GB, przy moim łączu to by trwało z tydzień 

- Martin_Starski
- 200+ posts
Obawiam się że to może być kwestia Xbox S i ładowania obiektów. Stadion jest "najcięższym" obiektem do załadowania, sama okolica jest wymagająca sprzętowo i przy szybkim przemieszczaniu może po prostu nie dawać rady. Śmigłowcem próbowałeś? 

Niestety, śmigłowcem to samo. Ten obiekt się nie wczytuje. Ale faktycznie może coś jest na rzeczy w kwestii ładowania obiektów na Series S, bo są takie miasta gdzie wyrzuca mnie z gry lub mam ciemne ekrany w kokpitach samolotów właśnie z tego powodu
- Martin_Starski
- 200+ posts
Przykro mi ale niestety wszystko wskazuje na problem samego Xboxa, szczególnie przy wymagającej lokalizacji jak miasta.
Czy jest jakiś magiczny sposób aby zainstalować scenerie na MSFS2024 W11? Kupiłem EPKK, EPGD i Warsaw Landmarks w sklepie flightsim.com, na którym nie było słowa o niekompatybilności z MS2024 no i teraz tylko brak środków na koncie mam zamiast dobrej zabawy.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Magicznego sposobu bym nie szukał, bo nasze scenerie zostały dopiero co zaktualizowane do nowych wersji kompatybilnych z MSFS 2024 (ostatni nr wersji jest do sprawdzenia na forum przy każdym wątku). Przy czym EPKK Kraków MSFS będzie wydane jako v2 stanowiąc zupełnie nową, ulepszoną i rozbudowaną wersje.
Nowe wersje scenerii zostały przekazane wszystkim sklepom w tym samym czasie, więc może flightsim.com jeszcze nie dokonał aktualizacji.
Nowe wersje scenerii zostały przekazane wszystkim sklepom w tym samym czasie, więc może flightsim.com jeszcze nie dokonał aktualizacji.
Nowa wersja dla MSFS 2024 - większość obiektów z packa jest śnieżnobiała z daleka. Dopiero przy bardzo bliskim podleceniu zyskują tekstury i kolory. Problem nie występuje na stadionie narodowym - być może dlatego, że jest domyśłnie biały
. Wcześniejsza wersja przeszczepiona z MSFS2020 wyglądała normalnie. Problem występuje niezależnie od ustawień grafik, również przy wysokich ustawieniach dla buydnków, tekstur.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
A tak wygląda wersja packa 2020 zainstalowana dla MSFS 2024 - tak jak powinna natywna dla 2024.