LOT994 wrote: ↑Friday 19 Dec 2025, 20:28
Czy w ORBX będzie możliwość usunięcia statycznych
Sugeruje zadać to pytanie na forum Orbx. Na pewno ta funkcjonalność jest przez nas zapewniona, a że Orbx ma swój własny instalator i konfigurator, trzeba skierować do nich takie zapytanie.
csb005 wrote: ↑Friday 19 Dec 2025, 15:35
bez środka terminala powoduje zwiechę
Testowaliśmy to wiele razy i nigdy taki problem nie miał miejsca. Czy mowa tu o naszym instalatorze?
Na chwilę obecną mogę tylko zasugerować odinstalowanie scenerii i wyczyszczenie plików, ponowne zainstalowanie bez wyboru żadnych opcjonalnych ustawień, włączenie sima i wejście na EPKT, potem wyłączenie sima, odpalenie instalatora i dopiero wówczas zaznaczenie braku wnętrza.
Martin_Starski wrote: ↑Saturday 20 Dec 2025, 07:46Czy mowa tu o naszym instalatorze?
Na chwilę obecną mogę tylko zasugerować odinstalowanie scenerii i wyczyszczenie plików, ponowne zainstalowanie bez wyboru żadnych opcjonalnych ustawień, włączenie sima i wejście na EPKT, potem wyłączenie sima, odpalenie instalatora i dopiero wówczas zaznaczenie braku wnętrza.
Tak, z Simmarket. Próbowałem powyższej wersji też (i kilku innych kolejności oraz ręcznego usuwania), za każdym razem to samo. Nie ładuje lotu. Aby wyjść z symulatora muszę użyć managera zadań. Po instalacji z wnętrzem terminala wszystko wraca do normy
Świetna sceneria, gratulacje. Pytanie dlaczego tylko Poznań jest pominięty w tworzeniu sceneri ? Są już w tej chwili prawie wszystkie lotniska komunikacyjne a jedno z głównch nr. 5 w Polsce pod względem ruchu nie. Czy jest to niechęć autorów do Poznania czy jakieś inne względy?
Gratulacje, sceneria jest MEGA, świetnie oznaczenia, stonowane kolory, wreszcze wszystko wygląda bardziej realnie... BRAVO
Dbałość o szczegóły, ostatnio wylatywałem z EPKT, LOUNGE 1:1 super
świetna optymalizacja !!!
Proszę Was, o taką samą optymalizacje dla lotniska EPGD... ta sceneria wymaga odświerzenia pod tym względem i to bardzo....
pozdrawiam serdecznie
LOT994 wrote: ↑Friday 19 Dec 2025, 20:28
Czy w ORBX będzie możliwość usunięcia statycznych
Sugeruje zadać to pytanie na forum Orbx. Na pewno ta funkcjonalność jest przez nas zapewniona, a że Orbx ma swój własny instalator i konfigurator, trzeba skierować do nich takie zapytanie.
csb005 wrote: ↑Friday 19 Dec 2025, 15:35
bez środka terminala powoduje zwiechę
Testowaliśmy to wiele razy i nigdy taki problem nie miał miejsca. Czy mowa tu o naszym instalatorze?
csb005 wrote: ↑Saturday 20 Dec 2025, 10:54
Nie ładuje lotu. Aby wyjść z symulatora muszę użyć managera zadań. Po instalacji z wnętrzem terminala wszystko wraca do normy
Dopóty dopóki nie jesteśmy w stanie replikować problemu, nie mamy innego pomysłu jak pomóc.
michaleppo wrote: ↑Saturday 20 Dec 2025, 16:56
dllaczego tylko Poznań jest pominięty
Myślę, że to mocna nadinterpretacja. Takie a nie inne lotniska zostały wybrane do kolejnych projektów, z różnych względów. Jak przyjdzie czas na EPPO, będziemy informować na Instagramie.
Kuddel wrote: ↑Saturday 20 Dec 2025, 17:23
from Rwy 08. There was a huge bump in the runway.
Can you show this exact place on the screenshot, please?
Martin_Starski wrote: ↑Saturday 20 Dec 2025, 07:46Czy mowa tu o naszym instalatorze?
Tak, z Simmarket. Próbowałem powyższej wersji też (i kilku innych kolejności oraz ręcznego usuwania), za każdym razem to samo. Nie ładuje lotu. Aby wyjść z symulatora muszę użyć managera zadań. Po instalacji z wnętrzem terminala wszystko wraca do normy
Ten sam problem u mnie. Sceneria z Simmarket. Przy instalacji bez wnętrza terminala po kliknięciu "Rozpocznij lot" w prawym dolnym rogu kręci się kółko ładowania w nieskończoność. Problem ten występuje również na innych lotniskach tzn. czasami lot się załaduje ale w większości przypadków nie. Przy instalacji z wnętrzem problem nie występuje. Sprawdzałem to dwa razy instalując z i bez i za każdym razem to się powtarza. Dodatkowo wyjście z symulator do pulpitu zawiesza symulator i trzeba zamykać przez menedżera zadań.
Jak można odinstalować scenerię? Nie mogę znaleźć żadnego deinstalatora.