EPKK Kraków Balice X v3

Latest version: v3.2 (2020)

Post Reply
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1802
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

Bartek24 wrote: Tuesday 16 Jun 2020, 08:06 Chyba się udało,
A tak informacyjnie - która opcja pomogła? :)
dan90
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Monday 02 Mar 2020, 12:24
Name: Daniel

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by dan90 »

Wyzwanie przyjęte. Lądowanie 737 na EPKC :P Jak się nie da, jak się da :P

https://www.youtube.com/watch?v=Vnm4xqr ... e=youtu.be
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5488
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by DD Stanislaw »

Brawo! :)
Image
User avatar
csb005
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 21
Joined: Thursday 15 May 2014, 07:02
Location: Katowice, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by csb005 »

Po zainstalowaniu zaktualizowanego pliku SDX moje rękawy w Krakowie trochę się przeobraziły:
Image
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5488
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by DD Stanislaw »

A to nie jest wersja v2?
Image
User avatar
csb005
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 21
Joined: Thursday 15 May 2014, 07:02
Location: Katowice, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by csb005 »

V2. Podmieniłem ponieważ w drugiej wersji też nie działa automatyczna aktywacja świateł (działa za to jeśli zainstaluje się z opcją zawsze włączone).
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1802
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

Nie działa że względu na zmiany w SODE. Poprawiony sdx był przygotowany pod aktualna wersję EPKK czyli v3.
dan90
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Monday 02 Mar 2020, 12:24
Name: Daniel

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by dan90 »

Witam raz jeszcze, mam następujący problem; gdy na Flight Simulator X Acceleration zainstaluje Kraków, to obiekty są rozmyte, a na Flight Simulator Steam Edition jest wszystko ok. W czym jest problem? Czy jest to spowodowane tym, że starsza wersja FS nie jest zaktualizowana? A może brakuje jakiegoś patcha lub coś w tym stylu. Mógłbym latać na FSX Steam, ale w nim nie działają niektóre dodatki jak np. Sibwings An-2 dlatego chce korzystać ze wspomnianego oprogramowania. Moje oprogramowanie to windows 10.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5488
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by DD Stanislaw »

Witam. Myślę, że problem może być spowodowany tym, iż nasz instalator dokonuje korekty pliku fsx.cfg zmieniając maksymalną rozdzielczość tekstur z 1024 na 4096 pix. Ze zdjęcia wygląda na to, że tekstury są rozdzielczości 1024. Warto sprawdzić w aktywnym fsx.cfg, czy faktycznie parametr odpowiadający za rozdzielczość tekstur to 4096. Uwaga - każda zmiana w Settings powoduje również zmianę tego parametru na podstawowe 1024. Na początek można spróbować po prostu wykonać reinstall produktu.
Image
dan90
13-25 posts
13-25 posts
Posts: 15
Joined: Monday 02 Mar 2020, 12:24
Name: Daniel

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by dan90 »

Wygląda na to, że rozwiązałem problem instalując scenerię Krakowa w FSX Steam, a potem dodając ją ręcznie do FSX Acceleration. Teraz tekstury są wysokiej rozdzielczości.
slysy
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Tuesday 11 Jul 2017, 11:36
Location: Gdansk

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by slysy »

Szanowni,
Mam problem z Krakowem v3 w P3D v5, (podobnie jest w UUEE), otóż nie działa oświetlenie pasa oraz dróg kołowania. Terminal, płyta jest dobrze oświetlona, ale jeśli chodzi o pas to widać tylko PAPI, reszta ciemna. Problem ten nie występuje w sceneriach innych deweloperów. Mam P3D v5 HF2.

Pozdrawiam,
User avatar
DD Stanislaw
Administrator
Administrator
Posts: 5488
Joined: Monday 15 May 2006, 10:07
Name: Stanisław
Location: Warsaw, Poland

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by DD Stanislaw »

Cześć.
A SODE działa?
Image
User avatar
Martin_Starski
200+ posts
200+ posts
Posts: 1802
Joined: Monday 24 Sep 2012, 11:11
Name: Marcin
Location: Warszawa

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by Martin_Starski »

slysy wrote: Wednesday 01 Jul 2020, 23:09 problem z Krakowem v3 w P3D v5
Sprawdz rozwiazanie z tego posta: viewtopic.php?f=23&t=210&start=465#p20319
slysy wrote: Wednesday 01 Jul 2020, 23:09 podobnie jest w UUEE
I tego rowniez: viewtopic.php?f=23&t=281&start=810#p20177
slysy
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Tuesday 11 Jul 2017, 11:36
Location: Gdansk

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by slysy »

Niestety nie
slysy
5-12 posts
5-12 posts
Posts: 6
Joined: Tuesday 11 Jul 2017, 11:36
Location: Gdansk

Re: EPKK Kraków Balice X v3

Post by slysy »

ok, SODE zainstalowałem od nowa i działa, światła niestety dalej nie. Rozumiem, że trzeba podmienić ten plik wspominany w dwóch wątkach? Mogę włączyć światła "ręcznie" z poziomu menu SODE
Post Reply