EPKK Krakow MSFS
Latest version: v1.4 (2021)
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Re: EPKK Krakow MSFS
Czy Bing data są aktywne w ustawieniach symulatora?
Nudziło mi się, więc postanowiłem poprawić ten błąd.
Jeśli ja dałem radę, to i DD da
ps.
Poprawki nie udostępnię, bo jak wiemy nie można.
Podpowiem, że bawiłem się trochę przed RWY 25 i RWY 25
- Martin_Starski
- 200+ posts
Hmmm, problem startów z 25 rozwiązaliśmy między innymi tutaj:
Problem with AI take off from RWY 25 we solved here:
viewtopic.php?p=26171#p26171
To rzeczywiście nie była wielka filozofia. Problem nadal mieliśmy ze znikającymi AI po lądowaniu na 25 i mimo konsultacji z Asobo nie byliśmy w stanie znaleźć rozwiązania. Czy u Ciebie działa to już poprawnie?
Nie pobierałem waszego fixa, w każdym razie dzięki za link.Martin_Starski wrote: ↑Thursday 02 Mar 2023, 05:58Hmmm, problem startów z 25 rozwiązaliśmy między innymi tutaj:
Problem with AI take off from RWY 25 we solved here:
viewtopic.php?p=26171#p26171
To rzeczywiście nie była wielka filozofia. Problem nadal mieliśmy ze znikającymi AI po lądowaniu na 25 i mimo konsultacji z Asobo nie byliśmy w stanie znaleźć rozwiązania. Czy u Ciebie działa to już poprawnie?
Pobrałem teraz aby w wolnej chwili przetestować.
Po zmianach, które wprowadziłem w waszej scenerii działa ok - AI nie znika po wylądowaniu na RWY25.
Traffic - real-time online.
- Martin_Starski
- 200+ posts
PSXT sam w sobie jest realnym ruchem AI, ja sprawdzałem na tym kulawym, zbugowanym wbudowanym w msfs.Martin_Starski wrote: ↑Thursday 02 Mar 2023, 16:23W moim przypadku przy uzyciu PSXT + Real Traffic tez bylo wszystko poprawnie. Gorzej sprawa wyglada z innymi rozwiazaniami pod AI.
Ten cud techniki jest tak zbugowany, że w niektórych przypadkach po wylądowaniu na RWY25 i dojechaniu do końca pasa msfs cofa samolot i samolocik zjeżdża z pasa przez TWY D.
Więc wydaje mi się, że powinniście wypuścić nową wersję przykładowo 1.5 z tym waszym fixem.
Możesz powiedzieć gdzie wyłączyłeś te jetway bo mam ten sam problem i nie mogę go rozwiązaćShain wrote: ↑Wednesday 04 Jan 2023, 20:57 Z jakiegoś powodu przy gate'ach wszystkie samoloty stoją krzywo, jak i własny po załadowaniu jak i wszystkie AI na około.
EPKK zakupione przez ORBX, problem występuje nawet po reinstalacji. Problem jest tylko przy gate'ach przy terminalu, na parkingach wszyscy stoją jak powinni.
Screenshot 2023-01-04 214817.jpg
Również czy jest jakaś możliwość usunięcia tego 737 Maxa który jeździ w kółko w przód i tył?
Lubie wasze static'i, ale ten animowany jest akurat irytujący po chwili
I ostatnia malutka rzecz: numerki gate'ów itp nie zgadzają sie ze scenerią. Np.: 3R pokazuje sie w symulatorze jako Gate 26 itp
No a poza tym to super sceneria jak zawsze, i jak wszyscy, nie moge sie doczekać na Okęcie w przyszłości
Mam problem z jetwey'sami na EPKK. Po zainstalowaniu gsx dzieje się tak jak na zdjęciu. Czy ktoś wie jak to naprawić?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Mam zakupione i zainstalowane CARTAYNA & DRZEWIECKI AIRPORTS MSFS. Niestety to nie pomaga, rękawy ciągle są tak samoDD Stanislaw wrote: ↑Sunday 26 Mar 2023, 03:59 Witam.
Polecam skorzystać z "gotowca".
viewtopic.php?t=534
- Martin_Starski
- 200+ posts
A czy z wyłączonymi rękawami GSX w EPKK wszystko jest poprawnie? Wówczas sugeruje kontakt z Cartanya celem wyjaśnienia przyczyn problemu, bo my go jak do tej pory nie odnotowaliśmy.
W którym miejscu mogę wyłączyć rękawy gsx?Martin_Starski wrote: ↑Sunday 26 Mar 2023, 13:13 A czy z wyłączonymi rękawami GSX w EPKK wszystko jest poprawnie? Wówczas sugeruje kontakt z Cartanya celem wyjaśnienia przyczyn problemu, bo my go jak do tej pory nie odnotowaliśmy.
- DD Stanislaw
- Administrator
Dobrze, dziękuje bardzo za pomocDD Stanislaw wrote: ↑Monday 27 Mar 2023, 05:07 A to proszę się odezwać do nich bezpośrednio, to już oni powinni poprawić.
- DD Stanislaw
- Administrator