EPRZ Rzeszow MSFS
Latest version: v1.1 (2025)
- Martin_Starski
- 200+ posts
- Name: Marcin
Re: EPRZ Rzeszow MSFS
Cześć, dzięki wielkie - dodałem do bug report.
Dzień dobry,
Niedawno kupiłem to lotnisko do symulatora i chciałbym zapytać się o parę rzeczy.
Podczas uruchamiania symulatora i testowania, czy wszystko poprawnie chodzi, zauważyłem, że Gate 5 nie jest dostępny - nie można w ogóle go wybrać.
Na lotnisku EPRJ wyświetlają się dwa typy startu na pasie - "26L | RUNWAY" oraz "26" (Również dla drugiej strony pasa). Czy może być to spowodowane przez GSX?
Używam GSX Pro, ale nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy na pakiet profili, z których tylko jeden mi się przyda. Czy będzie możliwość zakupu pojedynczego profilu?
Niedawno kupiłem to lotnisko do symulatora i chciałbym zapytać się o parę rzeczy.
Podczas uruchamiania symulatora i testowania, czy wszystko poprawnie chodzi, zauważyłem, że Gate 5 nie jest dostępny - nie można w ogóle go wybrać.
Na lotnisku EPRJ wyświetlają się dwa typy startu na pasie - "26L | RUNWAY" oraz "26" (Również dla drugiej strony pasa). Czy może być to spowodowane przez GSX?
Używam GSX Pro, ale nie chcę wydawać kolejnych pieniędzy na pakiet profili, z których tylko jeden mi się przyda. Czy będzie możliwość zakupu pojedynczego profilu?
- Martin_Starski
- 200+ posts
Wynika to z tego, że na tym stanowisku standardowo stoi samolot statyczny (jezeli taka opcja zostanie wybrana podczas instalacji) - dlatego tez to stanowisko nie jest dostepne.
Lotnisko EPRJ obejmuje dwa pasy: 26L/26R oraz 08L/08R zgodnie z "aerodrome chart". Moge jeszcze raz prosic o wyjasnienie jaki jest tu problem?
GSX Pro nie jest naszym produktem. My nie tworzymy naszych wlasnych profili pod GSX Pro, natomiast mozemy polecic produkt CARTAYNA & DRZEWIECKI AIRPORTS MSFS.
Na pasach EPRJ, wyświetlają się podwójnie pasy startowe (kropki, dzięki którym pojawiamy się na pasie startowym po kliknięciu „Fly” w menu), na przykład zaraz obok opcji RWY 26L jest opcja podpisana 26 (Nie chodzi tu o sąsiedni pas startowy).
- DD Stanislaw
- Administrator
- Name: Stanisław
Witam. Najlepiej usunąć lotnisko z profilu GSX i sprawdzić, czy problem będzie nadal występował (nie powinien).
W kwestii profili polecam viewtopic.php?t=534 ; nie da się kupić jednego ze względów operacyjnych.
W kwestii profili polecam viewtopic.php?t=534 ; nie da się kupić jednego ze względów operacyjnych.
- tadeon
- 26-49 posts
- Name: tadeon
Po ostatniej aktualizacji symulatora, zniknęły dodane przez was drogi dojazdowe do waszego pięknego mostu w Rzeszowie. Bynajmniej u mnie.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Czy próbowałeś może ustawić wyższy priorytet dla scenerii przy użyciu Package Reorder Tool?
- tadeon
- 26-49 posts
Próbowałem, bez rezultatu.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Dzięki, odnotowane - sprawdzimy w wolnej chwili.
- Martin_Starski
- 200+ posts
- tadeon
- 26-49 posts
To rzeczywiście jakiś dodatek. Jeszcze nie wiem, który, ale sprawdzę i dam znać. Kiedy wyłączyłem inne dodatki oprócz EPRZ, jest OK. A teraz idę szukać winowajcy.
Dzień dobry, od jakiegoś czasu przyjmijmy że po ostatniej aktualizacji symulatora zakupione lotniska EPRZ oraz EPKK, niestety albo niestety poprzez sklep MS nie wczytują się przy próbie ładowania próby lotu. Symulator albo w trybie zwykłym ładując zatrzymuje się w połowie ładowania, po kilku minutach oczekiwania (5-10) pozostaje zresetowanie poprzez menagera zadań. Próba odinstalowania w symulatorze i ponownego zainstalowania nie pomaga.
Pytanie: co może być tego przyczyną? inne standardowe lotniska działają bez zarzutu i ładowanie lotów trwa "normalnie" z tym że nie ma opcji zawieszania.
Pytanie: co może być tego przyczyną? inne standardowe lotniska działają bez zarzutu i ładowanie lotów trwa "normalnie" z tym że nie ma opcji zawieszania.
- Martin_Starski
- 200+ posts
Witam, sprawdzę u siebie aczkolwiek nie sądzę aby wina leżała po stronie naszego produktu. Niestety po aktualizacjach MSFS dzieją się różne rzeczy...
Próbowałeś podstawowych kroków typu wyczyszczenia rolling cache i odbudowanie sceneryindexes?
Próbowałeś podstawowych kroków typu wyczyszczenia rolling cache i odbudowanie sceneryindexes?
Zalecany zabieg chyba pomógł - będę testował - szacun i dzięki za pomoc
- tadeon
- 26-49 posts
W mieście przydałoby się dołożyć wieżowiec Olszynki Park. 180 metrów to sporo. Góruje nad miastem, ale tylko w realu.